Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda z loczkami

ŚLUB CYWILNY

Polecane posty

Gość Ruda z loczkami

Może w tym miejscu pogadamy o ślubach ale cywilnych? Co po takim ślubie, kto jest zaproszony. Jak z opłatami i dokumentami. jakie ubranko:)? Podzielcie się wiedzą :) Zapraszam do dyskusji

Gość Ruda z loczkami
W takim razie najpierw ja:) Planujemy sobie z moim narzeczonym ślub cywilny. Jesteśmy na studiach więc kościelny zrobimy na ostatnim roku. Nie wiem kogo zapraszać na tę uroczystość i nawet w co się ubrać. :) Po ślubie w urzędzie (na którym mają być prócz nas śwoadkowie? czy ktoś jeszcze?) jakiś elegancki obiad... co jeszcze?

Gość debilne dzieci
zacznij lepiej od funkcji: szukaj :O

Gość Ruda z loczkami
Bo niby dalczego? Jest milion wątków "ładny mam pierścionek?" milion o piosenkach, o pierwszych tańcach, to ja sobie zrobiłam swoj. Może sąna forum kobietki , które nie chcą szperać w wyszukiwarce, i czytań kilkunastu stron starych wątków tylko poczytać sobie i wziąć udział w dyskusji nowej... I nie debilne. Nie wiem czy wiesz " kto się przezywa sam sie tak nazywa" ... stare, dziecinne ale prawdziwe .

Gość debilne dzieci
😴

Gość marcellla
ja bralam slub cywilny jakis miesiac temu

Gość To poc o wam cywilny
Po co wam cywilny teraz skoro i tak planujecie kościelny? 2 wesela?

Gość marcellla
bylismy tylko ja i on, sukienka biala ale krotka

Gość Ruda z loczkami
a świadkowie? bo taką mamy zachciankę.

Gość marcellla
swiadkowie sa potrzebni, mysmy przypadkowych ludzi

Gość bogatynkas
Ja byłam ubrana w kremową sukienkę odcinaną pod biustem do kolan, byli świadkowie:) Po ślubie była kolacja dla rodziny bliskiej i przyjaciół

Gość Viss
Ja ezmę tylko cywilny i traktuje go tak jak inni kościelny. Czyli cała rodzinka naspraszana, wesele, ja z białą suknią. Twoja sytuacja jest inna, bo to tylko chwilowe rozwiązanie. To kogo zaprosicie i co zrobicie myślę, ze zależy wyłącznie od waszych finansów. Jak macie trochę kasy to stać was bęzie na ugoszczenie i kuzynów czy rodzeństwa rodziców. Jak mało to wiaodmo rodizce, rodzeństwo, świakdowie i tyle.

ja tak samo jak viss,cywilny jak koscielny,goscie,suknia,wesele...eh,odliczam juz dni,mimo,ze jeszcze rok przed nami:-(

Gość kasiaaaaaaa7
Ja biore cywilny w ta sobote , a za rok planujemy koscielny nam to pasuje ,teraz przyjecie ,a na koscielnym wcale bo nie lubimy tych całych zabaw weselnych i nie tylko dla tego. Mam sukienke w kolorze wrzosowym , swiadkow, sale ,no i potrawy juz nie ktore sie robia bo robie sama z siostra , mama i tesciowa.Zero stresu wszystko na luzie.