Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kyyrene

Topik dla Psedłonima

Polecane posty

dzisiaj to ja cię wyjątkowo nie prowokuję, a na pewno nie celowo, natomiast o cel prowokacji to należałoby spytać Polę :)

"nie zostały przez nikogo nie podważone" Uprawo, za wyjaśnienie tego niedopatrzenia z mojej strony również wyrażam przeogroną wdzięczność takie a nie inne postrzeganie przeze mnie teorii El Marchiego wynikło po prostu z mojej natury, która bardzo zdecydowanie blokuje mnie przed poświęcaniem czasu zajęciom uznanym przez nią za bezcelowe i będące stratą jego stratą, a wiec jak sie łatwo domyślasz zwyczajnie nie przeczytałam gddzieś tak około 99% z twórczosci wspomnianego autora dzieł filozoficzno-kulturowo-społeczno-psychologicznych

"nie celowo, natomiast o cel prowokacji to należałoby spytać Polę " wyjaśniam, Kyyrene nie prowokuje celowo, a właśnie w zgodzie z jej wewnętrzną naturą kobiecą Uprawo, prosiam już zebyś czytał z nieco wiekszym zrozumieniem moje jakże życiowo przydatne wywody, naprawdę, postaraj sie bardziej!

Gość Uprawa seksu i kartofli
Właśnie, Kirene, zapytajmy o to Palolę. :-) Palola, dlaczego Ty mnie dzisiaj tak prowokujesz? Jaki cel chcesz przez to osiągnąć?

Skoro nie przeczytałaś, Palola, to zrób to. I to koniecznie!

Uprawo, jak widać powyżej, wyprzedzam Twoje mysłi i prośby

Twoje wywody, Palola, czytam z wielką uwagą i usiłuję je zrozumieć, choć przychodzi mi to z dużymi oporami. Chyba przeceniasz poziom mojego intelektu.

A w czym jest ten dokształt, Kirene?

Uprawo, ale po co mam czytać, ja przeciez nie będą szkodzić swojej płci zajmujac się podważaniem jego teorii chociaż nie przeczę, ze bardzo schlebia mi Twoja wiara, że to właśnie ja mogłabym tego dokonać, ponownie z całego serca Ci dziękuję!

A dlaczego miałabyś szkodzić własnej płci, podważając jego teorie? Czy odrzucenie przez ludzkość geocentrycznej teorii urządzenia świata na rzecz uznania przez ludzkość teorii heliocentrycznej umniejszyło godności tejże? (ludzkości, nie teorii, ma się rozumieć. :-)

Uprawo, ja juz chyba zakończę temat teorii El Marchiego, bo jak wyzej przyznałam, nie wiem za bardzo o czym ja tutaj dyskutuję w tym miejscu, a to z kolei - również jak wyzej wspomniałam - nie zgadza się z moją wewnętrzną naturą no chyba, że zechcesz przedstawić w punktach najważniejsze tezy filozofii życiowej swojego kolegi lub przyjaciela El Marchiego

Powiedzmy, mojego towarzysza intelektualnego, Palola. :-)

niech będzie, a wiec powiedzmy też, ze mogę wrócić do tematu, kiedy uda mi się jakoś trafić do Waszego intelektualnego kręgu :-)

Serdecznie zapraszamy, Palola, pod tym wszelako warunkiem, że podejmiesz z nami szczerą, pozbawioną babskiego szowinizmu, uczciwą dyskusję.

Uprawo, chyba po tym jak się tutaj dzisiaj otworzyłam ze swoimi zyciowymi radami, przemyśleniami oraz zwierzeniami nie podejrzewasz mnie o jakiekolwiek tłumienie uczuć???

Kiedy ja o uczciwości intelektualnej a nie o uczuciach intelektualnych...

racja, źle odczytałam jeden wyraz dotyczacy Twoich wymogów stawianych interlokutorom w takim razie uściślam, jak mozesz podejrzewać mnie o brak uczciwosci skoro uczciwie i zgodnie z naturą porzucałam lekturę Twojego intelektualnego soul mate zaraz po stwierdzeniu faktu, że znajduję powyzsze zajęcie jako jałowe i niewiele wnoszące??

Ja Ciebie nie podejrzewam o brak uczciwości, ale apeluję, aby wymiana poglądów odbywała się w duchu uczciwości naukowej, jaką powinny być nacechowane wszelkie poszukiwania intelektualne, a nie w atmosferze wściekłej i prymitywnej nagonki, która zawsze towarzyszy prezentowanym przez El Marchiego tezom.

"w atmosferze wściekłej i prymitywnej nagonki" uwierz lub nie, takie postawy są mi dalece obce no chyba, że nie doceniam umiejętnosći Twoich i El Marchiego, bedących w stanie wyzwolić nawet niemozliwe :-P

Chcesz popróbować, Palolo?

Uprawo, oczywiście, ze nie chcę próbowac wyzwolić w sobie \"atmosfery wściekłej i prymitywnej nagonki\" ale jeżeli mielibyśmy dyskutować uczciwie, a wam udałoby się do tego doprowadzić to ja zgodnie z uczciwością CHYBA (podkkreślam, ze teoretyzuję) powinnam się jej poddać to wlasnie byłoby wspomniane przeze mnie powyżej, jak dotąd w mych zyciowych doświadczeniach \"niemozliwe\" :-P

No zauważyłem, że Ty mocno teoretyzujesz...

Uprawo, to moze juz nie kręć, tylko otwarcie powiedz, ze mnie nie lubisz :-) ja właśnie nie miałam jeszcze okazji wspomnieć, że uważam rózne sympatie i antypatie za jedną z najbardziej naturalnych rzeczy pod słońcem (znowu ten powrót do korzeni, czytaj natury ;-) ) tak wiec w żaden sposób mnie nie urazisz, nic a nic, ja się nie przywiązuję i nie uzależniam, no przynajmniej dopóty dopóki jestem jednym ze stu tysiecy lisów ;-)

Kiedy ja Ciebie bardzo lubię, Palola, i Ty mnie chyba także trochę. Ale mam prośbę - nie uzależniaj się ode mnie. Uzależnienie ode mnie to rodzaj paskudnej choroby, na którą nie ma znikąd ratunku. W ogóle, żebyś miała jasność, ja tylko udaję takiego uprzejmego wobec kobiet. W mojej naturze czai się jednak samczy atawizm podporządkowywania sobie kobiety i czynienia z niej uległą. Żeby potem nie było, Palola, że Cię nie przestrzegano...

Zmykam. Cześć. Muszę na miasto.

dziękuję za ostrzeżenie, nie było potrzebne, ale szczerze doceniam :-D

Gość Psedłonim
CZeść. Uważam, Palola, że ostrzeżenie było jak najbardziej na miejscu...

Witam :) Ależ prowokacyjne ostrzeżenie zamieściłeś :D:D:D