Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co takiego

co sprawia że tabletki antykoncepcyjne nie sa skuteczne?

Polecane posty

Gość co takiego

Biorę regularnie pigułki, co do minuty, raz miałam godzinę spóźnienia, mam teraz przerwę 7 dniową po swoim pierwszym opakowaniu ale tak cholernię się boję że wpadnę że masakraa no:( (skończyłam pierwsze opakowanie, jeszcze nie rozpoczęłam współzycia bo ciągle zwlekam, bo się cholernie boję że wpadnę --> skutek kiedyś codzienne opowiadania mamy o tym jak to przekreślę sobie życie itp) Proszę napiszcie co sprawia że podczas brania pigułek można zajść w ciążę?

Gość przeczytaj ulotkę
tam jest większość napisane. A ogólnie: nie wzięcie tabletki w którymś dniu, zażywanie innych leków, ziół np dziurawca, zwymiotowanie tabletki. Jesli sie denerwujesz to zacznijcie stosować prezerwatywy do tabletek.

Gość co takiego
ale co takiego w moim przypadku moze sie stac ze wpadne? biore co do minuty nie biore zadnych lekow nie wymiotuje nie mam biegunek nie pale ... :(

Gość oj nie martw się
Godzina nie robi dużej różnicy, jeśli tak jak wyżej nie wymiotowałaś nie brałaś niektórych leków i do tego jeszcze nie miałaś sraczki:/ to nic się raczej nie stało:)

Gość ech nie trzeba brać co do minu
nie powinnaś zajść w ciążę, jesli stosujesz się do zaleceń z ulotki. Ale jeśli się denerwujesz to zabezpiecz sie prezerwatywą. Ja planuje rozpocząc współżycie. Mam plastry i czekam na wystąpienie okresu. Będziemy też używać prezerwatyw, na wszelki wypadek. Wolę być spokojna i czerpac przyjemnośc z seksu

Gość co takiego
bo kurcze.... boje się, bo na pewno jet tyle kobiet ktore braly pigulki a wpadly... i .. pytanie.. czemu .. :(

Gość nie dowiesz się czemu
bo żadna się nie przyzna że coś zrobiła źle... Zacznij stosować prezerwatywy, co za problem? Albo globulki

Gość co takiego
co to są GLOBULKI ?? czytalam na forum wypowiedz kobietki ze: ,,nie po to biore pigulki zeby jeszcze stostowac prezerwatywy, nie po to truje swoj organizm zeby teraz nie korzystac:D '' hehe ;)

Gość co takiego
co robią kobietki które: - biora pigulki i uprawiaja sex a NIE ZACHODZA W CIAZE - biora pigulki i uprawiaja sex i ZACHODZA W CIAZE ...

Gość globulki wkłada się do pochwy
na 10 minut przed współżyciem (dokładny czas na ulotce), ona rozpuszcza się, wydziela piane i ma działanie plemnikobójcze

Gość co takiego
co robią kobietki które: - biora pigulki i uprawiaja sex a NIE ZACHODZA W CIAZE - biora pigulki i uprawiaja sex i ZACHODZA W CIAZE ...

Gość juniaa23
co robia kobiety ktore biora tabletki i zachodza w ciaze: - zapomnialo im sie wziasc tabletki, zwlaszcza w pierwszym tyg. -zazywaja antybiotyki nieswiadome tego ze obnizaja one skutecznosc tabletek -stosuja inne leki obnizajace skutecznosc -wymiotywaly do 4 h od zazycia tabletki -mialy ostra biegunke

Gość podobno popijanie tabsów anty
zresztą nie tylko ich SOKIEM GREjFRUTOWYM obniża ich działanie...

Gość co takiego
TYLKO TO? :]

Gość juniaa23
a co bys jeszcze chciala? tak przy okazji moze tutaj ktos mi odpowie na moje pyt. za pare dni zmieniam tabletki z cilest (duuzo hormonow) no logest (malutko hormonow), chce zrobic sobie 7 dniowa przerwe, ale czy wtedy bede zabezpieczona jak zaczne brac logest? dla bezpieczenstwa przez jakis czas powinnam uzywac prezerwatyw? tydzien starczy?

Gość co takiego
no bo tak mnie zastanawia... wiec pigulki dają 100% pewnosci jezeli nie robi sie tego czego robic nie mozna? :] i 2 pytanie - > czym sie roznia maloskladnikowe od wieloskladnikowych? cos w skutecznosci ??

Gość juniaa23
a mozesz podac przyklad maloskladnikowych i wieloskladnikowych?

Gość co takiego
cilest -> wieloskladnikowa, duzo hormonow microgynon 21 -> to co ja przyjmuje jest jednoskladnikowym , ma tylko 2 hormony...

Gość juniaa23
a moze chodzilo ci o jednoskladnikowe i wieloskladnikowe? jezeli tak to jednoskladnikowe zawieraja taka sama liczbe hormonow tzn kazda tabletka jest dokladnie taka sama. zas wieloskladnikowe zawieraja rozna dawke hormonow i tutaj juz nie mozesz sie pomylic z kolejnoscia, musisz przyjmowac tabletki dokladnie wg opakowania. np. 7 tabletek ma mniej hormonow niz 7 kolejnych itp. a jesli chodzi o skutecznosc to taka sama jest

Gość juniaa23
kaze tabletki maja tylko 2 harmony:) estrogenon i progesteron ( i wlasnie tym hormonem roznia sie od siebie tabletki poniewaz sa rozne typy progesteronu)

Gość co takiego
yhmm... dziekuje... wiec mam 100% pewnosci ze nie zajde w ciaze jesli nie bede robila tego co nie mozna i bede regularnie brala pigulki? :) i jak mam 7 dniowa przerwe to tez moge bezpiecznie sie czuc?

Gość bo to jest dopiero
po 1 opakowaniu......... retyyy, za 3 moze bedzie i co do minuty:o

Gość juniaa23
tak, i w czasie 7 dniowej przerwy rowniez jestes zabezpieczona

Gość co takiego
bo to jest dopiero po 1 opakowaniu......... retyyy, za 3 moze bedzie i co do minuty -->> coooo ? :P

Gość Bo to wiem /
Dobra rada dla tych pań które biora tabletki anty. Nie wiem czy wiecie , ale po tabletkach np jakas kobieta która brała tabletki a pozniej po jakims czasie zdecyduje sie na dziecko to nie zajdzie w ciąze . Nie wiem czy o tym wiecie ale zrobi sie wam wtedy przykro i bedzie żałowanie dlaczego nie prezerwatywa była tylko tabletki . Bedzie płacz . wiec lepiej gumy ... a nie tabletki . Pozdrawiam. a jesli jakies wontpliwosci to prosze porozmawiamy na na gg nr : 8346285

Bo to wiem-> gadasz pierdoly.Kazda kobieta reaguje inaczej...jedne od razu po odstawieniu zachodza w ciaze inne musza dac organizmowi odpoczac i zaczac pracowac normalnie ...rozne organizmy sa przeciez. Jersli Ciebei lub kobity z Twojego otoczenia spotkalo cos takiego to przykro mia...ale to nie jest 100% kobiet na ziemi:)

Gość asiek2775
jak się przez pomyłkę weżmię ni ten wtorek co trzeba co zrobić. Wzięcie tabletki niezgodnie z ruchem strzałek. Proszę o poradę, pozdr

Gość angelaa02
czy zucie gumy tez obniza skutecznosc .? bo tak slyszałam

Gość angelaa02
czy ktoras z Was moze mi powiedziec czy lantrea to antybiotyk czy obniza skutecznosc antykoncepcji.? Czesc . mam pytanie . kochałam sie wczoraj ze swoim chlopakiem i nie skonczył we mnie . spuscił mi sie do ust , biore tabletki antykoncepcyjne . ale ostatnio brałam antybiotyki i skonczyłam je tydzien temu ... własnie nie wiem czy ta lantrea to antybiotyk i czy przez to co wyzej napisałam mogłam zajsc w ciaze.

Gość Spokojnie dziewczyny
Od dawna przyklejam plastry, nic mi się nie odkleja, trochę się brudzi i tyle. Kilka razy kombinowałam z przesunięciem krwawiewienia, udawało się, ze 3 razy zapomniałam (na 3 lata) zabrać plaster i zminiłam go po po 2 dniach. Tylko raz myślałam, że jednak wpadłam ( nie mam strachu, ale nie planuję teraz dzieciątka). Antykoncepcja hormonalna jest bardzo skuteczna. Śłyszałam nawet o kłopotach z zajściem, po dłuższym jej stosowaniu, tak twierdzą niektóre znajome.