Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojjjjjj boli

zęby, szczęka, żuchwa

Polecane posty

Gość ojjjjjjj boli
byłam na pogotowiu zapalenie ucha :( dostałam antybiotyki - mam nadzieję, że mi przejdzie

Gość CiuCiu
Też tak mam bola mnie 1,2,3 na górnej szczęce po lewej stronie tak jakby od zimna ale nigdy mnie tak nie bolały. Nie mogę się śmiać bo wtedy jest powietrze i mnie bolą. A do tego noszę jeszcze aparat stały nie wiem co mi jest. Jak spytałam sie dentystki to powiedziała mi najpierw że jest zima i zaczeła się śmiać kur... a jak jej powidziałam że i w domu mnie bolą to ona na to że za mocno myje zęby i starłam sobie szkliwo. Tak jej nie lubie-> leczy jakby od niechcenia jak bym wiedziała jaka jest to wogóle bym do niej nie poszła no ale teraz to już chyba nie mogę zmienić dontystki. Szkoda> Pozdrawiam

Gość CiuCiu
A propo jeszcze tego szkliwa to jak bym sobie starła to przecież nie tylko z 1,2,3 no nie ?

Gość Siwy1987
Pomocy! Wlasnie zaatakowal mnie taki bol jak opisywany tutaj, bola mnie zeby po prawej stronie lzej an gorze bardziej na dole no i strasznie boli mnei tez prawe ucho, wpierw myslalem, ze sypia mi sie zeby, ale nie mialem nigdy z zebami problemow, ale nie znam sie na zebach i mimo ze patrzac sobie w zeby nic nie widze to i tak cos tam moze byc, ale mam objawy identyczne jak ludzie tutaj, to naprawde moze byc zapalenie ucha? Musze zaznaczyc, ze ostatnio biegalem duzo wieczorem, a ze pora wietrza i czasem padalo to cos moze byc? Zawsze wracalem z mokra glowa do domu... takze to moze zawianie? Myslicie ze niezbedny jest kontakt laryngologiem? Dodam tez, ze mam przeosniete gruczoly i nadczynnosc tarczycy, co powoduje, ze poce sie bardziej niz zwykly czlek i choruje na angine 5 razy w okresie zimy? Czy to moze meic jakies rpzeuty na uszy albo zeby? Z gory dzieki za odpowiedz

Gość donfael
hej mnie tez boli prawa strona szczeka ale jak otwieram ja, jem coś jak mam zamknięta nie boli mnie nic co to może być ?? :((

Gość donfael
znaczy się lewa strona nie prawa

Gość zawiana
Witajcie, mam podobne objawy jak tutaj opisywane, boli mnie górna i dolna szczęka,prawej strony,również boli,kłuje mnie ucho. Czuję również jakbym miała 'zawiane' węzły chłonne,na szyi po prawej stronie. Kochane,piszecie o lekach,które Wam pomogły,ale czy wszystkie leki przeciwzapalne są na receptę? Pomóżcie! Bardzo proszę.

Gość gość
No ja mam podobnie... Boli mnie cała dolna część twarzy.. to jets ajakś masakra bo zęby mam zdrowe (wiem, bo byłam u dentysty, sprawdzał i nigdzie nie dzieje sie nic co mogłoby wywoływać taki ból).

Gość ewka789
wydaje mi się ze mozesz mieć bruksizm. Mialam bardzo podobnie jak ty, bolały mnie wszystkie zęby i głowa, chodzilam od dentysty do densysty, przeswietlenia, prochy ale niewiele to pomoglo. Mama na stronie neodentica w Łodzi przeczytala, ze to może być właśnie bruksizm. Zapisalam się na wizyte i stomatolog (włąściwie to był spec od „zaburzeń stawów ?”)potwierdził nasze przypuszczenia. Założył mi przezroczytse nakładki, żeby właśnie uniemożliwić zgrzytanie. Może po 3 lub 4 tygodniach ból ustąpił :) sama przyczyny nie ustalisz, więc leć do jakiegoś najbliższego stomatologa, bo nie ma z tym żartów

Gość Bronko Billy 24
Moim zdaniem klimatyzator typu multi split jest lepszym rozwiązaniem do domku, koszt montażu tego typu klimatyzacji może jest większy lecz można precyzyjnie dobrać moc urządzenia do powierchni domu, agregat klimatyzacji i tak montowany jest na zewnątrz budynku, sprawdź parametry tego klimatyzatora i zobacz, ja czekam aż mi przywiozą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który steruje klimą i kieruje strumień powietrza na źródło ciepła

Gość gość
takie dolegliwości mogą wynikać z problemów ze stawami. skonsultuj się z jakimś dobrym fizjoterapeutą, który zajmuje się właśnie szczęką. ja miałam takie problemy i leczyłam się specjalną szyną, to mi pomogło. a teraz od jakiegoś czasu noszę aparat i obawiałam się, że może ból stawu i jego przeskakiwanie wróci, ale nic z tych rzeczy. na szczęście w Rock Your Smile mam świetną opiekę, więc jak by coś się działo nie tak, to od razu mogłabym liczyć na pomoc :)