Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfdhduhfudhjf

wysuszona tłusta cera.....................

Polecane posty

Gość vfdhduhfudhjf

mam straszny problem z cerą, używam żelu i kremu z kwasem (b. niskie stężenie) - pomaga naprawdę, ale ja odkąd pamiętam miał problem z odwodnioną przesuszoną cerę, aż to suchej skorupy. Wiele rzeczy próbowałam, nic nie pomagało, dopiero nawilżanie od wewnątrz (capivit x2 opakowania, aktualnie belissa hydo + maseczka nawilżająca z nivei). Skóra wygląda zdrowo, jest gładka, bardziej elastyczna...ale niestety skutkuję to tym że pół h po zrobieniu makijażu (a dodam że używam lekkiego podkadu niematującego) świecę się jak nigdy dotąd. W zasadzie jest to takie tłusty łój, a nie sam połysk. Nie wiem no, tak źle i tak niedobrze :(.

Gość badenecka
zamiast lykac rozne swinstwa pij wode mineralna niegazowana w duzych ilosciach, duzo warzyw i owocow cera sie poprawi.. dobierz kosmetyki do Twojwj cery moze ty masz cere mieszana..

Gość ugik654
badenecka------------> Ale ty głupia jestes!! Warzywa i woda nic nie pomoze!! wiem bo mam ten sam problem suchą ale tłustą cerę :O! Przykro mi ale sama nie wiem co z tym zrobić... :(

Pici duzych ilosci wody niegazowanej wlasnie pomaga, tak jak warzywa i owoce, uzupelniają dietę w witaminy, skóra się nie luszczy, ale ważna jest systematyczność, jeśli ktos pije wodę, je owoce i warzywa przez tydzień i oczekuje nie wiadomo jakich efektów,to jest glupi. Tez mam taką skórę, mieszaną ze sklonnością do przesuszania, podstawa, to nie używać środków do mycia twarzy, które przesuszają skórę, wówczas skóra broni się i wytwarza nadmiar sebum, ważne, żeby tonizować i nawilżać, na dzień krem matujący, ale nawilżający, a na noc coś intensywnie nawilżającego, byle nie tlustego, taką radę dala mi kosmetyczka i tego się trzymam, widzę zdecydowaną poprawę...chociaż jakby nie patrzeć, każda skóra reaguje inaczej.

Gość krem bambino

Gość hihi hu hu
ja tak robilam i gowno pomoglo ...