Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manianikarotka

Przerwanie tabletek .. wynik pozytywny??

Polecane posty

Gość manianikarotka

Witam! Dziewczyny zwracam się do was z wielką prośba .. a wiec.. 28 skonczyłam ostatnie opokowanie Yasminelle , 9 powinnam wziąśc nowe.. jednak postanowiłam odstawic tabletki.. wspołzyłam z moim chłopakiem 10 ,14 i 15 ale oczywiscie z prezerwatywa! i nic nie wskazywalo na ześlizgniecie ani na pękniecie!! okres powinnam dostać wczorak.. ( nie wiem czy dobrze obliczylam ) bo sugerowalam się bardziej tym jak bralam tabletki , zawsze dostawałam w czarte;/ podobno slyszy się ze jak się przerwie to moze okres się zpozniac! ale ja mam wiekszy problem , chciałam sobie dla spokoju zrobić , test .. i wyszedł.. SAAMA nie wiem! C- bardzo gruba i widoczna natomista T - ja ja widze.. ale bardzo cienka i blada!! nie wiem co mam myślec!! Czy to ze bralam tabletki pocztakowo moze wpływać na wynik>? co mam robic? Mialyscie podobne sytuacje!! Prosze o odpowiedzi

Gość zrób drugi test
albo idź do lekarza

Gość manianikarotka
zaraz jade do pracy , wiec po drodze kupie i zrobie.. Ta kreska jest niemal nie widoczna.. nigdy nie pomyslalabym , ze mogę być w ciązy! wiele osoob stosuje prezerwaywy i nie jest :(( piszcie jezeli ktoś był w takiej podobnej sytuacji , lub czy jego wynik był słaby a jednak nie był wciązy?

Gość KBI haj manianika......
haj manianika...... witam cie dokladnie mialam ta sama sytuacje co ty.... skonczylam tabletki 4 czerwca i stwierdzilam ze juz odstawiam po czym kolo 6 mialam dostac okres... no ale nie bylo go widac, dodam ze czesto kochalam sie z moim partnerem , ale bez zabezpieczenie gdyz stwierdzilismy ze jak wyjdzie dzidzia to tez bedziemy bardzo szczesliwi, powiem ci ze nie mialam okresu i nie mialam juz poniekad sama chyba zaczelam sobie wmawiac juz ze jestem w ciazy gdyz mialam objawy takie jak bolace piersi, bulgotanie w brzszku, chcialo mi sie spac non stop.... no i zrobilam w sumie 5 testow z czego 2 wyszly negatywne , 3 pozytywny i podobnie jak u ciebie widzialam ta kreseczke tylko ze byla slaba, potwm mialam obojetny i jeszczejeden negatywny, coz zapisalam sie na wizyte u lekarza, na ta sobote, ale wlasnie dzis rano wstalam i niespodziewanie @ sie zjawila, pozostaje mi teraz jeszcze poczekac na dzdzie :( pozdrwiam

Gość KBI
niew masz sie czym stresowac, najwyrazniej bedziesz miala teraz opozniony okres, to jest podobno normalne po odtawieniu tabletek

Gość manianikarotka
Dziękuje Wam serdecznie za odpowiedz! w szczegolności : KBI haj manianika...... : Mam jeszcze do Ciebie pytanko , jak czesto robiłas te testy? Ja zrobiłam dziś rano i chciałbym dziś jeszcze powtorzyć , dałaś mi nadzieje , ze test może sie mylic. Ja bardzo chce miec dziecko , ale nie w tym momencie :) natomiast Tobie życze owocnej pracy i pięknego dziudziusia!

Gość manianikarotka
a i co sądzicie o tym , gdy wyjdzie mi teraz negatywny , abym zaczeła brac luteine , ktora kiedys lekarz mi przepisał? Mysle , ze to pozowli mi na szybszy okres a nawpewno nie zaszkodzi dziecku.. bo luteine daje sie tez na podczymanie ciązy??

Gość KBI
Ja bym na twoim miejscu z ta luteina poczekala i niech @ sam przyjdzie, ja tak zrobilam, nie bralam ani nic na przyspieszenie okresu ani kwasu foliowego na wypadek gdybym byla w ciazy, a testy robilam w odlegloscoach 2 dniowych zawsze rano z pierwszego siusiu, raz zrobilam tylko wieczorkiem i wlasnie ten wieczorkiem wyszedl mi obojetny, najepiej robic testy rano gdyz jest wtedy najbardziej stezony hormon hCG.. Dziekuje Ci ... i mam nadzieje ze juz niebawem zobacze te prawidlowe 2 kreseczki na tesciuku, choc juz w testy nigdy nie bede wierzyc na 100%, teraz po staraniach jak tylko spozni mi sie @ pojde odrazu na badania krwi :), a jezeli chcesz miec jeszcze wieksza pewnosc tez mozesz je zrobic, to jest koszt bardzo maly a pewnosc jednak juz jest.... Ja jednak mysle ze bedziesz pewnie miala podobie do mnie i mozesz nawet do 4 tgodni teraz poczekac na @... czekam na wiadomosci od Ciebie gdyz jestem ciekawa jak ci wszysko wyjdzie, a tescik w sumie mozesz powtorzyc jutro z rana..

manianikarotka-mi też wyła na teście druga kreska , bardzo słaba i poszłam zrobić badanie krwi beta HCG i na wyniku 2 tydzień ciąży teraz jestem już w 6 misiącu , ale na początku druga kreska zawsze wychodzi prawie nie widoczna tak powiedział mi lekarz . Kup sobie bobo test taki zółty on jest najlepszy i najbardziej wiarygodny .

czasem jak test dluzej polezy (juz po zrobieniu) to barwnik z pierwszej kreski moze \"podbarwic\" miejsce na druga kreske (mialam tak). Dokladnie przeczytaj instrukcje, ja doczytalam, ze wynik nalezy odczytac zaraz po zrobieniu testu, nie pozniej niz 5 min (ale pewnie sa rozne testy i instrukcje).

takamala -ja właśnie tak miałam na początku nic a po jakiś 15 minutach pokazała sie 2 kreska , ale to tylko dlatego , że to był 2 tydzień i jeszcze bardzo mało hormonu , a też na teście pisało , ze najeży sprawdzać po 5 minutach .

Gość manianikarotka
Cześć. Wciąż miałam przekonanie , ze to nie mozliwe.. dlatego kupiłam drugi test pre test .. tym razem płytkowy.. ;) pierwszy ktory zrobiłam to był babo-test ale strumieniowy , ja jednak nalałam do pojemniczka. A wiec wydaje mi sie ze na tym pierwszym tescie ta kresa bezbarwna ozacza miejscie w ktorym powinno się coś zabarwić a tu jednak nic. Na drugi tym pre-test zrobiłam i wyszła jedna gruba! i bez zadnych kresek na zabarwnienie.. wiec ucieszylam się. Jednak kupial jeszcze jeden z babo-test tym razem płytkowy , jutro sprawdze. zobaczymy , ale czuje ze to nie mozliwe , przeciez zabezpiecfzenie i tylko 3 razy i to po okresie .. no ale zobaczymy .