Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakochana_

pomoc w rozwiazaniu zadan z geometrii...

Polecane posty

Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu paru zadan z geometrii..kompletnie nie wiem o co w nich chodzi...i zielonego pojecia nie mam jak je rozwiazac...Jak znajdzie sie ktos kto mi pomoze bezplatnie w rozwiazaniu nich to bede Bardzo ale to bardzo wdzieczna...

moge wyslac 3 zad na meila... (zadad jest wiecej tylko akurat teraz moge tylko te 3 )

moge wyslac 3 zad na meila... (zadad jest wiecej tylko akurat teraz moge tylko te 3 )

Zad1. Narysuj rzut równoległy ostrosłupa prawidłowego czworokątnego i na rysunku zaznacz: a)kąt między ściana a płaszczyzna podstawy, b) kąt między krawędzią boczną a płaszczyzna podstawy, c) kąt między krawędzią boczną a krawędzią podstawy. Zad2. Opisz bryłę jaka powstanie poprzez obrót trapezu równoramiennego wokół krótszej podstawy. Oblicz objętość tej bryły wiedząc, że podstawy trapezu mają długości 3 i 9,a ramię 5 Zad3 Narysuj siatkę prostopadłościanu, którego krawędzi maja długości: 10,12,6. Oblicz pole powierzchni całkowitej tej bryły oraz długość przekątnej.

Gość dramat i masakra
ZAD 2 Powstanie Walec od , którego nalezy odjąć 2 stożki ponieważ trapez równoramienny to oba stożki są takie same obliczyć objętość walca..obliczyć objętość stożków,odjąc i masz objętość bryły

Gość dramat i masakra
ZAD 3 no bez przesady:O popatrz na pudełko zapałek i w myślach nadaj jego krawędziom poszczególne długości jak tego nie widzisz to sobie podpisz krawedzie długościami i zobacz jakie masz ścianki:O

dziekuje,,,ale ja jednak wolala bym miec dokladnie narysowane i opisane to wszystko...

Gość ja pitolę ...
... Ty się chyba do sierpniowej poprawki uczysz, bo w szkole już wakacje, a na studia te zadania są za proste... Jeśli jednak są to zadania ze studiów to znaczy, że z tego kraju trzeba uciekać, skoro tacy ludzie mają stanowić polską "inteligencję" :-O😭

nawet mnie nie dobijaj, ze na jakis studiach moga miec takei zadania :o

Gość dramat i masakra
1 ZAD to teoria, króa jest w tablicach matematycznych:O

Umiem rozwiązać praktycznie każde zadanie z matematyki i fizyki, mam IQ 132, ale nigdy w życiu nie trzymałam chłopaka za rękę :-O Wygrałam, czy przegrałam?

...co oczywiście nie zmienia faktu, że pomimo swojej inteligencji nigdy nie trzymałam chłopaka za rękę 😭

Gość zakochana w geometrii
o jakieś trójkąty chodzi czy bardzie złożone figury ? :D -- Nie martw się EIIinka: trzymanie za rękę, to nie jest to, co chłopaki lubią najbardziej :D Co wcale nie znaczy, że nadal masz tak "trzymać" ;)

wlasciwa Ellinka sie nigdy niczym nie martwi, kontakty z facetami na na nromalnym poziomie :P a sprytny podszyw jak widac ma kompleksy i trudnosci w zwiazkachz zfacetami :P

Gość zakochany w Ellince
no tak ... miłość mnie zaślepiła i nawet "podszywie" uwierzyłem .. ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że bestia "z wyglądu" całkiem podobna była :D Już podejrzewałem, że prawdziwa Ell miała jakiś "zły dzień" ;) Jedynie to IQ było podejrzanie niskie, co powinno wzbudzić moją czujność :)

Gość Ellinka dasz foty w bikini
??? 🖐️