Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szurum burum

cytologia

Polecane posty

Gość szurum burum

mam taki mały problemik byłam na kontrolnej wizycie u gina, nie skarżyłam się na żadne dolegliwości... zrobił mi cytologię i USG teraz mnie normalnie swędzi i się zastanawiam czy nie mam jakichś drożdży czy czegoś. Wyjdzie to w wyniku?? no żesz zaczeło swędzieć tylko co po wizycie :O

Gość szurum burum
ej! no nie wiecie czy czystość pochwy robia standardowo przy każdej wizycie? czy tylko gdy się skarżymy na jakieś dolegliwości??

Czystość pochwy??? A co to? Bo jeśli pytasz o cytologię to raz na rok, chyba że jest jakieś zakażenie to częściej :)

Gość szurum burum
czystoć pochwy to takie badanie ....trwa sekundę....wychodzi z niego czy są w pochwie jakieś choroby, bakterie czy jest ok! a cytologia to wiem, że raz na rok....bo właśnie miałam robioną tylko się zastanawiam czy z badania cytologicznego wyjdzie też np grzybica byłam u gina w czwratek a w piątek zaczęloo mnie swędzieć...nie chce mi się biec drugi raz ....bo powiedział mi na badaniu "wszytsko ok, jak wynik cytologii będzie ok to widzimy się za rok"

To w badaniu wyjdzie :) Mogłaś mieć zle wyniki nim pojawią się objawy. Dlatego tak ważne jest robienie cytologii co rok nawet jak nic nie dolega :) Wyjdzie w cytologii jak coś jest teraz nie tak :)