Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corba

odstawilam tabletki. staralam sie o dzidzie juz w 1m-cu po odstawieniu i...

Polecane posty

Gość corba

witam. mam maly problem. wiem ze ciezko postawic diagnoze na forum ale... moze ktoras miala podobne probemy.. wiec.... odstawilam tabletki cilest. wzielam ostatnie opakowanie jak pan bog przykazal i... juz 1m-ca staralam sie o bobasa. zbliz sie 30dzien po dodstawieniu tabletek czyli normalnie jak je bralam byl by teraz okres. a ja czuje sie fatalni!! jajniki tak mnie bola ze obleu dostaje!! piersi tez ale to po odstawieniu normalne... tyle ze.. jest mi tak nie dobrze.. chce mi sie wymiotowac, caly czas chodze i "bekam" masakra. czasem mi nie dobrez rano czasem wieczorem. teraz juz nawet apetytu nie mam. ucieszylam sie bo myslalam ze moze ciaza. a tu lipa. test negatywny. choc... slyszalam ze czesto tak wychodzi a moze juz byc bobas. podkreslam ze tabletki bralam dlugo. bo jakies 4 lata. choc w tym czasie robilam ze 3 przerwy zeby organizm odpoczal. juz zwariowalam.... tak sie boje ze dostane okresu ze az sie boje cxhodzic siusu :-) istne szalenstwo. mam juz synka i tez zaszlam w ciaze zaraz po dost. tabletek tyle ze wtedyu bralam tylko ok roku. a tu az 4 lata. wiec m,oze moj organim zwariowal a moze.....

Witaj! Odważna jesteś, że zaraz po odstawieniu próbujesz! Ja brałam 4 lata, odstawiłam w styczniu, organizm mi się rozregulował, bywalo, że okresu nie miałam nawet 50 dni! Dopiero gdy po leczeniu jakoś wrociło wszystko do normy zaszłam w ciążę. Moim zdaniem to itak za szybko - bo po niecalych pięciu miesiącach, ale tak od razu po odstawieniu bym się bała zajść. Lekarz mi mówił, że przynajmniej 3 miesiące należy odczekać, aż się organizm oczyści i sam ureguluje.

Gość corba
WIEM WIEM ale czasem sie robi... a potem mysli. tak mnie wzielo na dziecko ze szok!! poza tym stwierdzilam inteligentnie ze... pewnie trak szybko nie zajde... a czuje sie pozal sie panie vboze!! bekam jak glupi. ciagle. ale jakos tak dziwnie.. test negatyw... ale to niby o niczym nie swiadczy... ech

Wiem, wiem! Czasem się faktycznie tak zachce dzidziusia, że się nie myśli. Ja też sobie przysięgłam, że po odstawieniu tabletek odczekam przynajmniej te 8 miesięcy, ale jak się naczytałam, jakie niektóre osoby mają problemy z zajściem bo tabletkach to tak się wystraszylam, że tylko trzy miesiące odczekalam. Mam nadzieję, że tabletki nie mają jednak jakiegoś zlego wpływu na dzidziusia i wszystko będzie dobrze, czego i Tobie życzę! A co do tego, że się dziwnie czujesz, ja też się tak czułam na początku, jak jeszcze nie zrobiłam testu i już potem jak wyszły dwie reski. Wzdęcia miałam straszne i zaparcia i ciągle mi się odbijalo. Do tego balało mnie podbrzusze i bylam strasznie senna. Ale teraz to wszystko minęło i czuję się zupełnie normalnie. Także powodzenia i powtórz jeszcze ten test :)

Gość corba
dziekuje bardzo kochana :-*** mam nadzieje ze to ciaza... tylko ten test negatywny mnie martwi :-(( no ale to bylo takie marne "siusiu"... moze powinnam poczekac jescze ciut i nastepny zrobic rano.. no i chyba nie byl to ten najlepszy i najczulszy test.. ale tylko taki byl.. ech...

No wiesz, są spore szanse, po podobno po odstawieniu tabletek łatwiej jest zajść od razu, tak mi powiedział lekarz. A jeśli mialas mało moczu, to być może i stężenie hormonu było malutkie i wyszła jedna kreseczka. Najpewniejsze było by BHCG - wtedy wiedziałabyś na 100 % czy to ciąża. No albo odczekaj parę dni i powtórz test. A skoro tak Ci zależy to życzę Ci oczywiście pozytywnego wyniku i zdrowiuteńkiego dzidziusia.

Gość corba
:-) dziekuje ci bardzo. pozdrawiam serdecznie i wszystkiego naj naj dziewczynko ;-)