Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz sily

ja już mam dość

Polecane posty

Gość nie mam juz sily

Mam 21 lat .od kilku lat walcze z trądzikiem.Najpierw bralam antybiotki, masci,jakies papki- nic nie pomagalo. Pozniej zbadalam poziom hormonów- wysoki androstendion i testosteron. Przez 2 lata brałam Diane 35 i przez jakis czas okolo pol roku Androcur. Niewiele pomoglo.Powiedziałabym ze wcale. Przeszlam teraz na yasmin, zeby tak radykalnie nie konczyc tej prawie 3 letniej kuracji hormonami. A na brodzie nadal mam duze, ropne, podskórne gule, ktorych nie da się wycisnac i zostawiaja czerwone przebarwienia. Niekiedy zdarza sie ze nie moge az mowic, tak mnie boli. Reszte twarzy mam bardzo ladnych. Sporadycznie jakies niespodzianki, ale to drobne zaskórniki. Natomiast broda jest okropna. Stosowałam juz chyba wszystko.co ja mam zrobic?myslalam o zrobieniu badania na obecnosc gronkowca zlocistego, ale czy te gule tylko na brodzie, to moze byc objaw zakazenia gronkowcem.

Gość eveneq
brevoxyl probowalas?

Gość nie mam juz sily
tak probowalam. zero poprawy.Takie masci w ogole mi nie pomagaly. Jedynie duac i to na krotki czas

Gość cbadef
a stosowałaś jakąś dietę np. warzywno-owocową? pijesz mleko? może ono jest przyczyną trądzika.

Gość hej hej
mi kiedys migdalki badali jak mialam na samej brodzie i dodokola ust!

Gość nie mam juz sily
ja mialam wycinane migdalki gdy bylam mala,nie wiem czy to w tym przypadku ma jakies znaczenie?

Gość kickic
plyn davercin.niby na recepte ale mi zawsze uda sie kupic.to atybiotyk na zapalenie mieszkow wlosowych .ja tym tych gul nie smarowalam tylko przekladalam plaska watke wielkosci guli mocno nasaczona tym plynem i tak lazilam po domu az nie wyschlo.na drugi dzien 70% guli znika:)

Gość kickic
znaczy -gula zmniejsza sie o 70%procent bez wyduszania!!!

Gość do nie mam juz sily
zrób wymaz w laboratorium mikrobiologii.