Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bswrajh

PROBLEM z PRANIEM czarnych ciuchów!!!!!!!help

Polecane posty

Gość bswrajh

Witam, właśnie wyciągnełam kolejne pranie z pralki. czarne rzeczy i szlag mnie trafił. piorę w płynie do czarnych tkanin ale ciągle wyjmuje "białe" czarne rzeczy, pełno w nich białych niteczek i niewiadomo czego:/ prawdopodobnie bo bialych tkaninach....jak mam się tego pozbyć z pralki???? podwujne płukanie nic nie daje...final jest taki, ze zanim założę czarny ciuch , muszę go opędzlować wałeczkiem z taśmą:[

Gość bswrajh

Gość Heloł Heloł
Ja czarne rzeczy piorę TYLKO i WYŁĄCZNIE w Perle, Perwolu do czarnych tkanin i nic się nie dzieje!!!

Gość praczka
spróbuj po praniu nalać wody do pralki i od razu ją wylać - wbrew pozorom wiele tam zostaje śmieci. Ja tak robię po czarnym praniu a przed białym. Czyść za każdym razem filtr. Polecam płyn FF do prania czarnego. Tyle mam porad, ale pewnie do końca ten problem i tak się nie rozwiąże, może choć trochę? :-)

Gość bswrajh
ja też mam perłe ale podejrzewam, ze to wina pralki, i ze te biale kudełki pochodza z jasnych tkanin:/ co robic??

Gość praczka
jeszcze jedno - trzeba w miarę dokładnie wyczyścić kieszenie i inne zakamarki przed praniem

Gość bswrajh
jak wyczyścić filtr?

Gość bswrajh

Gość praczka
odkręcić i wyjąc - tylko ostrożnie bo może trochę wody wylecieć - i wyczyścić. Przeważnie w pralkach jest gdzieś na dole z przodu

Gość bswrajh