Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwariowana dzastina

CZY KSIADZ TAK MOZE ?? SMIECH !!

Polecane posty

Gość zwariowana dzastina

w maju bylam na komuni kuzynki .. jak to wiadomo - na komunie czlowiek musi sie ladnie ubrac ... no to ubralam - czarne leginsy , do tego dzinsowa spodniczke ( spoko - tylek zakrywala,byla prawide przed kolana) ,do tego bluzke na ramiczaka ,ale bez dekoldu i czarne szpilki .. i wyobrazcie sobie taka sytuacje - wchodze do kosciola a zaczepia mnie zakonnica na schodach i mowi ,,Ty chcesz tak wejsc?''a ja mowie ze tak ..a ona na to ze nie kaze mi bo jestem niestosownie ubrana ;| no ludzie !! ja przyszlam na komunie,gola nie bylam !! przyszlam do kosciola ,do Boga a nie do ksiedza i zakonnicy ;| wiecie co jej odpowiedzial moj brat ??ze i tak wejde do kosciola bo ja prxzyslzma na spotkanie z Bpogiem ! czy tym ksieza juz wali na glowe ;|? czy oni nie przesadzaja :|??

Gość zwariowana dzastina
BMI - szczupla jestem i to wlasciwie mam niedowage bo na 160 waze jedynie 46 kg :(

Gość nie widzilam stroju
ale fakt jest taki,ze trzeba zawsze umiec ubierac sie stosownie do sytuacji - po prostu kultura tego wymaga. Na pogrzeb nie pojdzieesz sw czerwonym, a na wesele w kufajce. Do kosciola obowiazuje stroj typu skromna elegancja)

Gość jolantatz
blehehehehe ale to wkońcu cie ksiądz zaczepił czy zakonnica?? czy poprostu nie odróżniasz?? ile masz lat?

Gość paprota
na komunie tak ubrana no zero jakiejkolwiek kultury i klasy . Tak to sobie można chodzić da zakupy ale na komunie ? Do tego chce powiedzieć ,że do kościoła zaklada sie coś co zakrywa ramiona sukienka na ramiączka ,ale na to żakiet. Nie rozumiem jak tak można ubrac sie na komunie

Kochanie, przy większości kościołów znajdziesz informację, że nie wolno wchodzić w niekompletnym stroju. Ramiona mają byś zakryte i kolana zakryte. I tyle. Jakbyś poszła zwiedzać meczet, dostałabyś specjalną chustę (zresztą nawet byś nie weszła dalej niż do przedsionka przeznaczonego dla kobiet). W niektórych katolickich katedrach przy wejściu wypożycza się takie chusty. Szacunek do miejsca uświęconego, czy jesteś wierząca, czy nie. Swoją drogą - kiepski gust masz.

Gość bez umieru i bez w
przyszlas do Boga , w gosci, a jednoczesnie nie zachowalas jego nakazow . przychodzac w gosci dostosowujesz sie do nakazow Pana czy pani domu .

do kosciola nie wejdziesz z odkrytymi ramionami - jesli tego nie wiesz to nie obrazaj tych, co Ciebie wyrzucili