Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filipinka88

Zielona herbata dla 9 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Szczerze to bym się nie odważyła dać taką herbatę dziecku :) Moze dlatego że mnie ona za bardzo przeczyszcza :D :P

Ja tam mojej córci dawałam od około 10 miesiąca troszkę herbatki zielonej ode mnie z kubka, bo ja pijam taką od kilku lat i nie znosze zwykłej czarnej :O Nigdy jej nic nie było.. Teraz jej tez nieraz robię do kubeczka i pije jek szalona (ma 1,5 roku). Fakt faktem, że całą ciążę taką piłam, więc może dziecko w jakiś sposób się już do niej przyzwyczaiło..

Gość progetta
Podobno zielonej herbaty w wiekszych ilosciach nie mozna pic w ciazy.

Gość koleje losou
zleona herbata jest zdrowsza niz czarna, czarna w ogole jest gorsza niz kawa :O herbata granulkowana tez nie jest zdrowa poniewaz jak kazda nawet przeznaczona dla malych dzieci jest produkowana z odpadow herbat

Ja tam piłam całą ciążę 2-3 kubki dziennie i córcia jest zdrowa :) Ale może to ma też jakiś związek z tym, ze piłam już juą kilka lat przed ciążą.. Może to nie est wskazane, żeby zaczynać ją pić w ciąży.. nie wiem..

Ogólnie zielona herbata jak również czerwona jest bardzo zdrowa.Tylko że ja zawsze latam do wc :) Ale można spróbować,jak coś będzie nie tak to już sie dziecku nie da.

No wlasnie zielona i czerwona takie zdrowe są to fakt. To czemu obu powinno się unikać w ciązy albo pić w małych ilościach?

Hmmm tego to już nie wiem :D Ja nie patrzałam co można jeść a czego nie będąc w ciąży bo bym szału dostała :) Oczywiście wyrzuciłam alkohol a jadłam co chciałam i kiedy chciałam.Nie ma co wpadać w paranoje :D

No ja też nie popadam. Mam po prostu przyjaciół farmaceutów (ona urodziła dziecko w tym samym tygodniu kiedy ja zaszłam w ciążę) no i oni tak cały czas mowią. Ja z herbatą w ciaży nie mam żadnego problemu - w ogóle mi nie smakuje więc jej nie piję. A co do podawania maluchowi. Ja bym się bała i jak już cos to zaczęła od tej najbardzeij łagodnej i w małej ilości.