Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boleśnica

Pytanie do KOBIET, DZIEWCZYN - błagam, pomóżcie

Polecane posty

Gość boleśnica

Od 11stej boli mnie brzuch, bo mam dziś pierwszy dzień okresu :O 2 h temu połknęłam 1 apap i 1 nospę, pół h temu jeszcze jeden apap. Chciałabm sie położyć na troche, ale nie moge uleżeć, bo tak mnie boli, że chyba zaraz wyskocze prze okno. :O:O:O Porsze, co jeszcze mogę zrobić, bo już nie wytrzymuje tego bólu. Jeszcze nigdy az tak nie miałam.

Gość dferfef
to jedź na pogotowie, dadzą ci przeciwskurczowego coś , bo możliwe, ze miałaś skurcze równie intensywne jak przy porodzie ja kiedyś przez to omdlałam z bólu... :(

ja ostatnio mialam taki okres... brzuch bolal mnie przez ponad 2 dni !! obudzilam sie w nocy z takim bolem ze nie moglam sie ruszyc przez 2 godziny, dopiero potem zebralam sie na odwage i wstalam, przez ten czas bralam ketonal, ale bol po takiej jednej tabletce ustepowal na nie wiecej niz 12 godzin...a dodam ze to bardzo silny lek :O

Gość rogiii
Czym mogą być spowodowane takie skurcze? Też raz tak miałam.

Gość ketonal a jesli nie masz to
przyloz do brzucha termoform z goraca woda, jak nie masz wlej do sloika np

termofor tez pomaga bo sama rowniez wyprobowalam ten sposob a ja doradzam ci jeszcze zebys odwiedzila ginekologa albo lekarza rodzinnego naswietlila sytuacje i prawdopodobnie przepisze ci no-spe forte ktora jest tylko i wylacznie na recepte i ponoc pomaga :)

Gość boleśnica
dziekuje Wam 🌻

możesz do zwyczajnej butelki po wodzie wlać gorącą wode i przyłożyc do brzucha, słyszałam też ze gdybyś chwile poćwiczyła byłoby dobrze, ale z tego co mówisz nie wiem czy jestes w stanie sie ruszyc

Gość taaaaaaaa truj sie tabletkami
będzie tylko gorzej pzdr

Gość taaaaaaaa truj sie tabletkami
będzie tylko gorzej pzdr

Gość oojojoj
jechalam kiedys w nocy kolezance po tabletki p/b na cpn.wila sie z bolu!lekko jej tylko pomogly .....a ,ze jest osoba dociekliwa poszla do ginekologa w czasie okresu.okazalo sie ,ze miala torbiel na jajniku ktora wlasnie pekla!jezeli u ciebie jest podobnie to goraca woda moze byc niebezpieczna. peknieta torbiel sama w sobie nie jest niebezpieczna.leczenie polega na tym aby wiecej sie nie tworzyly -czyli hormony doustnie..... zdrowka zycze:)

Gość paralotnia
pamietam tez kiedys tak mialam... lezalam na ziemi i zwijalam sie z bolu, normalnie dreszcze mialam i nie potrafilam sie podniesc nawet zeby wyjac sobie cos z apteczki. no i kaluuuuza :/

Gość eqweqweqw
mozlwe jest, ze te skórcze miały nasilenie porodowych, zamiast cierpieć i mdleć (!) to lepiej do pogotowia/lekarza - dostanisz zastrzyk przeciwskórczowy ... ja tak miałam :(

współczuję - ja mam to samo i to co miesiąc. pomaga mi ibuprom i to 2 tab. co kilka godzin.

mi nawet ibuprom i apap nie pomagaja...no-spa tez z marnym skutkiem...jak wezme ktorys z tych lekow to bol lekko puszcza po ok godzinie :O

Gość ano11
najlepszy jest Aleve, mi pomaga zawsze