Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojuztuztuz

16.08.08 kto jeszcze?

Polecane posty

Gość tojuztuztuz

jak tam juz macie wszystko zalatwione ? bo ja juz prawie wszystko jeszcze tylko drobne rzeczy

ja mam tydzień wczesniej i też mam już wszystko załatwione :P

Gość ellap
Ja jeszcze nie mam załatwionych alkoholi, soków, nie widziałam swojej sukni, nie mam welonu, nie miałam próbnego makijażu i fryzury, mam problemy z wyborem pierwszego utwotu, nie umiem jeszcze tańczyć... itp. Zawsze mamy wszystko na ostatnią chwilę :)

Gość przyszla panna mloda tarnów
i ja ! :D 16. 08 o 16 :)

my jeszcze alkohole, obraczki, suknie, buty i garnitur dla chlopaka, troche formalnosci, potwierdzic liczbe gosci i menu.. MAm pytanie - macie zamiar " usadzac" gosci czy pozwolicie zeby kazdy usiadl tak jak chce?

Gość HERITA
JA DZIEŃ wcześniej 15.08.08r.

ja ja ja :) nie mam jeszcze wszystkiego zalatwionego, dopiero jak potwierdze liczbe gosci to bede ich usadzac (tydzien wcezsniej), nie mam zamowionych kwiatow, anie nie umiemy tanczyc jeszcze pierwszego tanca (ale cwiczymy), suknie odbieram dopiero na kilka dni przed slubem - jeszcze jej nie widzialam, probny makijaz tez dopiero tydzien przed slubem (bo wizazystka mi powiedziala ze jak zrobimy wczesniej to ona zapomni ;) ) no i jeszcze sie nie zdecydowalam na fryzure, a tak w ogole rozwazam obciecie wlosow i zmiane swiadka :) ale jakos wydaje mi sie ze zdaze bez problemow wiekszych ze wsyztskim :) pozdrawiam wszytskie panny mlode z 16.08.2008 i te inne tez :P

Herita, ja tez chcialam 15.08.2008 (zawsze mialabym wolne w rocznice slubu!!) ale biore tylko slub cywilny = uredy zamkniete w swieto...

Gość Wildness
Ja też mam ślub 16.08.08. I jestem trochą załamana. Planowaliśmy ślub na ok 110 osób a potwierdziło nam się ok 60. Strasznie mi smutno z tego powodu, poradźcie coś...

Wildness - poradzic Ci cos? - nie martw sie! :) mi tez powoli sie towarzystwo wykrusz, chrzesny nie przyjedzie bo " on juz sie nie nadaje do ludzi" a inny wujek ( mieszka niedaleko nas i mamy z ta rodzina barzo dobry kontakt) wyjezdza wtedy bo sierpien " to dobry miesiac na zarobek" ( zarabia tak caly rok jezdzac na kilka tyg za granice, mogl by dac sobei spokoj z wyjazdem akurat w polowie sierpnia, albo przelozyc, ale widocznie kasa wazniejsza.. :/

Gość Viss
NIe przesadzacie troszkę? MOże wujek potrzebuje naprawdę tych pieniędzy? Takie jest niestety życie. Mnie np. 2 dni temu zaproszono na ślub i wesele na koniec sierpnia. Musiałam odmówić, gdyż na pierwsze tygodnie września już wpłaciłam zaliczkę na urlop, wyjeżdżam za granicę. I wolę pieniądze wydać na ten cel. Pozatym jak już gdzieś tu pisałam zaproszenie było wg mnie dane stanowczo za późno. Zejść ze 110 na 60 osób to fakt nie mało, ale nie wiem spójrz na to optymistycznie za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze kupicie sobie coś ładnego, ale pojedziecie gdzieś.

Gość Wildness
My zaproszenia dawaliśmy już w maju, więc sporo czasu temu. Trochę się dziwie bo słyszę wymówki w stylu: za daleko te 100 km jechać, mamy już 2 wesela w tym roku, a właśnie urlop mi się kończy a nie chcę kolegom zabierać dnia wolnego.... , kasa zawsze wspomniana na pierwszym miejscu. To nie jest przesadzanie według mnie. Mam żal do bliższej rodziny o takie durne wymówki bo wesele szykujemy od ponad 1,5 roku i każdy o tym wiedział. To według mnie brak szacunku do Młodych. Nie wiem jak wam , ale mi już dawno przestało zależeć na kasie, a każdy myśli, że jak wypłaty do koperty nie włoży to wstyd przyjść (takie poglądy ma moja przyszła teściowa i niestety odstraszyła nam tym kilka par :/). W każdym razie dzięki za miłe słowa i powodzenia w przygotowywaniu waszych wesel !!

Gość także przyszła panna młoda
Ja się nie gniewam na odmowy. Ważni dla mnie są tylko moi znajomi. Rodzinę zapraszam, bo wypada. Dawno już mineły czasy gdy wesele to było wydarzenie na całą rodzinę i każdy z chęcią się wybierał. MI też się nie chciało jechać 150 km na wesele na jakiejś wsi, na którą nie wiadomo nawet jak dojechać. Młodzi (mój niby najbliższy kuzyn) zaprosili wszystkich bez osób towarzyszących a robili spore wesele. Jakoże rodizna nie za duza przypuszczam iż po prostu woleli zaprosić znajomych. I żaden problem. Odmówiłam, bo nie będę się wlec na koniec świata by sobie posiedzieć za stołem.

Mi też się wykruszają :( Ale zwykle z ważnych powodów. Ze 110 zaproszonych zostało 80... A wracając do tematu - wszystko już załatwione, jeszcze tylko kilka drobiazgów typu kwiaty i kokardki :)

zgubilam pierscionek zareczynowy, dwa dni temu... juz drugi dzien z narzeczonym przeszukiwalismy caly dom. pamietam ze mialam go w pracy a pozniej juz nie pamietam co sie z nim moglo stac... ;( ani nigdzie nie wlozylam reki zeby wyciagajac mogl mi spasc, ani nie czulam zeby mi spadal... nie slyszalam, nie widzialam... jestem zalamana ;(

ja tez sie nie gniewam ale przykro mi :) kolezanka powiedziala ostatnio ze chyba przyjdzie sama bo jej chlopak cos tam sobie wymyslil na ten wieczor.. :/ a znam go i to nie jesttak zebysmy sie nie lubieli np, malo sie znamy ale jednak, no i jest chlopakiem - osoba towarzyszaca mojej dobrej kolezanki.. tak jak pisala 'takze przyszla..' "..już mineły czasy gdy wesele to było wydarzenie na całą rodzinę i każdy z chęcią się wybierał.." - :/ niestety..

basic _ wspolczuje, mi sie ostatnio zdawalo ze zgubilam i to jeszcze w takim miejscu ze nie bylo sznsy na to ze go odzyskam.. ale znalazlam :D , jednak przez ta krotka chwile poczulam sie jakby mi sie ziemia osunela pod nogami , heh, smieszne bo to tylko pierscionek - zareczynowy ale jednka tylko pierscionek, jego zguba nie zmienia faktu ze ta bliska osoba ktora nam go dala jest nadal z nami, mimo to poczulam sie strasznie, wiec wspolczuje i zycze zeby sie jednak znalazl.. jak nie to proponuje kupic jak najszybciej nowy

dla wlasnego lepszego samopoczucia ( tzn nazeczony niech kupi)

:)

no wlasnie on mi powiedzial ze mi kupi taki sam, ale kurde blade ja nie gubie tego typu rzeczy... nie wierze jak moglam ten zgubic! ten najwazniejszy!! ;(