Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez nickowa

powtorka z rozrywki

Polecane posty

Gość bez nickowa

hej mam problem tyle razy miałam nauczke brałam długo tabsy w czerwcu zrobiłam przerwe do maja pod koniec maja zaczełam brac powinnam zrobic przerwe 7dniowa koło 18czerwca nie zrobiłam, dopiero w ta sobote nie wziełam tabsa. Dzis jest 4dzien odstawienia a okresu nie widac i nic na niego sie nie zapowiada dodam ze 2 razy facet skonczył we mnie, przestraszyłam sie i te dwa razy zarzyłąm naraz 6tabletek a po 12h nasteopne 6 co moze byc przyczyna nie pojawienia sie jeszcze okresu ????????? co ja nie wystapi do soboty kiedy bede musiała zaczac nastepne opakowanie dodam ze miałam biegunke i zdazyło mi sie zwymiotowac ale odrazu brałam tabletke, albo mineło 4h i tabletka sie wchłoneła

Gość zenada...
w czerwcu przerwe do maja???????6 tabletek na raz?pozniej znow?i czekasz na okres????a moze zamiast lekarza ginekologa odwiedzisz psychiatre..razdze...i napewno popros o przetlumaczenie ulotki z tabsow anty abys ja zrozumiala bo normalnie szczene mi opadla...

sprzedam ARTHROTEC 50 francuskiej firmy Pfizer. Lek orginalnie zapakowany, 12 sztuk. Ja kupilam i nie byl mi potrzebny. Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o kontakt gg 7644075. Jestem na niewidocznym, prawie zawsze.

Gość bez nickowa
nie od czerwca do maja przerwa tylko zaczełam brac w maju opakowanie, a przerwe powinnam zrobic w srodku czerwca a zrobiłąm dopiero teraz tak powianie mowiac myslałam nad wisyta u psychologa medycznego bo naprawede bz tabletek czuje sie bardzo dziwnie i unikam seksu jak ognia kiedys tak nie było, powiero jak urodziłam dziecko, zaczełąm sie bac i dzieje sie jak sie dzieje panicznie boje sie ciazy czyli okresu nie dostane bo przesadziłam z tabsami tak?

Gość zenada...
rozwalilas hormonami organizm jak nic..po co to robisz???w sumie jak bierzesz tabsy regularnir czemu masz schizy?boisz sie ciazy..ale tabsy plus pamietanie o nich abyzazyc daja duzy procent nie zajscia w ciaze...rozwalasz oraganizm tym.i teraz w sumie powinnas nie brac aby sam mogl sie uregulowac..a tymi dawkami spowodowalas ze teraz mozesz miec dwa jajeczkowania w jednym cyklu ..teraz dopiero powinnas sie bac...albo po takich wyskokach ciaze mnogie sa...musisz porozmawiac z lekarzem..poczytaj co i jak z tabsami..ja bralam przez 6 lat...i zadnych unikow typu na zewnatrz..i w ciaze nie zaszlam...znajdz madrego lekarza ktory uspoki twe obawy i pogada z Toba bo widac ze boisz sie jak zarazy ciazy i robisz glupstwa..

Gość bez nickowa
ale jesli po nie wystapieniu okresu, zaczne nowy cykl brania normalnie tabletek, to mam sie czegos obawiac i zabezpieczac dodatkowo, bo z tego co zrozumiałam to poiwnnam

kobieto wez Ty idz sie lecz, naprawde masz jakis problem natiry psychicznej, jaka normalna kobieta przy zdrowyz zmyslach robi takie idiotyzmy jak Ty?! toc rozwalasz,a przepraszam ROZWALIŁAŚ juz sobie gospodarke hormonalna NA WLASNE ZYCZENIE przeciez jesli bierzesz tabletki reguralnie, nie zapominasz, to zajscie w ciaze jest bardzo, ale to bardzo MINIMALNE wiec ne wiem po jaka cholere sie stresujesz i bierzesz 6TABLETEK NA RAZ!!!! PRZEDAWKOWALAS nie umiesz czytac ulotki?! idz do ginekologa i pogadaj z nim, moze on Cie na cos skieruje, albo uswiadomi i obowiazkowo rozmowa z partnerem, bo widze ze nie czujesz wsparcia z jego strony i panicznie sie czegos boisz, to ze nie chcesz miec dziecka moze byc przykrywka, a podswiadomie masz jakis glebszy lęk, mam wrazenie ze wszytsko jet na Twojej glowie, a facet siedzi i nic nie robi + tylko jeszcze Cie oskarza czy cos w ten desen i jestes pozostawiona sama sobie a z reszta rozwiazanie w Twoim przypadku moze byc prostrze, skoro nie chcesz juz dzieci-spirala i nie pytaj sie glupio cytuje ...co moze byc przyczyna nie pojawienia sie jeszcze okresu ?????????... TO ZE WZIELAS TYLE TABSOW NA RAZ I ROZWALILAS SWOJA GOSPODARKE HORMONALNA

Gość bez nickowa
dzwoniłam do gina dzis z pracy nie zjechał mnie ze wziełam tyle tabletek, i nie mowił ze cos sobie rozregulowałam, nie krzyczał itd. powiedział tylko ze okres moze wystopic do 7 badz 10dnia i ze jak nie wystapi zrobic test, jak wyjdzie nagatyw to brac dalej tabletki, i ze czesto przy zazywaniu mojego rodzaju tabletek u kobiet nie wystepuje krwawienie z odstawieniem, tylko ze jak brałam je wczesniej zawsze okres miałam :( dzis pływam we słasnym zluzie, jest biały, niby gesty ala czasem zadki poza tym na tym samym forum dziewczyny pisza ze zazycie na raz 7tabletek anty a po 12h nastepnych 7 ma takie samo działanie jak antykoncepcja "PO'' a jak raz zapomniałam tabletki, doszło do wytrysku we mnie i dlatego wzielam 6tab

Gość łoooooooooo matulu
ileż ty kurwa masz lat ? Czy wy baby myslicie że pigułki anty to są kurwa jakies dropsy ?Ze można sobie je łykac jak sie wam podoba ? Ręce opadają , przed braniem pigułek lekarz oprócz badań powinien obowiązkowo przeprowadzac test na inteligencję :O

Gość bez nickowa
ej ja tylkko spytałam a posypało sie masa zbednych komentarzy odkad pamietam to forum kultura nie grzeszy nie mozecie mi poprostu powiedzic "okres sie spoznia bo wziełas za duzo tabletek, i na przyszłosc nie rob tego wiecej" ALBO COS W PODOBIE a nie wy tylko krzyczec klnac i wyzywac umiecie, bo jestescie w wirtualnym swiecie, na zywo zadna by sie nie odezwała a napewno nie takim tonem leczcie kompleksy gdzie indziej narazie !

z nas to Ty pierwsza powinnas sie leczyc i nie rob z siebie teraz biednej dziewczynki, bo co jak co, ale czytac ulotki umiesz, a skoro boisz sie miec dziecko, to sie nie kochaj, pogadaj z partnerem bo cos widze, ze z nim moze byc problem, skoro masz takie schizy, nie wspiera Cie czy co? a dziewczyny maja racje

Gość skoro gumka cała i nie zsunła
nie wierzę, że lekarz powiedział to, co tu napisałaś. To albo idiota jakiś, albo ma w dupie czy będziesz jeszcze kiedyś miała okres, albo będziesz płodna. I nie rób tu z siebie niewiniatka, bo postąpiłaś jak dzidzia z przedszkola, co to nie wie czym są hormony. Możesz sobie zrobić nieodwracalną krzywdę po prostu. I za jakiś czas powiedzieć, że brałaś normalnie tabletki i przez to teraz jesteś bezpłodna.. Radzę też zmienic lekarza, bo jeśli naprawde tak powiedział, to konował jakiś a nie ginekolog

Gość bez nickowa
jesli bede bezpłodna to bede sie bardzo cieszyc, bo jak na jedno zycie dzieci mi starczy gorzej jak sie pojawi nastepne nie robie z siebie niewiniatka i biednej, przepraszam jesli tak to odebrałyscie ja chciałma tylko spytac czemu nie mam okresu w odstawieniu odstawiłam w niedziele, dzis czwartek a u mnie dalej nic przestancie pisac pół zdaniami tylko napiszcie konkretnie czemu moze on juz nie wystapic, czemu to takie straszne ze wziełam tyle tabletek itd.

Gość bez nickowa
Mam pytanie jakie moga byc skutki przedawkowania tabletek antykoncepcyjnych..chodiz mi o to jesli biore normalnie tabletki anty..i w jedna dobe wzielam 6 tabletek ( metoda yuzpe) a pozniej dalej kontynuowalam branie tabletek. Dodam jeszcze ze te tabletki byly tej samej firmy...poprostu jednej doby wzielam ich az 6. Czy moga byc tego jakies powazne komplikacje? Nie spodziewam się szczególnie niebezpiecznych komplikacji w takiej sytuacji. Przy obecnie stosowanych niskodawkowych tabletkach przedawkowanie przy takiej ilości nie jest chyba możliwe. Natomiast na temat awaryjnego przyjmowania tabletek moje zdanie przedstawiłem w temacie " przyjmowanie tabletek w sytuacji awaryjnej ". Sławek Warzechowski

Gość bez nickowa
Jeżeli przyjmie Pani zbyt wiele tabletek (przedawkowanie) Nie istnieją doniesienia o wystąpieniu ciężkich działań niepożądanych po jednoczesnym zażyciu wielu tabletek antykoncepcyjnych. Po przyjęciu kilku tabletek jednorazowo mogą wystąpić nudności, wymioty lub krwawienie z dróg rodnych. Jeśli okaże się, że preparat zażyło dziecko, powinna Pani poinformować lekarza.

wez idz sie lecz!!! masz jakis problem z parnerem czy co? nie daje Ci wsparacia ze tak sie zachowujesz? ile Ty masz lat? ze gadasz jak potluczona! wiesz ile kobiet nie moze miec dzieci a chce! a Ty pieprzysz takie idiotyzmy!? nie umiesz wychowac dziecka i Ci daje w kosc? czy co? kto zajmuje sie domem? gdzie jest partner? co on robi? masz naprawde jakis problem natury psychicznej i nei mowie po to aby sprawic Ci przykrosc, cos jest nie tak i to widac!

szkoda ze te dziecko ma taka samolubna matke jak mozna cos takiego napisac? ---> jesli bede bezpłodna to bede sie bardzo cieszyc, bo jak na jedno zycie dzieci mi starczy gorzej jak sie pojawi nastepne ile masz lat? binia ma racje gdzie Twoj partner? co on robi? to byla wpdka czy co?

Gość bez nickowa
mam 26 lat moj partner z ktorym mam 3 dzieci zgionał 2 lata temu w wypadku mam partnera ale nie do stałego zwiazku dzieci nie chce, bo mnie na nie nie stac, nie chce stałego partnera bo boje sie bolu ktory przezyłam cos jeszcze na temat mojego zycia ?? czy moge reszte zachowac dla siebie ?

Gość zamknijcie się już
to, że zazyła tyle tabletek to była faktycznie głupota, ale to czy chce mieć dzieci czy nie to tylko i wyłącznie jej sprawa! To, że inne kobiety nie mogą mieć dzieci to nie znaczy że ona ma rodzić ile popadnie. W Afryce ludzie głodują więc my zacznijmy się obżerać, bo są tacy którzy tego nie mają:/ To taka sama sytuacja. A inna sprawa że chyba powinnaś skonsultowac się z psychologiem, tak aby pogodzić się ze śmiercią męża i lepiej zająć dziecmi i być spokojniejsza

czyli tak jak myslelismy, rzecz jest na psychice i teraz cala sytuacja jest dla mnie zrozumiala, nie znam Cie, ale Ci wspolczuje, bo nie jest to latwe, dlaczego nie poszukasz jakiejs pomocy u terapeuty? sadze ze dla Ciebie rozwiazaniem nie sa tabletki, bo dzialaja one raczej w mechanizmie obronnym - branie w sytuacji stresowej kilkunastu na raz, powinnas pomyslec, np. o spirali - pogadaj z tym o ginie ps. nie obrazaj sie, ani nie czuj urazona, z naszej strony, takie zachowanie naprawde wyglada bardzo dziwne, ale jest ku temu powod, zycze Ci szczescia

ale glupi przyklad co ma glod dzieci w afryce - bez wyboru ich- do tego ze ona chce lub nie chce miec dzieci - ma wybor no ale nie wazne, nie o to mi chodzi musisz tylko zglosic sie na cos, aby tak jak pisali powyzej, pomoc sobie i moc dobrze opiekowac sie dzieciaczkami, nie bedziesz sie bala

Gość a co w takim razie
ma fakt że inne kobiety są bezpłodne a ona sama nie chce mieć dzieci?

dlatego pisalam, ze glupi przyklad i powinna sie cieszyc, iz ma taka mozliwosc, a jesli juz nie chce to niech tak nie reaguje, tylko zglosi sie na dobra terapie ktora jej pomoze uporac sie z tym wszytskim oraz do gina po bardziej stałą antykoncepcje ze tak powiem, czyli spirala