Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o kolor włosów

pytanie o kolor włosów u dziecka

Polecane posty

mam pytanie ciekawe czy mi ktoś odpowie: Chodzi o włosy: Ja mam rude włosy (chociaż wpadają w kasztanowy odcień bardziej niż w taki typowy rudy) a mąż ma ciemny blond. Jaki kolor włosów może mieć nasze dziecko??? Ciekawi mnie to:-)

Gość jedyne co jest pewne
to to, że wasze dziecko nie będzie mieć kruczo-czarnych włosów;)

to wiem:-D...chociaż dziadek...tzn mój teść miał kruczo czarne włosy:-)

Gość albo rude albo blond
przecież sie nie wymieszają:o

Gość w sumie to bardzo ciekawe
:) zastanawia mnie fakt jak to jest, że dzieci rodzą się na przykład z włosami bardzo jasnym BLOND, a potem włosy zmieniają kolor na CZARNY na przykład! jak to jest w ogóle możliwe??? mój tato na przykład ma CZARNE włosy, a urodził się jak jaśniuteńki blondynek (poza tym ma bardzo ciemną karnację i ciemne oczy) ja natomiast urodziłam się z czarnymi włosami, któe później zmieniły się w taki złoty blond i takie są po dziś dzień:) bardzo interesuje mnie jakei włosy w takim razie będzie mieć mój synek skoro mój mąż ma bardzo jasne blond włosy i z takimi też urodził się natomiast jego ojciec dokłądnei tak jak mój - urodził się jako jasny blondynek, a potem przez całe życie miał bardzo ciemne włosy z tym, że niebieskie oczy

albo jak to jest z dziedziczeniem WZROSTU??? bo mnie na przykład dziwi dlaczego jestem taka niska w porównaniu z moim bratem:O mama ma 171 cm tata 183 cm brat 191 cm a ja tylko 169 cm:O i jaki wzrost będzie mieć mój synek skoro mój mąż ma 191 cm jego brat też 191 cm mama 164 cm tata 182 cm czy w takim razie wzrost w ogóle DZIEDZICZYMY???? jak to jest???

do w sumie to bardzo ciekawe: najprawdopodobniej blond choć np u mnie w rodzinie było tak: moja kuzynka kruczo czarne włosy, ciemna karnacja i piwne oczy, jej mąż to samo, brunecik jak się patrzy a córeczkę mają o złotych włosach i jasnej karnacji:-)

a z tym wzrostem to sama nie wiem, u mnie tak: tata: 176 mama: 165 (czyli w sumie średniego wzrostu rodzice) brat: 188 ja: 175 (my z bratem wysocy):-)

czyli albo blond albo rude?:-) Wolałabym żeby blond;-) Chociaż rudy kolor też mi się podoba bardzo!

no właśnie Igła:) dziwne to trochę, nie? masz niższych rodziców niż ja, a jesteś jednak sporo wyższa już sama nei wiem czy wzrost jest dziedziczny w takim razie? a jesli chodzi o autorkę, to raczej nie ma innej opcji jak rude bądź też blond włosy;)

chociaż teoretycznie najczęściej jest to dziedziczne. W sumie ty masz prawie 170 to niska też nie jesteś. Raczej bym powiedziała że jak na kobietę to wysoka:-)

Gość prawda taka jest
ze dziecko moze miec wlosy od jasnego blondu do kruczo-czarnych jesli np ujawnia sie geny recesywne to dziecko moze miec wlosy jak dziadek - czyli czarne :)

Igła-------> ale Ty na przykład jesteś stosunkowo wysoka w porównaniu do Twoich rodziców, Twój brat też natomiast mój brat jest dużo wyższy ode mnie i zastanawia mnie DLACZEGO? właściwie to Twój przykład i przykład Twojego brata jest jakby zaprzeczeniem tego, że wzrost dziedziczymy, nie?;)

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
mi się wydaje że wszelkie barwy włosów oczu sa dominujące...wystarczy jeden gen żeby się ujawnił w wyglądzie...tak więc na czarnowłose dziecko autorka szans nie ma natomiast wchodzą w grę wszystkie odcienie od blondu do jasnego brązu, kasztana...oczywiście chodzi o kolor docelowy...ja się urodziłam z czarnymi kudłami, później mi się włoski wykruszyły i miałam ich malutko, później wyrosły mi złote loczki a teraz mam jasny brąz dokładnie taki jak mama.

masz taki sam kolor wlosow z mezem jak nasi sasiedzi :) ona rudy on bardzo jasny bond, ich pierwsza corka ruda druga czysta blondynka :)

ja wzrostu dostalam chyba troche i po mamie i po tacie tata 185 mama 160 ja mam 170 :) moi bracia maja po prawie 190 -wiec po tacie ;)

Gość do tej wysokiej z niskimi rodz
icami-------------- po dziadkach i rodzeństwie rodziców też się dziedziczy więc może Twoi dziadkowie albo ich dzieci (oprócz Twojego rodzica) byli wysocy?

do w sumie to bardzo ciekawe. Fajny program. Szkoda że nie ma podobnego jeśli chodzi o włosy:-)

wydaje mi się, że jednak z włosami to nie jest tak oczywista sprawa jak z kolorem oczu i pewnie dlatego nie stworzyli takiego programu z włosami;)