Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stres mnie paraliżuje

Dobre rady na parkowanie

Polecane posty

Gość Stres mnie paraliżuje

Od tygodnia jeżdże seicento. Moim problemem jest to że strasznie mnie to stresuje nie weim dlaczego. Wcześniej tak nie było ( na jazdach z instr.) Teraz być może dlatego że w pracy przyglądają się i komentują jak jeżdze. Wiem że w dobrej wierze ale jednak mam wrażenie że beda sie smiać. A ja udaje twarda i mówie że wszystko okej będzie. Teraz jak zaczynam swoje podboje to najgorzej jest z miejscem do parkowania pod blokiem. Wczoraj zaparkowałam skośnie, wjazd był superancki. Ale gdy wyjeżdżałam, noga na sprzegle trzęsła mi się jak galaretka dosłownie. Bałam się wyjechać , wydawało mi się że walne w czyjeś auto. Stresuje mnie to okropnie. Pomocy

Gość plantator pomidorów
łyknij sobie setke przed jazdą :classic_cool:

Gość tez tak mialam...
mysle, ze wiekszosc ludzi sie stresuje zanim sie do nowego auta przyzwyczai. U mnie tez to dosc dlugo trwalo zanim zaczelam nowym autem parkowac-mialam nieraz takiego stracha ze wysisadalam i musial moj maz zaparkowac:-D Z czasem bedziesz sie czula pewniej i parkowanie nie bedzie cie juz tak stersowalo. Acha, ja nadal szukam wiekszych luk do parkowania, nawet jak jest przy nastepnym bloku;-)

Gość Morekk
Teraz w mieście jest tak ciasno, że naprawdę są z tym problemy :)

Gość Jacerski
No to może warto wyposażyć auto w czujnik parkowania, jeżeli jeszcze Wasze auta go nie mają. Ja zdecydowałem się na model CP-20 od JBPartner http://www.jbpartner.pl/pl/p/CP-20-Czujnik-parkowania-w-ramce-rejestracyjnej/676 jest to czujnik wbudowany w ramkę tablicy rejestracyjnej, a montaż można spokojnie wykonać samodzielnie. Ma wbudowane 3 sensory parkowania które można ustawić na różne wysokości.

Gość FelkaBrukselka
Kwestia praktyki :) pamietaj tylko, zeby nie robic jednego: nie parkowac w poblizu pasów. Minimalna odleglosc to 10 metrow. Jesli zaparkujesz blizej, to realnie zmniejszysz widocznosc i posrednio mozesz przyczynic sie do wypadku. A bardzo wiele osob tak robi... Dzis wlasnie zobaczylam filmik na kanale yt zarzadu drog miejskich w wawie. Reakcje upomnianych ludzi = bezcenne. Straszne mamy spoleczenstwo, strasznych mamy kierowcow. Nie badz tacy jak oni, nie miej znieczulicy :)

Gość gość
Dla mnie cofanie bez problemów, gorzej z koperta wstawić się tylem... do linii to pestka, gorzej jak jest rów i pelna beczka... 16,5m zestaw 40ton to bez holownika sie nie obejdzie

Gość gość
Mi w parkowaniu bardzo pomogły czujniki parkowania, które zakupiłam na stronie www.stopolgroup.pl Znalazłam też tam szeroki wybór kamer cofania i się nad jedną zastanawiam. Polecam wam też zainwestować w tego typu pomoce do parkowania.

Gość Dondika
Myślę, że warto również zadbać o dodatkowe wyposażenie samochodu w zestaw do parkowania, dzięki czemu będzie ci dużo łatwiej szczególnie podczas parkowania tyłem. Możesz zajrzeć m.in do oferty sklepu JBPartner gdzie sama kupiłam sobie "Zestaw Parkowania Kamera Cofania W Ramce + Monitor 7" - Bezprzewodowy" a mąż mi wszystko dokładnie zamontował. Powiem Ci, że teraz zarysowań czy wgnieceń praktycznie całkowicie się wystrzegam więc polecam rozważyć taką opcję :)

Gość Marta

Też mam zawsze problem z parkowaniem.....mam jakieś wizję, że zarysuję drugi samochód... mój kolega powiedział mi ostatnio, że prawo jazdy to powinnam mieć z deluxe w wersji kolekcjonerskiej....

Gość Maciek Zaworski

Faktem jest że czujniki parkowania to bardzo duża wygoda http://serwis-opel.com.pl/czujniki-parkowania-poprawiajace-bezpieczenstwo/ można w bardzo prosty sposób ułatwić sobie życie.