Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szpital psychiatryczny

jak mozna sie dostac do szpitala psychiatrycznego?

Polecane posty

Gość szpital psychiatryczny

jw, trzeba miec skierowanie od specjalisty(psychiatry)? jak to ogolnie wyglada...? chodzi mi o szpitale publiczne, nie prywatne... chodzi o uzaleznienia, nerwice, napobudliwosc, osoba niepelnoletnia..

Gość dddddddddddddddddddd
ogólnie potrzebne jest skierowanie w sytuacji w które jzagrożone jest życie chorego i innych dostanie sie do szpitala nastepuje w ramach przymusy bezpośredneigo

a z jakiego województwa jesteś? ja kz lubelskiego to będę mogła ci więcej pomóc

przymus jest tak jak napisała osoba wyżej jesli istnieje zagrożenie życia tej osoby lub innych w jej otoczeniu, ale nie bo matka ma takie widzimisie. Wtedy taka osoba idzie na oddział, zazwyczaj doprowadzona siłą :), a w ciągu chyba 24 h musi zjawić sąd i on podejmuje decyzje czy zatrzymanie w szpitalu ma uzasadnienie

przymus bezpośredni to unieruchomienie pacjenta w celu przetransportowania go do szpitala co do przyjecia to jest tak że jezeli pacjent powyzej 16 roku zycia odmawia przyjecia to lekarz dyzurny zgłasza sprawe do sądu ale tak naprawde nie ma zadnych konsekwencji tego bo i tak pacjent pojdzie do tego szpitala i tak ty nawet sądu nie ujrzysz

jezeli twoj brat rozrabia też w szkole to warto nawiązac wspolprace ze szkola ktora wyda orzeczenie że taki pobyt jest konieczny z tymi papierami idziesz do lekarza i lekarz skieruje go do szpitala bez problemu

czyli powiedzcie mi jak to zalatwic: mama powinna isc do psychiatry? ale nei wypisze skierowania bez zbadania chorej:| czy np. jest takie i takie zgloszenie (np. ze wpadla w szal, telefon na policje i np pogotowie) i przyjada ja zabrac? a jak to jest jesli w moim miescie nie ma takiego szpitala? zabiora ja najpierw na jakis oddziela a potem do szpitala psychiatrycznego...?

wiesz co? w lublinie są 2 najlepsze specjalistki od leczenia dzieci i młodzieży dr n. med. Maria kaczyńska i lek.med Zenona kaczkowska radziłabym ci skontaktować sie z nimi na oddzial do nich przyjezdzaja dzieci z całej polski funkcjonuja tam 2 oddziały dzieciecy i młodziezowy nie sa to typowe oddziały psychiatrczne ale takie oddziały z elementami resocjalizacji

aha,czyli mozna isc po takie zasiwadczenie w szkole i na takiej tylko podstawie ja skieruje? a tak nawiasem mowiac to siostra...szkola chyab wyda takei zasiwadczenie bo klopotow z nia duzo, miala do tego 2 sprawy sadowe, a mama jest jej kuratorem... a jak bedzie wygladac sparwa, jesli skonczy 18 lat? konczy za ok 4 miesiace, co wtedy? i jak dlugo trwa takie leczenie? jesli np nie zdazy wysjc ze szpitala, do 18urodzin to i tak zostanie bo z przymusu?

wystarczy isc do psychiatry dzieciecego powiedziec co i jak i masz skierowanie ale najlepiej proponowałabym lublin tel (0-81)7443061 prosic z ordynatorem oddziąłu młodziezowego lub dziecięcego

w szpitalu psychiatrycznym nikt nikogo nie wypusci pomimo ze ma 18 lat

jak wpadnie w szał to możecie zadzwonić na pogotowie, oni powinni przyjechać i ją zabrać na najbliższy oddział albo tam gdzie jest miejsce

w sumie to niewazne, gdzie ten szpital byleby byl dobry...mozesz podac mi ich strone interenetowa? chcialabym go sobie obejrzec, zobaczyc adres itd, bo moze najpierw ja sie tam wybiore...

wez skierowanie i jedz z nia do lublina dziwie sie ze jezeli do tej pory mieliscie z nia problemy nikt wczesniej wam tego nie zaproponowal

a ile ona ma lat ? i w ktorej klasie jest? bo w lublinie jest tak że normalnie dzieci chodzą do szkoły ale jest tylko podstawówka i gimnazjum

problemy sa...odkad pamietam. niecale pol roku temu zmarl nam tata- choroal jakis czas, byl wtedy w domu, bylo nieco lepiej (bez awantur w domu). z kazdym z nas(ze starsza siostra tez) byly jakie sproblemy wychowacze, ale w wieku prawie 18 lat kazda juz inaczej myslala, jakos lzej przechodzilysmy bunt mlodzienczy...wiem, ze duzy wplyw (zreszta jak na kazda z nas...) miala smierc ojca, jednak dzisiaj, gdy po raz kolejny byla pijana, a jej "kolega spal zajebany" na podlodze w moim pokoju....po prostu slow mi brak. tylko ja siostry nie zmusze do pojechania. tylko sila mogloby sie udac:(

zadzwon do tych doktorek one ci poradza co robic aby mała zmusic do leczenia

ja myślę że takie wyprawy to raczej jak ktoś ma motywacje i sam chce. A na arzie to proponowałabym dzownić po pogotowie jak będzie "jazda" i dalej to zobaczycie

po zastanowieniu, tez nie rozumiem dlaczego je jnie zabrali.... to bylo jakies 2 lata temu. wlasciwie to nawet boje sie isc spac, zeby mnie czasem nie zadzgala nozem w nocy:| bo o wyjsciu z domu nie wspomne, gdyby mnie jej koledzy dorwali...

Gość proste udawac
zajoba!!!!!!!!!

Gość luuuupa
w Łodzi są 2 szpitale psychiatryczne, jeden znam bardzo dobrze nawet :) Jak twoja siostra bedzie odwalala szopke to mozesz zadzwonic po pogotowie mowiac,ze probuje popelnic samobojstwo, wtedy szybko przyjada..