Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sterylizacja

podwiązanie jajowodów

Polecane posty

Gość sterylizacja

Czy któraś z Was może wie, gdzie w kujawsko-pomorskim jakiś lekarz wykona tą sterylizację? Czy ginekolog może mi tego odmówić? Nie bawimy się w kodeksy, tylko normalnie pytam: gdzie i który lekarz :)

no wiesz lekarz może to wykonac tylko z waznych powodów

Gość sterylizacja
bo wg prawa nie można kogoś okaleczać i pozbawiać prawa do posiadania dzieci :O Onk3, a nie wiesz czy prywatnie lekarze to robią?

Gość sterylizacja
O cholera jasna :(

Gość sterylizacja
a więc jednak :) Mój ginekolog się nie zgodził, bo to trzeba mieć uprawnienia, których on nie miał (tak przynajmniej wytłumaczył). A nie znacie lekarza z kuj.-pom. który nie miałby oporów? Mogę podać gg, na który mi napisałby ktoś.

moja znajoma ma podwiązane przy 6 dziecku jak rodizła to od razu jej podwiązali no wczesniej juz mówiła na ten temat z lekarzem

Gość sterylizacja
Ama leta, napisałam Ci, że prawo zabrania przerywania płodności. Ale jest taki paradoks, że to prawo łamie inne: do samodzielnego decydowania o swoim ciele. Nie wiem, jak to się ma do moralności, bo mi to się w ogóle kupy nie trzyma :O Sorry za składnie ale dopiero kawę piję i jeszcze na pół śpię :D

Gość sterylizacja
Ale ja nie miałam i nie będę miała cesarki, więc ta opcja odpada. Czy ot tak nikt mi tego nie zrobi??

Niby nie jest to tak dobitnie napisane ale lekarze mocno naciagają te przepisy żeby chronić własną dupe. Wiem że jak się rodzi 6 czy 8 dziecko to praktycznie bez pytania podwiązują. Co do maraloności jest to na pewno o wiele bardziej moralne niż aborcja. :) Do autorki---> powinnaś szukać przede wszystkim w prywatnych gabinetach.

Gość sterylizacja
No właśnie o to chodzi, to niepotrzebne nabijanie przemysłu farmaceutycznego!!! Mam 2 dzieci i to mi wystarczy a tabletek przez nalbliższe 20 lat nie mam zamiaru, nie chce żadnych spiral, bo nie mogę itd. I co mam zrobić??? Dlatego pytam gdzie jest i jaki lekarz w kuj-pom??

Gość sterylizacja
nie mam zamiaru jeść* Dzięki, będę dzwonić i pytać. Myślałam, że może jest jakiś lekarz który o tym nie boi się głośno mówić i mi go podpowiecie :) Ale racja, lekarz zawsze będzie chronił swoją dupę :O

Gość plusik22
ty chronisz swoja dupe a lekarz swoją

Gość sterylizacja
Dzięki :) Co za kraj :O Normalnie ręce opadają :(

Gość sterylizacja
plusik, masz rację, ale sterylizacja jest sprawą sprzeczną, nie uregulowaną prawnie, więc nie widzę tu powodów do przeciwwskazań.

Gość sterylizacja
Ama leta, no właśnie zauważyłam :D Ale spokojnie, kobitki się pewnie dopiero rozkręcają :D Myślałam, że będzie od razu lincz.

Gość sterylizacja
widocznie sterylizacja nie wywołuje aż takich emocji :D

Gość sterylizacja
racja :D

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
najlepiej zrobić sobie wycieczkę do niemiec zrobić legalnie i porządnie. niestety w Polsce nie wolno się okaleczać i lekarze nie robią tego zabiegu bo sie boją ewentualnych konsekwencji (że pacjentce się odwidzi, albo że wyjdzie na jakimś badaniu że ma podwiązane i komuś odbije dochodzenie robić)....nie znam się na prawie, ale fakt taki że jak nie robią to znaczy że im się nie opłaca. dodatkowo pewnie bardzo mało lekarzy ma sprzęt do takiego zabiegu, bo podwiązanie jajowodów to operacja, co prawda wykonywana laparoskopowo ale jednak operacja.

Gość desert roseee
** **** dzięki za odpowiedź :) No nic, jak kogoś tu nie znajdę, to czas będzie pakować walizkę :)

Gość podnoszęęęęęęęęęę

Gość sterylko
w życiu różnie bywa, sterylizacja jest nieodwracalnym zabiegiem, na trwałe pozbawia płodności, a co jeśli stracisz swoje dzieci? A co jeśli znajdziesz się w nowym związku i partner koniecznie będzie pragnął swojego dziecka? W życiu różnie bywa. W polsce sterylizacja jest prawnie zakazana. Można tylko ze wskazań zdrowotnych lub z wyroku sądu.