Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giniaminia

Uszkodzony obiektyw w aparacie

Polecane posty

Gość giniaminia

Czy miał ktoś z was taką sytuację, że uszkodził mu się obiektyw, np od upadku? Jakie były koszta naprawy?

tu raczej ie trafisz na specjaliste który ci dokładnie powie , idz do punktu naprawy tam ci powiedzą , a jak pytasz o takie rzeczy to sie pisze jaki aparat bo to tez ważne , pozdro

Gość giniaminia
Myślę, że tutaj nie ma znaczenia jaki bo ten model jest raczej trudno dostępny w Polsce.Aparat został zakupiony w Niemczech, jest jeszcze na gwarancji ale w moim mieście nie ma sklepu sieci, w której był kupiony, Jutro wybieram się do specjalisty ale chciałam dziś się owiedzieć orientacyjnie, żeby się uspokoić. Jestem załamana, bo dużo znalczy dla mnie ten sprzęt i używam go na codzień. Fuji FinePix F40fd

Gość giniaminia
Nikomu się nie przytrafiła taka usterka? Ponoć to się nierzadko zdarza.

Gość giniaminia
To nie jest ten sam aparat. Jest trudno dostęony ale nie mówię, że wcale. Interesuje mnie tylko usterka...

nigdy nie spotkala mnie taka przykrosc :O ale niechce cie oklamywac obiektyw to jedna z drozszych czesci aparatu wiec na dwie stowy z ogonkiem musisz sie przygotować :O

Gość panico
W sumie każda usterka jest inna, także ciężko powiedzieć ile to będzie kosztowało u Ciebie. Najlepiej jest się przejść do serwisu i poprosić o wycenę. W e-serwis foto robią to za darmo. Tutaj znajdziesz więcej info na ich temat: http://www.e-serwisfoto.pl/services.html Wydaje mi się, że za dużo to nie powinno kosztować, no ale zawsze lepiej jest wykonać wstępną wycenę, żeby potem nie okazało się, że naprawa przewyższy wartość aparatu :)