Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imbirowa hukuluku

kiełki fasoli mung

Polecane posty

:) jedliście? jakie są w smaku i czy są równie ciężkostrawne jak groch, fasola? Macie jakieś fajne przepisy z mungiem? :) czytałam że są zdrowe. Podobno w ogóle kiełki są zdrowe, a brokułowe np mają składnik który chroni przed rakiem. 50g takich kiełków to tyle samo co 1 kg brokułów. Wiecie gdzie można dostać takie kiełki bo nie bardzo chce mi się hodować:) chyba troche zboczyłam z tematu :D

Mung bean sprouts are stir fried as a vegetable accompaniment to a meal, usually with ingredients such as garlic, ginger, spring onions, or pieces of salted dried fish to add flavor. Uncooked bean sprouts are used in filling for Vietnamese spring rolls, as well as as a garnish for phở. They are a major ingredient in a variety of Malaysian and Peranakan cuisine including char kway teow, Hokkien mee, mee rebus, and pasembor. In Korea, slightly cooked mung bean sprouts, called sukjunamul (hangul: 숙주나물), are often served as a side dish. They are blanched: placed into boiling water for less than a minute, immediately cooled down in cold water, and mixed with sesame oil, garlic, salt, and often other ingredients. In the Philippines, mung bean sprouts are made into lumpia roll\" called lumpiang tugi. Mung bean sprouts are the major bean sprouts in most Asian countries. In Korea, soybean sprouts, called kongnamul (hangul: 콩나물) are more widely used in a variety of dishes.

mam mase przepisow, tylko, ze tez musze tlumaczyc (z holenderskiego), moze napisz jakie cie interesuja (np. salatki, lumpia, etc.) a ja jutro tu zajrze :)

kiełki z fasolki mung są przepyszne:) lubie je najbardziej ze wszystkich kiełków. Jem w sałatkach albo na kanapce.

Gość upuupoupup

Gość upupupu

Gość imbirowa
up

Gość fergreg