Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodaMAMUSIA

slub cywilny w niemczech

Polecane posty

witam mam pytanie jakie papiery sa potrzebne do zawarcia zwiazku malzenskiego w niemczech i czy moj tata moze mi te papiery odebrac w polsce?? czekam na odpowiedzi z gory dziekuje

Gość cywilka
Nie,twoj tata nie moze,bo potrzebujesz zaswiadczenie o zdolnosci prawnej(ktore jest wazne tylko 3 miesiace),a je musisz odebrac osobiscie. No i oczywiscie akt urodzenia-wszystko przetlumaczone.

Gość madzia23niemcy
osoby z najblizszej rodziny czyli mama tata brat siostra babcia moga odebrac ci papiery .potrzebujesz: akt urodzenia wez miedzynarodowy nie bedziesz musiala tlumaczyc na niemiecki,zaswiadczenie o braku przeszkod do zawarcia slubu (przetlumaczyc musisz u tlumacza przysieglego) jesli mialas rozwod tez wszystkie papiery przetlumaczone,poza tym paszport i zameldowanie w niemczech .pytaj bralam kilka miesiecy temu slub moj maz jest niemcem wiec jestem na biezaca

Gość tak moga
musisz im napisac upowaznienie i odbiora... Ja tak robilam... A akt urodzenia z polski jest do slubu w niemczech wazny 6miesiecy od wystawienia i juz nie tszeba tlumaczyc bo maja nowe ktore w 7 jezykach sa... wiec bierz ten... a tak wogule to standesamt ci powiedzo co potszebujesz...

Gość do tak moga
standesamt nie ma czegos takiego kobieto pisz albo po polsku albo po niemiecku a nie pisz po niemiecku jak nie umiesz!! glupia wiesniaro!

Gość do tej co wyzywa
jak nie ma :P jak jest :P glupia wiesniaro, znasz sie jak nic haha