Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naleśnik z truskawkami

czy potwierdzone hipotezy to to samo co wysuniete wnioski z badań powiedzcie mi

Polecane posty

Gość sztuczne kwiaty
nie, hipoteze mozna uznac lub odrzucic, ale wnioski formulujesz dopiero po tym, jak stwierdzisz, czy hipoteza sie potwierdzila czy nie (potwierdzila sie i co z tego wynika?)

bo chce napisac cos takiego: w trzcim rozdziale dokonałam analizy wyników otrzymanych z przeprowadzonych badań, które calkowicie potwierdziły hipotezy i pozwoliły na wyciągnięcie następujacych wniosków.... - - - moge tak napisac?

Gość sztuczne kwiaty
aaa, jesli tak, to spokojnie, pisz. :)

ale we wnioskach wtedy mam napisac to co w hipotezach sie potwierdziło czy moge inne wnioski z badan wpisac ?? powiedz mi prosze :)

Gość sztuczne kwiaty
jakie badania robilas? jaka technika? generalnie wnisoki z badan oparte sa na wyjasnieniu hipotez i odpowiedzi na pytania badawcze, ktore zadalas.

Gość poczytaj sobie
Nie umiesz sama napisać pracy? Nie wiesz czym się różnią wnioski od hipotez? I pewnie jesteś na studiach? Żal.

technika analizy rysunkow i ankieta. pisze ta prezentacje na obrone i wczesniej wymienilam problemy i hipotezy a teraz to co w trzecim rozdziale chcialam napisac i nie wiem czy jak napisze inne wnioski niz hipotezy czy bedzie dobrze

Gość Chyba nie chciałabym
żeby rysunki mojego dziecka analizował diagnosta, który nie odróżnia wniosków od hipotez;/

Gość sztuczne kwiaty
konstruujac narzedzie i w ogole zabierajac sie za badania musisz znac ich cel. skupiasz sie na tym, co chcialas zbadac. to, co chcesz zbadac umieszczasz na poczatku w formie problemow badawczych, z ktorych wynikaja pytania badawcze, pozniej konstruujesz hipotezy, ktore przyjmujesz, lub obalasz. przy wnioskach wracasz do CELU, czyli odpowiadasz na te pytania, ktore zadalas na poczatku. jesli z twoich badan wynikaja jeszcze jakies wnioski, poza tymi, ktore wprost wynikaja z hipotez, to mozesz je umiescic, jednak skup sie na odpowiedzi na pytania.