Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agencica

wakacje, ferie, święta, wolne...mamy jak sobie radzicie?

Polecane posty

Nic mi o tym nie wiadomo. A w ogóle nauczyciele akademiccy, jako ogół, strajkowali?

Gość n - lka
no właśnie nie wiem czy strajkowali i dlatego pytam:D u mnie strajkowały niektóre licea, gimnazja , podstawówki i przedszkola od lipcowej pensji odcieli nam 1/30 poborów brutto:o

Gość i tak mało powinni wam nie
placic za wakacje przeciez w domu siedzicie - 60 dni. Zresztą jest sporo ludzi po studiach, ktorzy chetnie was zastąpią :P

Gość n - lka
a od kiedy to w naszym pieknym kraju urlopy są niepłatne?:D taa, duzo jest chętnych po studiach-akademiach z bożej łaski-tylko dobrych fachowców jak na lekarstwo:o

Gość n-lka dużo jest osob po
Uniwersytetach, a przyjmuja po znajomosci wlasnie po Akademiach. Nie martw sie, chetni sie znajdą, jak nauczyciele nie chca pracowac. Dyplomowani maja po 2,5-3 na reke, za 18 godzin.

Gość a dlaczego protestujecie
dopiero zaczniecie jak wam zabiorą te wszystkie wolne i wprowadzą normalny 40godzinny tydzień pracy, zeby było sprawiedliwie.

Gość n - lka
nie martwię się-ironizuję- ale kto mnie nie zna ten nie wie:D dość już tej akademickiej dyskusji, wiem, że zazdrościcie nauczycielom tej wakacyjnej sielanki:p i coś wam jeszcze powiem, otóż nie liczą sie drobiazgi typu ilość przepracowanych dni, godzin, czy też dni wolnych, liczy się POWOŁANIE, czego Wam z całego serca życzę w waszych zawodach:)🖐️

Gość Benia.
ja też jestem nauczycielem, mam do tego powołanie, cieszę się że mam tyle wolnego...ale w roku szkolnym mam tyle pracy że czasem padam...to że mam 20 godzin lekcji to nie oznacza to, że tylko tyle pracuję, doliczcie sobie następne 20 godzin przepracowanych w domu (poprawa prac, przygotowanie do lekcji)...a jeśli tak zazdrościcie tego wolnego to też zróbcie odpowiednie studia i uczcie w szkole...problem z głowy:P nikt Wam tego nie broni, więc odczepcie się od nauczycieli:P

Gość wiele osob ma studia
i powolanie, ale nie maja szans sie dostac bo nie maja znajomosci. A co do wolnego uważam, że w wakacje miesiąc wolnego wystarczy, pozostala czesc nauczyciele powinni obowiązkowo spedzac w szkole organizując zajecia dzieciom.

Gość do Benia
Ja tam pracuje co najmniej 40 godzin w tygodniu w miejscu pracy a 1-20 w domu, a zarabiam tyle samo, nie mając nawet polowy Twojego urlopu, mając 3 kierunki studiów, w tym też przygotowanie pedagogiczne. Nauczyiele przesadzają z tymi protestami i dlatego powinno im się ukrócić wolne - 26 dni, płaca minimalna jak w Kodeksie Pracy, do tego normalnie 40 godzinny tydzień pracy. Jak się ktoś nie wyrabia, to praca w domu obowiązkowa, jak w każdej innej pracy. Oburzają mnie te protesty, olewanie lekcji, kiepskie przygotowywanie uczniów, opowiadanie na lekcjach o swojej rodzinie, zajęciach itp. zamiast na dany temat. No i oczywiscie obowiązkowe korepetycje i na tej podstawie podwyższanie ocen. Wiem jak to wygląda w szkole, więc mnie nie przekonasz, że masz taką ciężką pracę.

Gość Benia.
Ja wcale nie napisałam, że mam ciężką pracę, tylko chciałam zaznaczyć, że nie pracujemy tylko 18 godzin... a tak przy okazji to ja jestem bardzo zadowolona ze swojej pracy:) i nie strajkowałam. Nie opowiadam na lekcji uczniom o swoich sprawach itp, tylko UCZĘ!!!!!! UCZĘ!!! Uczę!!!! Nie obrażaj mnie, bo swoją pracę traktuję powżnie! Skoro masz przygotowanie pedagogiczne to poszukaj pracy w szkole. A co do wpisu trochę wyżej, nie trzeba mieć znajomości by pracować w szkole, ja jestem tego przykładem. Znalazłam pracę bez niczego, co prawda w innym mieście niż mieszkałam, więc musiałam przeprowadzić się, nie żałuję. Zacznij szukać pracy w szkole:) bo to praca rewelacyjna:):D:D:D:D

Gość agencica
myślałam, ze taki temat nie spowoduje dziwnych dyskusji :( niestety przeliczyłam się :( może ktoś jeszcze się wypowie (ale nie w kwestii dot. nauczycieli tylko mojego pytania)

A myślałaś może o koloniach/mini obozach przetrwania itd? .U nas w Polsce niektóre biura oferują turnusy już dla 7 latków. A może masz jakąś młodą osobę która dobrze znasz i by chciała trochę zarobić? -z taką która by się wybrali na plaże,do kina,do ZOO, do parku,na piknik czy wymyśliłaby super zabawy jak by padało?