Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem sędzią

jazda po pijaku i śmierć

Polecane posty

Gość nie jestem sędzią

Problem poważny. Ciekawa jestem waszego zdania nt. jakie kary powinny być dla kierowców niosących śmierć.Podam przykład: facet wypity ( 0,8) wsiada w samochód, wrzuca na gaz 100 km/godz. przed nim zakręt, o którym wie, bo dobrze zna drogę. Na zakręcie go wyrzuca na przeciwległy pas i wbija w samochód prawidłowo jadącej młodej dziewczyny.Ona ginie na miejscu. To są fakty - jaka kara wg Was powinna go spodkać.

Gość nie jestem sędzią
pytam poważnie o wasze zdanie, potem powiem ile dostał.Natomiast chcę znać zdanie młodych i starszych, tych , którzy wsiadają po alkohoplu za kierownicę i tych których z tego powodu spotkala tragedia.

Gość plus
pokrycie kosztów pogrzebu dziewczyny

Gość gamońka
ja nigdy nie jeżdżę po pijanemu, mam 30 lat i uwazam, ze dozywotnio powinno mu sie odebrac prawo jazdy oraz wsadzic do pierdla na 10 lat

Tyle co za zabójstwo z premedytacja, bo wsiadanie za kierownicę po pijaku, to tak samo, jak planowanie morderstwa.

Gość paralityk
a co zrobić z młodą kobietą , która prawdopodobnie kupiła prawo jazdy bo ją stać aby kupić i jedzie nowiutkim autem otrzymanym od sponsora , ona nie ma praktyki za kierownicą i nie potrafi zapanować tym mocnym autem , pędzi przed siebie na wąskiej drodze i nagle wyprzedzając inne auta nie panuje nad prędkością i wbija się autem w drzewo, na miejscu ginie jej brat :(

Gość nie jestem sędzią
Został uznany winnym, a okolicznoscią na jego korzyść było to że przecież nie chcił zabić. Czy siadając pijany za kierownicę jest już potencjalnym zabójcą? Przecież nie wsiadł do samochodu z zamiarem zabicia. ( Słowa sędziego)

Gość paralityk
chodzi o moją mamę :classic_cool:

Gość gamońka
młoda kobieta nie jedzie po pijanemu i już z samego tego wzgledu jest to inny przypadek

Gość paralityk
nie podszywaczu , za głupi jesteś aby wiedzieć o kim napisałem :)

Gość gamońka
w sumie, ten pierdel to jednak nie - ja bym mu kazała dozywotnio płacić jej rodzicom alimenty po tysiac miesiecznie

Gość kara smierci smierac za smier
c

Gość do nie jestem sędzią
ciekawe ile dostala łapówki za ten wyrok 🖐️ albo jaką idiotką jest 🖐️

albo dostał, w sensie ów sędzia

Gość gamońka
ja bym przede wszystkim była za tym, zeby karac pijanych kierowców poteżnymi mandatami i bardzo, bardzo surowo tego przestrzegać

Gość paralityk
jestem efektem sponsoringu mojej matki :classic_cool:

Gość paralityk
obawiam się jednak, że potencjalni pijani zabójcy potrafią się wykupić, podobno , tak słyszałem że wykupienie prawa jazdy następnego dnia po zdarzeniu kosztuje 5 tys. zł. u policjanta , więc się umawiają i wykupują prawa jazdy zabrane

Gość nie jestem sędzią
nie wiem czy dostał łapówkę, raczej nie. Facet przyznał się i nie miał nawet adwokata. W rozmawach z moimi znajomymi usłyszałm ze właśnie takie wyroki zapadają. Dostał 4 lata i zakaz prowadzenia pojazdów przez 10 lat. Niektórzy nawet dziwili się nie dostał zawiasów. Dlatego wrzuciłam ten temat na forum. Czy waszym zdaniem to wystarczająca kara? ( zabita była moją bliską przyjaciólką)

Gość nie jestem sędzią
za 9 lat odzyka prawko ( rok ma zaliczone, zabrali mu rok temu). Bedzie miał 39 lat.

Gość paralityk
chyba jednak odebranie prawa jazdy pijakowi i wysoka kara pieniężna dochodząca do kwoty 10 tys. zł. być może odstraszy smakoszy piwa przed prowadzeniem auta i oczywiście należy nazwiska tych pijaków podawać oficjalnie

jak dla mnie - kara karą, ale uzasadnienie...:O

Ja tam bym go wsadziła na leczenie, zamiast do więzienia do robót publicznych + płaciłby alimenty rodzinie zabitej. I myślę ,że dobrym pomysłem by było umieszczenie jego fotki na necie na specjalnej stronie z opisem wykroczenia. Według mnie to lepszy pomysł niż więzienie po którym wyjdzie jeszcze bardziej zdegenerowany.

+ zabranie prawa jazdy na 5-10 lat... Zapomniałam !

Gość paralityk
uzasadnienie takie samo jak wynikające z kodeksu pracy, czyli za spożywanie alkoholu w pracy jest dyscyplinarne rozwiązanie umowy o prace a w przypadku kierowcy pod wpływem alkoholu bardzo wysoka kara pieniężna i proponuję karę 10 tys. zł. oraz utratę prawa jazdy dożywotnie

Gość nie jestem sędzią
Uzasadnienie było takie jak wspomniałam, nie chcial zabić. Osobiście też byłabym za dozywotnim zabieraniem prawa jazdy. Dletego tak mnie to intryguje, czy wsiadając za kierownicę po pijaku i zabijając na drodze jest to premedytacja , czy nie? Czy nie sadządzicie że nasze prawo , pomimo tego co się mówi o zaostrzeniu kar dla pijaków za kierownicą,nie jest zbyt łagodne?