Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani od kochanej suczkiIIi

PIES pomocy PYTANIE

Polecane posty

Mam pytanie lepiej zostawic psa samego w mieszkaniu na 6 godzin,czy lepiej na ogrodzonym terenie tez samego oczywscie :)

a po powrocie do domu mam sobie jego kutasem uszminkowac usta?

Gość a ja toooo
O ile psina zna dobrze teren, ogrodzenie jest szczelne ;), to moze lepiej zostawić na dworze. Ale, uwaga, w upały lepiej w domciu, o ile psina zostawała już sam w mieszkaniu na dłużej i nie nadgryzła sofy np.. Ja przeważnie na tyle czasu zostawiam pieseczka w domu, a koteczkę na dworku. Pieseczek u mnie stary , lubi podrzemać w ciszy.

Gość o PO
na ogrodzonym terenie bedzie mógł sie załatwić w razie potrzeby ;) Gdziekolwiek go nie zostaisz, zadbaj o to, żeby miał trochę cienia i chłodu w te upały i oczywiście dostęp do wody.

Nie ma problemu z zostawaniem w domu,ale sie zastanawiam co dla niej lepsze czy na dworze czy w domu ?

mojego psa to nawet w domu nie mozna na pol godziny samego zostawic raz wrocilam do domu po zakupach a na podlodze 3 rolki papieru nadgryzione, buty jak zwykle pogryzione i to nowki niesmigane byly:o zeby stare gryzl to jeszcze byloby znosne:o kurtka pogryziona, nie wiem jak ja zerwal z wieszaka:o i nawet gabka z lazienki pogryziona..

Gość mialas isc spac chyba
:P

Fajna a masz taka sytuacje ze piesek musi sam zostawac??Czy jestes z nim caly czas?? Bo ja niestety pracuje i musze gdzies moja mala na te 6 godz sama zostawic :(

Gość a ja toooo
Takiemu złośnikowi i rozżaleńcowi kupuje się w schmatenrixach pluszaki, poduchy, mozna tez stare buty ;), zeby stworzenie miało sie na czym wyżywać.

no jasne ze czasem bywa ze musi zostac sam mama nie pracuje ale czesto cos musi na meiscie zalatwic i nie ma jej z 3 godziny my w szkole bylysmy to pies sam musial zostac mala siostra mowi ze gryzie buty bo za nami teskni i nie chce zebysmy z domu wychodzili wiec buty gryzie..:P

ma pelno piszczalek, jakies kulki, i nawet jakas piszczalke w ksztalcie ludzika, pogryzie to i popiszczy z minute i w kat idzie buty lepsze:P ale nowki niesmigane bierze!:o

Gość aloe al0
madchen- skonczysz kiedys sie popisywac :o

Gość adert
przeprowadz na nim delokacje kregów

Gość a ja toooo
Tak sobie myślę, ze jednak na nadchodzące upały lepiej zostawić psiunię w domu. Na dworze nawet w cieniu ma być 35st., w domu zawsze chłodniej. Moja kotka umie zaszyć sie w krzakach w taki gorąc, a mój piesek nawet w cieniu ziaje, w domu, pamiętam, właczałam mu wentylator i przykrywałam mokrym ręcznikiem, jak było piekielniście gorąco.

Gość mam psa
Ja swojemu kupowałam takie kości ze skóry,najbardziej lubi białe (z wapniem).Dzięki tym kościom nie gryzł innych rzeczy,np. butów.

Gość mysz w pologu
' 01:08 pani od kochanej suczkiIIi a po powrocie do domu mam sobie jego kutasem uszminkowac usta?' kurwa :D:D:D jak moze sobie uszminkowac usta kutasem suczki ??

moj pies tez ma kupowane kosci do gryzienia, uszy od swini a i tak buty gryzie no nie ma rady na psa chyba buty chowac jedynie zeby na widoku nie byly moj pies jeszcze mlody bo za 2 miesiace rok konczy:)

Gość a jaki jest ten pies
duzy, maly, sredni? jaka ma siersc? tzn jakiej dlugosci? jeski chcesz zostawic psa na dworze na tak dlugo to musisz mu zapewnic! wystarczajaco duza ilosc zimnje wody do picia, dzis jest upał! psy sie szybko mecza w taka pogode. chyba male psy gorzej to znosza ale nie jestem pewna. jesli ma jeszcze dluga czarna siersc to lepiej zostaw go w domu. nie wiem czy wiesz ale psy z tzw. spłaszczonym pyskiem maja utrudniona wentylacje, tzn ciezej jest im sie ochlodzic w taka pogode niz psom z dlugimi kufami - tym jest latwiej. ja bylabym za tym zebys zostawila psa w domu pomimo tego ze molgyb ci cos nabroic, chyba jego zdrowie jest wazniejsze.. najlepiej jakbys zostawila mu otowarty balkon jesli masz, pies wtedy sam zdecyduje czy chce byc na sloncu czy nie.. zostaw go lepiej w domu z duza iloscia wody

Gość a jaki jest ten pies
a cenne przedmioty poprostu gdzies schowaj tak zeby pies nie mial do nich dostepu przez jego zle zachowanie nie mozesz skazywac go na 6 godzin w upale

Gość fajna madchen- twojego
psa trzeba ulozyc! Jest poprostu nie wychowany. Skontaktuj sie z osrodkiem szkolenia psow w twoim miescie a oni poradza ci co zrobic zeby pies zachowywal sie grzecznie. Poza tym jak kiedykolwiek chcesz wyjsc z domu musisz go powoli przyzwyczajac do samotnego siedzenia w domu, czyli zaczac od 15min i wydluzac czas. Mozesz go umiescic w jednym pomieszczeniu i usunac wszystko co mogglby zniczczyc, zostawiajac rozne przysmaki i zabawki no i wode oczyswiscie. Jak zaniedbasz teraz to on zawsze bedzie niszczyl wszystko.

a wy myslicie ze go nie uczylismy?:( sikal tez jak byl maly, to tez juz oduczylismy, jak chce na dwor to siada przy drzwiach i piszczy:P z tymi butami tez probujemy uczyc ale on wygryza srodek buta, pogryzie troche i zostawia

Gość a ja toooo
Na pewno chować nowe buty :D. zamykać pieska w jednym pomieszczeniu, tylko nie w łazience, bo moze mieć klaustrofobię;) Taki piesek nadgryza wszystko z desperacji, bo boi się, że pan, czy pani już nie wróci. Czytałam, ze nie powinno się psa jakoś zbyt wylewnie żegnać, ani zbyt czule witać, traktując swoje wyjście jako coś naturalnego. No, ale weź tu się nie witaj, jak piesek posikuje ze szczęścia na twój widok. Wychodzić nawet na minutę, postać pod drzwiami i wracać, jakby nic się nie stało. Wydłużać ten czas. Małe pieski gryzą, bo muszą , pomysł z kośćmi jest niezły, uszy do pomemlania też, choć mój to wszystko zakopywał w ogródku. Nie chciał konsumować., więc zapewniał sobie prowiant na wypadek wojny :D Pies sąsiadów ma taka wielgachną kość wołową i uwielbia ją memlosić, więc może to dobry pomysł. Można takie kupić w sklepie mięsnym jakiegoś zakładu wytwarzającego wędliny.

jak ja sie zegnam z pieskiem moim kochanym malym to mowie papa manius i ide w pizdu;P moja mame 2 razy obsikal z radosci ze przyszla ale moja mama stara sie nie witac z nim, dopiero jak sie pies uspokoi i przestanie skakac, wtedy go glaszcze i takie tam;) moj pies z radosci biega po wszystkim pokojach w kolko, wskakuje na lozko, i do nastepnego pokoju:P