Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IKISIK80

alergia na kaszke manne?

Polecane posty

Gość IKISIK80

Witam. Dziewczyny podaje mojemu rocnikaowi kaszke manne dosypujac do zupki od x czasu i nigdy nic sie nie dzialo. Maly je tez gluten w innych postaciach:bulki, chlebek,biszkopty itp i zadnychrezkji uczuleniowych nigdy nie mial. Natomiast po podaniu kaszki manny na mleku z Bobovity (po 9 m-cu) Maly ma wysypke na buzi :( Podalam mu 2 miesiace temu i teraz i efekt taki sam :( Czy to normalne ze podana kaszka manna w zupce nie powoduje alergii? Kaszka manna jaki to typ glutenu? Czy mam nie podawac tez innych produktow zawierajacych gluten? P.S. To samo jest po podaniu zółtka, wyspka po spożyciu gotowanego żołtka, po spożyciu inych produktow zawierajacych jajko - nic.

Gość pola pola pola
A może on ma uczulenie na to mleko z bobovity? Z uczuleniami to różnie jest. Moja siostrzenica miała niby uczulenie na marchewkę. Po bazarkowej miała wysypkę. Po słoiczkowej też. Okazało się, ze ta firma której marchewkę mała jadła miała jakiś zagęstnik i to po tym zagęszczaczu wychodziła wysypka. Po gerberze nic jej nie było. Może zrób tę kaszkę na wodzie albo innym mleku i zobaczysz?

Je inne kaszki z Bobovity i nic mu nie jest. Nie chce mu na siłe dawać tej kaszki manny, tylko obawiam sie alergii na inne produkty glutenowe :(

To nie jest tak, uczula go tylko dany produkt a nie od razu wszystkie produkty glutenowe. Mój mały ma alergie na gluten i to jest taka sama reakcja przy każdym rodzaju glutenu. Po prostu nie dawaj mu tej kaszki.

Dzieki dziewczyny. A jak to jest z jajkiem? Maly po zółtku ma wysypke za uszami, a po produktach zawierajacych jajko nic sie nei dzieje. Czy zeby sie "odczulił" nie powinnam mu podawać żadnych produktów, zawierających chociażby śladowe ilości jajka?

myślę że podawaj mu jak do tej pory skoro nie reaguje alergicznie. Mój ma uczulenie na kilka produktów i jak nawet dostnie śladową ilość to od razu jest cały wysypany. Odczuli się sam jak jego organizm będzie gotowy.