Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tośka24

pytanie o gotową kaszkę Nestle

Polecane posty

czy podajecie ta kaszkę swoim Dzieciom? chodzi mi o mleczno-ryżową po 4miesiącu a pytanie jest takie - te kartoniki są duże - 250ml - i zastanawiam się czy moge podać rano pół i potem następnego dnia drugą część na opakowaniu jest napisane - przechowywać do 24 godz w lodówce, czyli niby się mieści, ale czy tak na styk to nie będzie juz zepsute?

Gość fgfdsgfsd
mozesz, w lodowce trzymaj, tak robilam i bylo dobre:)

Hym, a nie lepiej taką w proszku na świeżo zrobić? Taniej wyjdzie... Te gotowe to tak w plener bym raczej brała, a nie na co dzień. A wracając do tematu - w sumie to to jest wartość dla przeciętnego dziecka, pewnie jednemu zaszkodzi, a drugiemu mogłabyś i 48 godzin trzymać i nic by się nie stało... Wiesz, co mam na myśli. Ale Nestle to chyba na tyle dobra firma, że sobie spory margines bezpieczeństwa zostawiła w tej kwestii :)

Mój Michał nie chce kaszki z proszku i nie daje rady jej ucciągnąć z butli

Jeśli chcesz sprobować kaszkę w proszku to: -zrób bardziej rzadką bo nic dziwnego że się maluch męczy jak jest gęsta -kupić specjalny smok z większa dziurką do smoka -podać kaszkę łyżeczką.

robię rzadszą, ale to nic nie daje smoczek z większą dziurą nie pomaga, bo się dławi a łyżeczką pluje :-( jakieś rady jeszcze na takiego Dziada? ;-)

a próbowałaś w kubku niekapku? albo w kubeczku takim jak się niemowlętom pijącym z piersi podaje odciągnięte mleko? Ja bym powalczyła jeszcze z tą łyżeczką, w końcu może załapie, a i tak prędzej czy później będzie trzeba się tego nauczyć :) Chociaż w sumie jak kartonikowa pasuje, to nie ma co zmieniać póki co, może za tydzień dwa sam dojrzeje do łyżeczki.

Kiedy dziecko zaczyna jesc kaszki, zupki przecierane to powinno sie mu je podawac lyzeczka, a nie z butelki czy kubka niekapka. Niech uczy sie od poczatku, ze pewne potrawy nalezy jesc z lyzeczki a napoje czy mleko pic z butelki.

ale on zupki i owoce je bardzo ładnie z łyżeczki tylko ta kaszka mu nie podchodzi dlatego kupiłam tą kartonikową

mój maluch też nie lubi tych słodkich kaszek, więc ja robię zwykły kleik ryżowy albo kukurydziany i dodaje owoc starty lub ze słoiczka. Je to łyżeczką, bo jest to w wersji na gęsto.

Gość serek wiejski
nie wolno odawac kaszki /mleka z kubka niekapka!!!!!!!!!

taką zwykłą bez owoców? i czemu nie wolno podawać kaszki/mleka z niekapka?

Mnie się wydaje, że nie kapek to można dać dziecku co już siedzi. Bo nie wyobrażam sobie dać nie kapka na leżąco. No bo masz wyjście - albo trzymać dziecko w pozycji siedzącej, albo pomagać mu trzymać kubek:) Dwóch tych czynności na raz się nie da, a jak już siedzi to chociaż tyle z głowy co nie;) :)

Gość serek wiejski
na niekapku z aventu pisze ze nie wolno mleka podawac

Gość serek wiejski
ja tez polecam bobovite i butle

Gość serek wiejski
moj synek nie cierpi nestle a bobovite wsuwa az miło

Gość serek wiejski
bobovita jest mleczno-ryzowa np bo to na pierwsze m-ce nie jest płynna tylko w pproszku do rozpuszczenia na wodzie-nie pamietam smaku po 4 m-cu bo moj synek jest starszy