Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d iana

pigułki bez wizyty u gine? mogę tak?

Polecane posty

Gość d iana

moja przyjaciółka była u gine i przypisał jej microgynon 21 mówiąc ze to dla mlodych kobiet rozpoczynajacych wspolzycie do gine nie moge pojsc sama (mam 17 lat) a zalezy mi na tym by sie zabezpieczyc pigulkami czy moge brac microgynon21? bez wizyty u gine? moze mi zaszkodzic albo mnie nie zabezpieczyc?

Gość plusik22
ej dizecko jeszcze niewiele wiesz wiec nie zabieraj sie za seks

Gość anoooo......problem
a czemu niemozesz isc sama? niekapuje majac 17 lat mozna chodzic do lekarzy, a samej bez konsulatcji niepolecam brac bo roznie to moze wplynac

nie kazdy ginekolog wymaga zeby niepelnoletnia przychodzila z mama. Ja przed osiemnastka bylam u dwoch roznych i zaden nie robil problemow. A tabletki musi przypisac lekarz.

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
nie nie możesz...o ile ci zdrowie i życie miłe. do każdych pigułek są przeciwwskazania i trzeba przed rozpoczęciem takiej antykoncepcji zrobić kilka badań i wywiad z lekarzem. zresztą antykoncepcja jest tylko na receptę nie bez powodu.

Gość d iana
no właśnie u mnie w miescie przyjmuja tylko z rodzicami.. bo nie jestem pelnoletnia ... ;/

Gość anoooo......problem
idz sama 17 lat tos juz nie taka mala a jak nie to szukaj innego lekarza, ale idz a niebierz nic na wlasna reke

Gość d iana
jest z 15 i do każdego trzeba z rodzicami .. :| obłęd normalnie..

no nie wierzę, że na 15 nikt nie przyjmie bez rodziców, przecież to dla niech też jest biznes ;) obskoczyłaś wszystkich i się wypytałaś?

Gość albo rude albo blond
żadna apteka nie wyda ci tabsów bez recepty, więc albo dawaj dupy w gumie albo powiedz matce ze jak nie chce zebys przuniosła bachora do domu to niech ci tablety załatwi

Gość f atih
przy tabletkach tez mozna wpasc wiesz o tym ??] -------> jeżeli robi się to czego robić nie można co napisali na ulotce, czyli wymiotuje sie biegunka antybiotyki pominiecie tabletki tylko to .. wiem ze mozna zajsc jak to sie zdarzy co wyzej napisalam :) *** no wlasnie obskoczylam i zaden mnie nie przyjmie ;/ bo jestm niepelnoletnia i moge go o molestowanie posadzic, ze tylk oz mama :P masakraaa

ja tylko radze sex z osoba ktora kochasz i nie bedzie potem tragedi ze zaszlas bo kazdy sex nawet z zabezpieczeniem moze zakonczyc sie ciaza i zdaj sobie z tego sprawe zebys potem nie ryczala szukajac tabletek poronnych po forum bo on cie zostawil z brzuchem

Gość f atih
tu diana :D

to gdzie Ty mieszkasz... szukaj w sąsiednim mieście, po prostu się zarejestruj i tyle. Ja tam nawet nie wiedziałam że takie cyrki mogą być jak się nie jest pełnoletnim. Po prostu poszłam i koniec.

Gość d iana
no ale przy ostroznym dokladnym braniu pigulek mam 100% pewnosci ze jestesmy bezpieczni kocham go , jestesmy razem 2,5 roku, tylko problem w tym ze ciaza w wieku 17,18,19 czy 20 lat to nie bylaby dla mnie zachwytem kiedy chce skonczyc nauke...

ja znam przypadki gdy dziewczyna przestrzegala tych zalecen i mimo tego w ciazy bo tabletki nie daja 100% pewnosci

no ale po co sie masz truc dziewczyno?? wiesz co to znaczy zazywac hormony nie wiec nei pisz!! nie ma czegos takiego jak ostrozne uzycie bo to jest ingerencja w twoje cialo bierz jak chcesz ale po kilk latach bedziesz miala problemy z zajsciem w ciaze pozytym mozesz utyc ,moze bolec sie glowa i moze pogorszyc sie cera

tak tak, wszyscy wiemy że 100% daje tylko szklanka mleka... niech lepiej pójdzie po te tabletki, bo wiadomo, krew nie woda... ile można się trzymać za ręce? ;) lepiej myśleć przed niż po

Gość d iana
czyli że Ci ktorzy uprawiaja sex kiedy to kobieta bierze tylko pigulki to maja po prostu szczescie ze nie zachodza ? ... przypadek? ...

prezerwatywa dobrze dobrana ktora jest dobrze ubrana i nie peknie nie jest smarowana np.oliwka tez ma 97% skutecznosci jak tabeltki

diana nie rozumiesz mnie chyba 97% skutecznosci przy dobrym zarzywaniu tzn zgodnym z ulotka a kto ci da kwarancje ze nie bedziesz w tych 3% i jednak nie zajdziesz

no nie, nie ma skuteczniejszej metody, niż prawidłowo przyjmowane tabletki... a skutki uboczne ma wszystko, ważne tylko, żeby zdawać sobie z tego sprawę. Nie mąćcie dziewczynie w głowie, bo to bez sensu.

Gość albo rude albo blond
jak widać u twojej matki tabsy nie podziałały:o

zazywaniu mialo byc licz sie tylko z tym ze moze jednak pojawic sie dziecko mimo gumek czy pigulek jesli go kochasz chcesz zeby kiedys byl twoim mezem i ojcem dzieci to ok ale jak to przygoda to nie jest tego warta

Gość d iana
to znaczy po co brac te pigulki skoro nie daja pewnosci !? jezuuu motacie mi w glowie .. moja teoria poszla sie je...