Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia211

problem z bioderkami dziewczynki

Polecane posty

Gość kasiunia211

moja coreczka ma 5,5 tygodnia i lekarz panstowowy kazal nosci jej poduche poszlam do prywatnego ikazal wkladac pieluszke i klasc nabrzuszek i rozszerzac nozki i z przejecia zapomnialam jaka pielusze chodzi o tetrowa czy jakas inna?.mamy dzieci ktore maja ten sam problem prosze o odpowiedz aha i musimy chodzic jeszcze na rehabilitacje jestem zbialegostoku gdzie najlepiej zglosic sie na te rehabilitacje prosze o prady

Gość kroKodyleK.
Na pieluszkę jednorazową dajesz tetrową i zapinasz bidy, czy śpioch i już:P

Gość kroKodyleK.
"Body" miało być:P

ja pieluchowałam flanelową bo tak mi powiedział lekarz, większosc moich kolezanek pieluchowała tetrową wedle zalecen swoich lekarzy

Gość mama smoka
Kasiunia211 moja córka miała dysplazję stawów biodrowych. Lekarz zalecił szerokie pieluchowanie. Chodzi o to, żeby nóżki dziecka były ułożone jak najszerzej. Chodziło pewnie o pieluchę tetrową zakładaną na pieluszkę jednorazową. Ciężko żeby dzidziuś nosił dwie pieluszki naraz, zwłaszcza w taki upał... Ja tylko do spania zarówno w dzień jak i w nocy między nóżki wkładałam zwykły ręcznik z frotte, żeby malutka miała szeroko nóżki. Tak przez kilka miesięcy. Podziałało. Córkeczka jest zdrowa.

Gość kasiunia211
dziekuje za odpowiedzi dzis zaczne zakladac juz na noc , a czy ktoras z was chodzila na rehabilitacje? jak to wyglada

Gość stawy biodrowe
mi lekarka również kazała szeroko pieluchować jak mój mały miał trzy tygodnie przez 6 tygodni na noc i po diwe godziny do południa i popołudniu wkładałam mu pieluchę flanelową zszytą tak żeby miała 25 - 30 cm. szerokości i na końcach miałam wstążeczkę i wiązałam pod paszkami żeby sobie nie ściągał i przede wszystkim nie kładź jej na boczku tylko albo na pleckach albo na brzuszku żeby mogła jak najwięcej ruszać nóżkami bo wtedy się wykształcają oraz nie zawijaj jej czasem w rożek nóżki muszą byćszeroko i u nas po tych 6 tygodniach problem zniknął :)

Gość kasiunia211
jak zlozycta pieluszke tetrowa ? na ile razy?

Gość kasiunia211
złoze ja w kostke to mała i tak ja scisnie nogami.

Gość stawy biodrowe
flanelowa jest grubsza dlatego jest lepsza niż tetrowa złóż ją na trzy razy

Gość mama smoka
Do spania lepiej załóż ręcznik, będzie miała szerzej nóżki tak jak żabka. Ręcznik tak się nie zwija jak pieluszka, bo jest grubszy.

Gość mama smoka
ręcznik oczywiście już na ubranego w pieluszkę i śpioszki niemowlaczka, nie wewnątrz :)

Gość hub
moja coreczka przez 2 miesciace piluchowalam, dawalam papmersa i pileuche tetre tylko teraz jest gortezj bo sa upaly... wiec nie wiem

Gość jkxfcuudsy
między nóżki pielucha flanelowa złożona na 3, nie na 4. Ja mam do tej pory ten problem z biodrami córki (ma prawie 6 miesięcy). I jak najczęściej na brzuch kładź dziecko. Nawet Ty się połóż a dziecko na siebie tak, żebyście się brzuszkami dotykali, to jest bardzo przyjemne dla dziecka słyszeć serce mamy :)

Gość jkxfcuudsy
hub, nic się nie stanie jeśli dziecku założysz pampersa, flanelkę i body. W takim razie, gdy przewijasz dziecko, to zostaw je dłużej gołe. I nie ubieraj w takim razie dziecku skarpetek, żeby ta gorącz mogła swobodnie uciec (tak mi pediatra zaleciła).