Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiaql

czy mogę byc z nim szczęsliwa?

Polecane posty

Gość miskaaaaaaaa
ja bym nie pojechala tam... moze rzeczywiscie wez ze soba swoich rodzicow?

yeez Twój pomysł jest dobry.Jak już chcesz jechać to Lepiej jedz tam z osobą towarzysząca ze Twojej rodziny. Zobaczyłabyć jak tam mniej więcej żyją, ale radze żebyś wzieła mężczyzne nie wiem może ojciec, starszy brat, kuzyn. Ale musisz liczyć się z tym, że ta rodzina na pozor moze się wydawać normalna, pojedziesz tam np na tydzien, dwa tygodnie... w tym czasie oni moga udawać, beda mili wrecz idealni.Nie mówie ze tak na pewno bedzie, ale tak przypuszczam Tak naprawde możesz poznać ich jezeli z nimi zamieszkasz.wiem coś o tym. Ale bedziesz miała ogólny zarys jak wygląda tam życie.

hej dziekuje za rady:) Ja to już wziełam pod uwage zeby jechać z kimś. Ale nie bardzo mam z kim.. tata powiedział ze nie pojedzie ze mna nigdzie . z normalnej rozmowy zrobiła sie awantura jak zwykle.. mówił ze napewno sobie zmarnuje zycie i nie bede miala normanlego życia:( mysle ze ojciec liczy na to ze jak nie bede miała z kim jechac to nie pojade wcale.. strarszego brata nie mam.. a młodszego nie chce w to mieszać:( kuzyna zaufanego tez nie mam który by się na takie coś zgodził. wiec znow jestem w kropce:( z jednej stronu chciałabym tam jechać, ale z drugiej boję się:( ślub narazie odkładam na dalsze plany... :(

Gość kolejny glupi problem
wydaje mi sie, ze nie powinnas decydowac sie na slub jesli masz takie watpliwosci, aby isc z kims do oltarza trzeba byc 100%towo pewnym, ze sie tego chce.

Gość taka jedna zahraa
Najbardziej nie rozumię czemu niby ma nie pojechac do Iranu że co ? To ze słyszy się ze arabowie są" tacy źli" no taaa bo nie słyszy się ile ludzi w europie "chrześcijan" maltretuje, bije i jeszcze inne .. Jeśli jest dobrym człowiekiem to bez względu na różne czynniki i tak bedzie dobry człowiekiem, i odwrotnie. Jeśli nie sprobujesz nigdy nie bedziesz wiedziała, a całe życie bedzie pytanie : ''A co by było gdyby...'' Powinniśmy słuchac głosu własnego serca a nie ludzi bo właśnie przez takie forum...

Gość taka jedna zahraa
ludzie mają wątpliwości

taka jedna zahraa Tyle, że w europie prawo stoi po stronie kobiet. Iran to jest zupełnie inny świat, tam rządzą inne zasady tam rządzi poprostu religia nie normalne prawo.Jeżeli autorka jest w stanie przyjąć ich zasady to nie ma problemu. Ale na ogół dla kobiet żyjących w europie gdzie rządzi normalne prawo te zasady są nie do przyjecia. Swoją drogą wyobrazacie sobie co by było jakby w europie rządziła religia chrzescijanska? Myśle ze byłoby to samo co w krajach arabskich może nawet gorzej.

Gość chyba oszlałaś
nie jedz..

Gość chyba oszlałaś
nie jedz..