Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niegotującaaaaaaaaaaaa

jak ugotować kalafior???

Polecane posty

Gość niegotującaaaaaaaaaaaa

witam, chcialam wiedziec, czy kalafior wrzucamy do gotującej sie wody, zeby zmiekł, czy od razu w zimnej zaczynamy gotowac? Prosze o odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej na parze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niegotującaaaaaaaaaaaa
oj nie, na parze nie. zastanawialam sie czy jak go wrzuce do zimnej i zaczne gotowac, to bedzie dobrze..ktos napisal, ze nie ma znaczenia:) w taki mrazie tak zrobie. dzieki za odpowiedz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na salatke
moze go tylko sparzyc przelewajac go gotujaca sie woda,co bedziesz robic z tego kalafiora??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To będzie cos koło tego: myjesz, dzielisz na różyczki, wrzucasz do garczka, zalewasz wodą, solisz, gotujesz. Potem polewasz bułką tartą i dzielisz się z nami :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niegotującaaaaaaaaaaaa
bardzo chetnier sie podziele:D Hehe, a gotuje go zeby zjesc z zasmażka z masla i bulki tartej..jest tak gorąco, ze nie chce mi sie jesc, a wypadaloby jednak cos...wiec kalafiorek to dobry pomsyl, tak sobei mysle;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kalafiorek to świetny pomysł :D też sobie dziś ugotuję :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niegotującaaaaaaaaaaaa
to smacznego wiii:) kalafiorek to pyszna sprawa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do zimnej wrzuca sie tylko
ziemniaki :) Pozostale warzywa na goraca wode :) Kalafior tez. Smacznego! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie tam zebym chciala się mądrzyć ale warzywa powinno wrzucać sie do gotującej sie wody, nie tracą wtedy witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nauczycielka od zywienia w szkole (stare czasy.... :) ) radziła równiez ziemniaki tak gotowac, z tego samego powodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja do gotowania oprócz soli
dodaję odrobinę cukru. jest wtedy smaczniejszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kicia..
czy zna ktoś przepis na kalafior z jajkami? coś o tym słyszałam że bardzo dobry jest ale nie pamiętam jak się go robi... :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaanettee
gotowałam w zimnej i w gotujacej, szybciej ugotował sie w gotujacej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
witam, polewając ugotowany kalafior bułką tartą nie zatracisz jego smaku. Smażony z bułką tartą może się również rozpadać. Wszystko rzecz gustu i estetyki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×