Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nniieezzapominajka

GROZNY WIRUS HPV A CIAZA

Polecane posty

Gość nniieezzapominajka

Witam wszystkie Panie. WIRUSEM HPV zarazona jest polowa kobiet, posiadajacych kilku partnerow w zyciu. Chcialam sie doradzic osoby, ktora jest bardziej zorientowana. Planowalam dziecko, ale na wizycie kontrolnej u ginekologa zauwazono u mnie male klykciny, ktore sa "zwiastunem" wirusa HPV. Bylam w szoku, ale im wiecej czytam pociesza mnie mysl, ze kłykciny oznaczaja slabszy typ wirUsa (HPV 6,11). Wiem, ze mimo posiadanego wirusa i tak warto sie zaszczepic aby nie przemienil sie w grozniejszy typ (do 25 roku zycia). Czy ktos moze stosowal ta szepionke? wiem, ze odbywa sie 3 razy co pol roku. Czy mozna ja przyjmowac w ciazy?? Bo jesli nie starania musze odlozyc za 2 lata :(( Prosze o wpisy!!

Gość nniieezzapominajka
...

Gość nniieezzapominajka
up

Gość nniieezzapominajka
widze, ze nikt nie jest zainteresowany - a szkoda

Gość nniieezzapominajka
bede twarda :-)

Gość uppppppppppp

Gość kto cos wie o tym wiecej

Witam, ja sie zaszczepiłam a raczej jestem w trakcie bo przyjęłam już 2 dawki i zastanawiam się nad 3, bo jest to droga impreza a ochrona tylko na 5 lat i tez bym chciała już zajść w ciąże a boje się ze jak zajdę teraz to mogą być jakieś powikłania. Genealnie jakbym wiedziała wcześniej ze szczepionka ta jet tylko na 5 lat to bym sie nie zdecydowała.