Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhcg

nierozumiem rozmarów ciuszków dla niemowląt

Polecane posty

Gość jhcg

50/56 , 62, 68 i tak do 98 to jest długosc dziecka?skad mam wiedziec jaki rozmiar kupic noworodkowi?

Gość Ja za namową
rodziny i znajomych kupiłam ciuszki na wyrost na 62. I zrobiłam błąd!!!!! Moje dziecko w chwili urodzin miało...49cm także mąż pędził do sklepu po mniejsze ciuszki. Niepotrzebnie się słuchałam. Moje dziecko teraz ma 6 m-cy i 68cm także te "na wyrost" dopiero co odstwiłam. Przydały się ale.....5 miesięcy po porodzie he,he,he:-P Kup kilka szt. malutkich rzeczy na 56cm, ze 2 kaftaniki lub pajacyki. Jeśli się nie przydadzą, strata będzie niewielka :-))Zawsze możesz dokupić jakby się okazało. że masz za mało ciuszków. Ale jeśli dzidzia będzie malutka, na pierwsze dni będą jak znalazł:-D

Gość tak to zazwyczaj
długosc dziecka, z tym ze co firma, to inna rozmiarowka niestety :O w zasadzie jest tak, ze jesli dziecko jest male, tzn. ma 50 cm, to kupujemy te najmniejsze ubranka w rozm. 50, ale one posluza bardzo krotko. na ogol kupuje sie rozmiar 56, najwyzej pozawijasz rekawki, no chyba ze wiesz, ze dziecko bedzie bardzo male, wtedy kup to 2 rzeczy z tego najmniejszego rozmiaru, pozdrawiam

Gość oszczędna mama
62 to zdecydowanie za duże jak dla noworodka. Najlepiej kup 56. Ja kupowałam rzeczy, które się rozciągały, dzięki temu dziecko tak szybko mi z nich nie wyrosło (a mały dzidziuś rośnie w zastraszającym tempie, więc trzeba często wymieniać garderobę):)

Gość hub
moja niunia ur sie w 31 tyg i miala 48 cm i wszytskie ciuszki byly za duze he , teraz ma pol roku i ma ju 75 cm a kupuje je ciuszki na 68 , 74 bo ciezko na nia dopsowac bo na dl sa dobre a w pasie szerokie bo jest bardzo drobna

Gość mama smoka
Moja mała jak urodziła się miała 57cm, tak średnio wypadało co 3 miesiące: rozmiar 62cm do 3 miesięcy, 68cm do pół roku, 74cm do 9-10 miesiąca, 80cm około 1 roku, rozmiar 86 do pół roku. Później rozmiar 92 - 98 do 2 lat. Teraz ma 3 lata i nosi 110cm czasem 116.

no to zalezy od tego jakiego dziecka sie spodziewamy... moja corka np. urodzila sie dosc spora... miala 57cm i ubranka na 56 byly na nia przyciasne ale ze juz wczesniej mialam doswiadczenie z synem ktory tez byl duzy zeby nie kupowac na 56 to kupilam tylko na 62 i byly dobre... teraz na 62 juz sa przymale i przechodzimy na 68 (corka ma niecale 3 miesiace)

rzeczywiscie z tymi rozmiarowkami bywa przeroznie :-) moja Amelcia urodzila sie majac 58 cm i nie ktore zz ubranek z 56 byly dobre a niektore za male to zalezy od firmy :-) a teraz ma 10 miesiecy i nosi rozmiar 80 a czasem i 86