Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nninnka

Nel - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Moj piesek ma tak na imię

hihihih2 a jednak można :) co do imienin Nell to 10 listopada :) nell nel czy nella czy nely to jedno i to samo ;d tylko, że różne odmiany

Gość azizja
"" znam się na imionach Witam, Nie można nadać w PL imienia Nel, jeśli dwoje rodziców jest z PL. Przede wszystkim dlatego, że takiego imienia nie ma. A także dlatego, że łamie zasady nadawania żeńskich imion. W PL ostatnio zadecydowano, że można nadać EWENTUALNIE (bo co zrobić z rodzicami marzącymi o zachodniej kolorowej przyszłości) imię .................... NelA. N E L A "" a to ciekawe bo moi sasiedzi maja corke NEL a sa Polakami a co to za imie KILIAN :D hahhhaa Anthony Moon :D

Gość mikkaaa
a jiedy sa imieniny Kiliana???

skręciara---> bardzo ładne imiona dałaś :)

skręciara---> bardzo ładne imiona dałaś :)

Gość nawet OK
nawet OK

Gość Sunny-Girl
Ja trochę nie rozumiem. Może mnie ktoś nazwie głupią, prostą dziewuchą, ale po co dzieciom a w przyszłości (doktorom, prawnikom, czy chociażby nauczycielkom) komplikować życie? Mało jest ładnych POLSKICH imion? Jeżeli pani profesor na uczelni ma na imię Bożena, Dorota, Hanna, Anna to jest ok, ale jak ma na imię (jak było u mnie) Nana Deta przy polsko brzmiącym nazwisku - to budzi tylko wśród ludzi śmiech. Ludzie zastanówcie się jak będzie wyglądać przyszłość waszych dzieci, bo nie będą one wiecznie słodkimi malutkimi bobaskami Nelkami Nelusiami czy Neluniami tylko w końcu zostaną dorosłymi ludźmi i o wiele lepiej chyba brzmi małą Jadzia i dorosła Jadwiga niż małą Nelunia i dorosłą Nel(l)(a) ? Pozdrawiam

Gość Co zlego w doroslej pani Nel
? Bo nie rozumiem. Nel Kowalska. czy to gorzej brzmi niz Maria Kowalska? alez zasciankowosc....:o

Gość kachna II
Moja siostra dała swojemu dziecko na imię Lea. Niby ładne, no ale nie w Polsce, zwłaszcza, że ma polskie nazwisko, z ś. I tak każdy na nią mówi Leośka, a myślę, że 1000000 razy, kiedy ktoś spyta ją o imię będzie słyszała : JAK?

Gość jeden_moment
Nel - ładne imię, oryginalne, tylko, że w Polsce wiadomo, że lepiej, żeby imię kobiece kończyło się na 'a'. Mi osobiście podoba się Sri Lanka :) wiem, że jest taka wyspa, ale podoba mi się i już :)

Kilian 8 lipca obchodzi imieniny :) w polsce juz nie łamiemy prawa imionami ;D tzn nikt juz nie patrzy na polskie zasady itp pzdr

Gość oleczka928
Nasza córeczka ma 10 miesięcy i ma na imię Nel. Bardzo nam się podoba to imię. Gdy szukaliśmy imienia a kłóciliśmy się- ja chciałam Ania, a on Zosia. W końcu trafiliśmy na imię Nel i to był strzał w 10!

Gość points
Sri Lanka ? :) Bawiac sie w gre slow wychodzi Sra Linka, co nawet pasowaloby do podstawowych czynnosci niemowlecych ;)

Gość Klementyna Kunegunda
albo Beatrycze...

Gość Poecam
Florentyna

Gość Klem
Klementynka to piękne imię :) A jak zamarzy jej się życie poza tym chorym krajem będzie Clem... i tez pięknie :P

Gość Nel- wyjątkowe imię !!!!!!!!
wiec to co czytam nie jest do konca prawda mam skonczone 19lat i mam na imie Nel jestem dumna ze tak wlasnie sie nazywam i dziekuje za to Tacie ;) a co do reszty to moi rodzice sa polakami moze wtedy kiedy dali mi tak na imie nie bylo to proste w dokumentacji w szkolach itp.ale po dzien dzisiejszy robi wrazenie na ludziach. Stasia nie musze szukac bo to lektura wiec przestan pisac takie glupoty! Zajmijcie sie czyms bardziej pozyteczniejszym.. Pozdrawiam i zycze milego wieczoru ;)

Gość Mama Nelki
Moja córka ma 4 lata i na imię daliśmy jej Kornelia, ale i tak mówimy do niej Nel, albo Nela, Nelka, Neli, Nelusia i wiele, wiele innych zdrobnień i wszystkim znajomym bardzo się to imię podoba. Niektórzy już dali tak na imię swoim corka :)

jestem w 7 miesiacu ciazu mam miec coreczke i wlasnie chce ja nazwac Nel bardzo ladne imie, niespotykane oryginalne i urocze zarowno dla maluszka jak i dla doroslej kobiety...

Gość LILIKAS6699
moja siostrzenia ma na imie NEL cudne imię, nikt sie nie dopytuje jak ? jak to się piszę itp? A wszystkim mamom ktore zamirzeją nazwac sowję dziewczynki ANNA, MARIA, PAULINA, AGNIESZKA - ZASTANÓWCIE SIĘ ILE TAKICH DZIEWUCH POZNIEJ BEDZIE W KLASIE. DRAMAT ZAŚCIANKOWY !!

Nel to śliczne imie i naprawde nie rozumiem co wg. niektórych pan ma wspólnego z zaściankowością... Jest krótkie, ładnie brzmiące i jednocześnie orginalne w swej prostocie :) sama nazwałabym tak córeczke ale moja siostra mnie wyprzedziła :) a ja jeśli tylko urodze chłopaka to będzie Staś :)

Gość Darlena, Marena, lena
Nel tż śicznie

Gość Darlena, Marlena, ena

Gość L. mama Nel
A ja mam coreczke (ma 6 tygodni) i nazwalam ja Nel. Bardzo mi sie to imie podoba i tez uwazam, ze jest oryginalne w swej prostocie. Trzy literki i juz. I na pewno drugiej takiej w przedszkolu lub w szkole nie bedzie. I dobrze :)

Gość ne nie nie nie to nie
Obawiam się, że Wy wszystkie, które uważacie, że imię Nel jest wyjątkowe i niepospolite za parę lat się mocno zdziwicie.