Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bingorda

moja terapia na zniszczone wlosy

Polecane posty

Gość bingorda

vitapil + maska henna wax treatment:)

Gość pytanko pytaneczko co u ciebie
i co? a od czego masz zniszczone włosy? i masz proste czy krecone z natury?

Gość to ja jeszcze dodam ze dobrze
by było jakbyś zrezygnowała z wszelkich pianek, lakierów, suszarki, prostownicy itd. Kup sobie szczotkę z naturalnego włosia, myj włosy letnią wodą. Polecam Ci jeszcze maskę Placenta z wyciągiem z łożysk, jest dużo lepsza od Waxa i kosztuje 13 zł za jeden litr na allegro, uratowała moje włosy :-)

ja swoje włosy uratowałam olejkiem rycynowym :D wypadały mi, łamały sie, były szorstkie, suche... a teraz sa przepiękne :D do łopatek, pofalowane i intensywnie błyszczące :D

Gość pytanko pytaneczko co u ciebie
A jak stosowałas ten olejek rycynowy? bo ja uzywam i mi przetłuszcza włosy u nasady.

ja wsmarowuje w skóre głowy i w całe włosy, chodze tak 8 godzin a potem zmywam ;) musze dodać że mam problem z łojotokowym zapaleniem skóry i włosy szybko mi sie przetłuszczały...a po olejku moge pare dni nie myć włosów :D

Gość bingorda
mam zniszczone wlosy przez wieloletnie prostowanie i rozjasnianie:O prostownice odstawilam i teraz ukladam wlosy przy pomocy szczotki i suszarki. w ten sposob wlosy mniej ulegna zniszczeniu. zapuszczam wlosy ale koncowki sa okropne, suche, polamane, rozdwojone...:( trzeba je podciac ale gdy bede podcinec je co 2-3 mies nigdy ich nie zapuszcze. co mam zrobic?

Gość bingorda
wax jest swietny! moje wlosy jak nigdy sa swiecace i miekkie:) koncowki sa zniszczone ale ich juz raczej nie da sie uratowac. jestem bardzo zadowolona

bingorda końcówki da sie uratować.. a najlepszy na to jest Biosilk (napewno słyszałaś) Jest tłusty i nakłada się tylko na końcówki.. jest wspaniały na rozdwojone końcówki, suche i łamliwe ;) A włosy po nim są gładkie i świecące :D

Co ty dziewczyno piszesz?? Biosilk to silikon maskujący zniszczenia a rozdwojonych końcówek nie da sie uratować. Niestety. A na zniszczone włosy to kosmetyki z proteinami i keratyną. Nie piszcie głupot na temat kosmetyków do włosów.

Julli - widzę, że ty się lepiej na tym znasz od innych.. czytałam juz wiele o Biosilku i tam właśnie wiele dzieczyn, które MAJĄ Biosilk wypowiadają się, że jest świetny na rozdwojone końcówki. Ja kupię Biosilk ze względu na to, że mam zniszczone włosy.. a Biosilk może je jakoś uratować. Ja też mam rozdwojone końcówki i jeżeli dzięki Biosilkowi to się zmieni to napisze, czy działa na te końcówki, czy nie. Muszę jeszcze cos bardzo dobrego kupic na puszyste włosy.. bo jak tylko lekko je zamocze to od razu sie wywijają i jest szopa.Może znasz na to jakiś baardzo dobry preparat?

tak wiem lepiej bo studiowałam fryzjerstwo i niestety znam działanie preparatów i ich wpływ na włosy . Może sie wydawać że Biosilk poprawia kondycję ale to złudzenie. Bo on maskuje je a nie \"leczy\"

Ja też właśnie słyszałam o tym Biosilku duzo dobrego także to, ze na rozdwojone końcówki ma zbawienny wpływ... nie wiem, dopiero czeka mnie zakup, mam nadzieję, że coś się poprawi (choc bardziej wierzyć mi się chce, że na rozdwojone wpływa coś od wewnątrz, tabletki itp, niz płyn na zew. ) bo nie tylko podcinac musiałabym co miesiąc ale jak nawet podcinam sobie w jeden dzien (nie równo, tylko biore sobie po pasemkach i nozyczkami podcinam te rozdwojone) to na drugi widze znowu rozdwo- czy tez roztrojone :O

Gość nastyyyyyyy
Julli,a jaka polecalabys odzywke do wysuszonych wlosow,kreconych/falowanych,ktore regularnie rozjasniam?

włosy krecone są z natury narażone na wysuszanie, a do tego rozjaśnione wysuszaja sie bardziej przez co włos podatny jest na zniszczenie i osłabienie cebulki. Musisz korzystać z linni kosmetyków nawilżających i regenerujących.Polecam profesjonalne kosmetyki bo z reguły kosmetyki sklepowe mają właśnie w sobie silikony , które wygładzają włosy ale ich nie \"leczą\". Pozatym silikony sprawiają że do włosa nie docierają żadne substancje odżywcze jak po takim szaponie użyjemy środka kondycjonującego czy regenerującego. Polecam linię kosmetyków Alfaparf Semi Di lino, albo Welli. Także (ale to droższy zakup) Kerastase

Aha wspomnę też o olejku rycynowym. Do blond włosów łączyć go z cytryną. A w sprawie rozdwojonych końcówek to znajdźcie w mieście fryzjera, który strzyże na ciepło. Wtedy końcówki nie będą sie tak rozdwajać

Gość nastyyyyyyy
Julli,dziekuje za porade :) tzn olejek trzeba polaczyc z cytryna i to wszystko? bo moja mama mieszala kilka skladnikow z tego co pamietam...i jak dlugo najlepiej to trzymac?

Gość czyli co
ten olejek rycynowy wmasowuje sie w glowę tak ?? czy we wlosy takze... a jeśli nie pozostawię go na wlosach tyle godzin, ile pisala ktoras z kafeterianek, to tez bedą pozytywne efekty kuracji ??? dzieki za odp.

Polecam raz w tygodniu na cała noc. Olejek pół na pół z cytryną wmasować w skórę głowy by dotarł do cebulek (bo jak je odżywimy to odżywimy cały włos) Masaż daje także lepsze ukrwienie głowy poprzez co składniki lepiej wnikają w cebulkę. Można do tej mikstury dodać czasem żółtko albo witaminę E

Aha Rycynę można stosować też jako odżywkę.Tylko dziewczyny Regeneracja to długotrwała kuracja więc na efekt trzeba poczekać. Po ok 3 miesiącach do pół roku powinna być widoczna poprawa. Bo łatwo jest włosy zniszczyć potem trudniej je zregenerowac

Gość czyli co
dzieki za tak wyczerpującą odpowiedz , pozdrawiam :)

ja stosuję ten olejek rycynowy ;) Znaczy.. dopiero pierwszy dzień ;) Nie wiem, czy to prawda, że dzięki temu olejkowi szybciej włosy rosną, ale i tak mam nadzieje, że coś poradzi na te moje włosy :D I je odżywi ;) Ja o 11 rano nałozyłam tego olejku i cały czas mam go na głowie :D Cos się stanie jak położe się spać i dopiero jutro go zmyje? A olejek jest bardzo tani :D Tylko na krótko starcza.. za jedną bureleczke płace 2zł.. a starczy pewnie na 5, 6 myć.. Hmm.. może trochę przesadziłam, że na tak długo.. ale 2 zł wydać raz na tydzień to nie tragedia a włosy będa ładniejsze :P

Julli - czyli według Ciebie Biosilku wogle nie opłaca się kupować? :( Mam tak zniszczone włosy, że i tak warto spróbować.. nawet jeżeli tylko maskuje... ale chciałabym miec wkońcy gładkie włosy.. lśniące.. A znasz coś na puszyste włosy? Jakie preparaty są dobre? Puszyste włosy są zazwyczaj przez to, że włosy sa suche, tak? Czyli jak moje włosy wkońcu się nawilzą to jest możliwosc, że nie będą się puszyć?

włosy powinny być delikatnie puszyste. Ale jak masz takie siano na włosach to nawilżanie. Kup właśnie też Vitapil czy Revalid one nawilżają włosy (tabletki do połykania). A Biosilku radze nie używac bo jak tylko przestaniesz to zobaczysz że nic to nie dało. To możesz stosować jako styling czasem jak już chcesz, ale lepiej włosy odżywić niż maskować zniszczenia

Własnie na innym forum przeczytałam o styling z joanny jedwab.. jest \"podobno\" lepszy od biosilku, może jednak kupic ten drugi? A które z tych dwóch rodz. tabletek działa lepiej i szybciej?

Jedwab to jest to samo tylko innych firm. Jeśli cie nie przekonałam to używaj ale już po nałożeniu preparatów regenerujących. Jedwab możesz użyć tuż przed prostowaniem jak już coś ale nigdy nie zastępuj go zamiast regeneracji. NIech ci posłuży jako styling .A co do tabletek to Vitapil jest tańszy a ma podobny skład. Ja go np. stosuje i polecam

Poszukałam troche w googlach o tych tabletkach i maja mniej więcej taką samą cene. Vitapil wydaje mi się lepszy i kosztuje 21zł za 30 tabletek, a Revalid też za 30 tabletek 20zł.. czyli z tego co znalazłam wynika, ze jednak Vitapil jest droższy, ale wierze, że mówisz prawdę więc coś nie tak w necie napisali :D jak bym brała te tabletki i przed myciem (czasami) nakładałabym tego olejku rycynowego.. potem bym normalnie umyła włosy... użyłbym odżywki DOVE (do włosów suchych i zniszczonych) a potem tego jedwabiu to włosy wkońcu mi sie poprawią? Czy tak moge robić i wtedy włosy się zregenerują? Czy nadal czegos brakuje? ;) 🌻🌻🌻🌻

Aha! I nic się nie stanie z włosami jak będe ten olejek trzymać cały dzień (od 11) do jutra też gdzieś do 11:00 ? Czy może to szkodzi włosom jak się za długo to trzyma? I ten olejek można stosowac więcej niż raz w tygodniu?