Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzzzaaa

moja corka ma chyba ADHD

Polecane posty

Gość zuzzzaaa

jak o tym wspomnialam mamie,to powiedziala,zebym z dziecka kaleki nie robila..corka od zawsze byla w centrum zainteresowania..wiecznie wymaga by ktos przy niej byl i skupial na niej cala uwaga,ale nie jest to spowodowane tym,ze nikt jej czasu nie poswieca.Cork ama 7 lat,nie usiedzi w miejscu,ciagle biega,skacze,gada.Jest inteligentnym dzieckiem,w szkole sobie swietnie sobie radzi,wiec na to narezkac nie moge,ale zeby poswiecac jej kazda wolna minute?nawet do lazienki czasami nie moge isc,bo slysze \'mama,chodz tu na chwile prosze!\'Jak z kims rozmawiam,to wiecznie przerywa,jak sa goscie,to nie da nam posiedziec w spokoju,tylko wymaga od goscia uwagi itd.Kocham ja bardzo,zwlaszcza jak spi:P,ale tak przeciez na dluzsza mete nie moze byc.

moze zanim wymyslisz adhd to poprostu raz i 2 daj dziecko stanowczo do zrozumienia zeby ci nie przeszkadzalo kiedy jestes zajeta...

Gość zuzzzaaa
sa tu mamy takich dzieci???moze powiecie mi jak sobie z tym radzic??

Gość zuzzzaaa
corka ma 7 lat, jest na tyle duza,ze powinna zrozumiec,tlumaczylam jej nie raz i nie dwa razy ,ale multum.

Gość zuzzzaaa
a jak jej tlumacze,to mi przerywa,ale albo krzyczy,ze jej nie kocham i jestem niedobra mama

Gość deli256
a jak jest z jej koncentracją uwagi? Może skupić się dłużej na jednej rzeczy? Bo jeżeli w tej sferze jest ok, to nie jest to ADHD, tylko brak wytyczonych zasad, granic.

moze i sie nie znam ale jak dla mnie to nic nadzwyczajnego. dzieci sa rozne- grzeczne i niegrzeczne i naprade nie kazde niegrezxczne dziecko to dziecko z adhd. Wyasnij jej ze ja kochasz a ona poprostu jest niegrzeczna . twoja milosc z jej zachowaniem nie ma nic wspolnego. zacznij ją wychowywac szybko bo bedzie tylko gorzej jesli dasz sobie wejsc na glowe.

Gość zuzzzaaa
juz 7 lat probuje ja wychowac i probowalam wszystkiego,potrafi sie skoncentrowac,ale nie na dlugo,chociaz jak oglada poranne programy dla dzieci,to siedzi jak zahipnotyzowana. ogolnie jestem konsekwentna,nie kupuje jej zabawek jak glupia,chodzi na balet,zapewniam jej rozne rozrywki,zeby calego weekendu w domu przed tv nie spedzala.jak jej tlumacze,to sie drze,nie daje mi dojsc do slowa,wiesza mi sie na nogawkach,zrzuca posciel z lozka w sypialni,przewraca krzeselka,straca magnesy z lodowki.probowalam ja karac na rozne sposoby,ale ona robi sie jeszcze gorsza. Oczywiscie sa dni,gdzie jest po prostu do rany przyloz,ale pozniej jest wybuch jej zlosci i aniolek zamienia sie w diabelka,plakac mi sie czasem chce.

Hej. Moja córka to też niezły diabełek:D Kup jej tran Eye Q.Polecam bardzo.To jest na skupienie,koncentrację i uspokojenie niesfornych diabełków.Działa doskonale także na wzrok.Jest drogi,ale warto. Na poczatek,przez pierwsze 3m-ce podaje sie 6kapsułek dziennie.Później po 2kapsułki.Nasza pediatra jest jak najbardziej za tym tranem-powiedziała,że są super efekty.Moja córka przyjmuje go 3tydzien i już jest lepiej.

Gość deli256
a jest tatuś małej? Bo może to on jej na wszystko pozwala i nie słucha też Ciebie.

Gość echu echu
Objawy Sfera ruchowa * wyraźny niepokój ruchowy w zakresie dużej i małej motoryki * niemożność pozostawania w bezruchu przez nawet krótki czas * podrywanie się z miejsca * bezcelowe chodzenie * zwiększona szybkość i częsta zmienność ruchów (wrażenie ciągłego pośpiechu) * bieganie * przymusowe wymachiwanie rękami * podskakiwanie * wzmożone drobne ruchy kończyn (machanie nogami, głośne deptanie, poruszanie palcami rąk, ciągłe zajmowanie się rzeczami, które leżą w zasięgu rąk lub nóg, kiwanie się na krześle itp.) * bieganie bez celu

Gość echu echu
Sfera poznawcza * trudności w skupieniu uwagi (uwaga chwiejna, wybitnie zależna od czynników afektywnych) * brak wytrwałości w przypadku małego zainteresowania i niedostrzegania bezpośredniej korzyści z działania * wzmożony odruch orientacyjny * pochopność * znaczna męczliwość w pracy intelektualnej i związana z tym nierównomierna wydajność * pobieżność myślenia * przerzucanie uwagi z obiektu na obiekt (udzielanie nieprawidłowych, nieprzemyślanych odpowiedzi na pytania lub nieprawidłowe rozwiązywanie zadań) * w badaniach inteligencji niektórzy autorzy stwierdzają poziom "poniżej spodziewanego", głównie w skalach wykonawczych * trudności wizualno-motoryczne * trudności syntetyzowania w myśleniu * brak umiejętności planowania * u wielu dzieci z zaburzeniami koncentracji uwagi występują pewnego rodzaju zaburzenia mowy lub języka, do których należą: o opóźnienie rozwoju mowy o kłopoty z artykulacją o problemy ze strukturą zdania o nieprawidłowe układanie dźwięków * Trudności stanowi również pisemne wyrażanie myśli i słowa pamięć krótkotrwała

Gość echu echu
Sfera emocjonalna * nieopanowane, nieraz bardzo silne reakcje emocjonalne * wzmożona ekspresja uczuć * zwiększona wrażliwość emocjonalna na bodźce otoczenia * wybuchy złości * impulsywność działania

Gość echu echu
Główne cechy osobowości dziecka z zaburzeniami koncentracji uwagi * nieustępliwość * niskie poszanowanie własnej godności * okresowo występująca depresja * niedojrzałe zachowanie * zaburzenia snu: o wczesne budzenie się o trudności z zaśnięciem o niespokojny sen o lunatykowanie lub mówienie przez sen (somnambulizm) o koszmary nocne o moczenie nocne * zaburzenia apetytu: o przejadanie się o wybredność o specyficzny gust smakowy (np. ciągłe jedzenie surowego makaronu)

Gość zuzzzaaa
tatus nie,ale ja i moj partnej jestesmy ze soba juz jakis cas,wiec to znaczenia nie ma,bo on jest jak jej ojciec.troche jest lepiej jak on zareaguje,ale nie trwa to dlugo. Kafelek,sprobuje ten tran,dzieki wielkie.zaraz lece do sklepu:Dmoze pomoze;-)

Gość echu echu
zresztą.... warto poszperać i samemu się zorientować

Gość zuzzzaaa
czytalam juz to na wikipedii,ale myslalam,ze beda tu mamy,ktore maja podobny problem.

Ale to tylko w aptece-i sporo kosztuje. Kapsułki(180sztuk)-140zł.Ale opłaca sie zainwestowac w dzieciaka.

Gość echu echu
zresztą.... warto poszperać i samemu się zorientować

zuzzzaaa-to raczej nie jest ADHD!!!!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem Twoja córka to normalna żywiołowa dziewczynka, która ma dużo energii i musi ją gdzieś rozładować więc może zacznijcie chodzić na rower, rolki, basen itp. niech tam się wyszaleje:):) a to że chce być w centrum zainteresowania to przecież normalne:)spójrz na inne dzieci w tym wieku, one też chcą być w centrum zainteresowania...........a jeśli chodzi o chorobę, którą wymieniłaś to proponuje o niej poczytać i zorientować się co to takiego jest zanim zacznie się stwierdzać taką chorobę u swojego dziecka!!!!!!!!!!!!! Dziś na kafe to już chyba trzeci topik z takim stwierdzeniem!!!!ech...

Gość zuzzzaaa
wiem,wiem,ale obecnie przebywam w uk,a tutaj w sklepie drogeryjno-apteczynym mozna wszystko normalnie dostac,a ten Eye Q tez maja,tylko nie wiedziala o tych wlasciwosciach:-)po prostu z nieba mi kobito spadlas;-)jak zadziala,bede ci na rekach nosic:D

Dobra-trzymam Cię za słowo hehehehe:P:P:P Obiecuję,że będzie lepiej.:classic_cool: Rozmawiałam z farmaceutka,mówiła,że ma 2 klientki na ten tran i obie są bardzo zadowolone z efektów.A pediatra mówiła nam,że to ostatnio najlepsze co wyszło na rynku z tego typu leków. Tak więc-zacznijcie działac;) Pozdrawiam.

Gość zuzzzaaa
kiciaaaaa nie krzycz na mnie,ja nie stwierdzilam,ze corka ma adhd,tylko,ze podejrzewam.jak napisalam wczesniej,wszyscy zawsze razem robimy rozne rzeczy w weekendy,bo wiadomo w tygodniu to szkola jest,a my oboje pracujemy.ale jak ona rzuca sie na podloge,bo nie chce jej dac laptopa,bo np.nie posprzatala ze stolu,a jej histeria pozniej trwa godzine,to to nie jest normalne.

Gość taka se
to nie adhd tylko rozwydrzony bachor!!!!!!!!!!!!!

Gość zuzzzaaa
troche rozwydrzona jest,ale kary nie dzialaja,klapsy tez nie,wiec tego juz w ogole nie stosuje. dobra,lece po ten tran,moze zadziala,dzieki kafelku:-)

O kurcze-to nie wiem czy pomoże ten tran ;) Moja takich scen nie robi.:O No ale ma dopiero 5lat hehehehe. Ale tak-czy-siak...spróbuj.

zuzzzaaa-nie krzyczę:) Twoja mała raczej próbuje narzucić Ci własną wolę i "wychować" mamę niz ma adhd:) pewnie to śmiesznie brzmi od mamy 16mccóreczki, która się mądrzy i doradza Ci, ale mam praktycznie na codzień 6latkę, która tez podobnie się zachowywała. Spróbuj porozmawiać z córcią-tylko wtedy kiedy obydwie bedziecie spokojne i razem ustalcie pewne zasady,których mała będzie się trzymać a z jej dobre zachowanie nagradzaj-może w ten sposób będzie Cię bardziej słuchać??!

Gość zuzzzaaa
eh,sprobuje dzisiaj z nia porozmawiac jeszcze raz,jak wroce z pracy.slicznia masz corcie:-) w razie czego tran zaukupiony:-)

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam