Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasne ze nie

studiuje filologie rosyjska, mam nadzieje opanowac ten jezyk

Polecane posty

Gość jasne ze nie

ale chce tez znac inny, i tu moje pytanie. czy warto zapisywac sie na kurs np jezyka niemieckiego czy hiszpanskiego, skoro w ciagu tygodnia codziennie musze sie przygotowywac do rosyjskiego? czy ktos jets na filologii, wie mniej wiecejo czym mowie i uczy sie dodatkowo innego jezyka?

Gość jasne ze nie
ale najbardziej mnie kręci jezyk francuski mrrrrrrrrr

Gość jasne ze nie
bardzo lubie brac z dupy do ust ;) pychaota :) mniammmmmmmmmmmmmmmm :classic_cool:

Gość jasne ze nie
nie pogardzę tez mysim ogonkiem czy byczym pytongiem

Gość jasne ze nie
łykam metalowe pałąki od wiader :classic_cool:

Gość jasne ze nie
o, super.ile podszywow i do tego takie slabe.jednak liczy sie jakos a nie ilosc:O pomysl nad tym. turquoise-->nie wiem czy bzdurne pytanie.nie chce wydac kasya pozniej na cos na co nie bede miala czasu, jednak bardzo mi zalezy na nauce innego jezyka. chyba, ze w weekendy.

no to jak jestes za kiepska (sorry, ze tak brutalnie), zeby uczyc sie wiecej niz 1 rzeczy naraz to odpusc, proste, nie znamy Cie, nie siedzimy w Twojej glowie, nie wiemy jak szybko sie uczysz. Ja mam wrazenei, ze albo kujon z Ciebie albo kiepska jestes, skoro uczysz sie dzien w dzien ze moze w weekend znajdziesz czas na cokolwiek innego :)

Gość jasne ze nie
dzieki turquoise, jak zwykle mozna na cieie liczyc, jesli chodzi o pojechanie, bo tak naprawde tylko to potrafisz. tak dla twojej wiadomosci, jesli zajcia mam do przykladowej 15, to wyobraz sobie, ze na nastepny dzien mam full nauki, bo tyle nam zadaja.:O a chyba nie bede ryla cl czas w ksiazkach, wiaodmo, ze chce sie spotkac ze znajomymi, czy po prostu polenic sie.

no dobrze, ale POMYSL dziewczyno - studiujesz juz jeden jezyk obcy, drugi bedzie CI wiec latwiej. Po drugie, na penwo masz jakis lektorat, wiec ??? juz masz jakies godziny! po trzecie - dla chcacego nic trudnego i skoro uczysz sie juz jednego jezyka, to wiesz, ze w nauce jezyka wazna jest systematycznosc - nie musisz uczyc sie 5 godzin dziennie, ale np wstac w sobote godzine wczrsniej czy poswieciec godzinke leniuchowania w niedziele - sama wiesz jak duzo to da. dla mnie pytanie jest bzdurne, zrozumialabym gdyby pytal o to ktos studiujacy inny kierunek, ale Ty ? studiujac filologie nie potrafisz ocenic czy jestes w stanie uczyc sie drugiego jezyka? no nie rób z siebie sieroty

Gość jasne ze nie
to,ze sie ucze jednego jezyka nie oznacza, ze nauka dwoch naraz bedzie latwijesza. na litosc boska, turquoise, nie rob z siebie sieroty:O powiem ci, ze nauka 2 jezykow na raz jest trudnijeza niz nauka 1 jezyka, nauka 3 trudniejsza niz 2 itp. fakultet juz m sie skonczyl. gdybym studiowala inny kierunek, taki, ktory nie pochlania tyle czaus nie zadawalabym takiego pytania🖐️ p.s. madrzejsza niz jestes juz nie bedziesz i to nie dlatego, ze twoje IQ jest cholernie wysokie, wiec nie rob z siebie jakiegos mastera, bo w wiekszosci twoje komentarze do watkow nie niosa z soba zadnej wiekszej rady i ty dobrze o tym wiem. z tego co zauwazylam potrzebujesz tylko wtracic swoje 3 grosze, pojechac po kims i myslisz,z e masz"charakterek" i twarda z ciebie babka. pozdrawiam🖐️

tego co ja mysle o sobie to Ty akurat pojecia nie masz ale co ktokolwiek ma ci odpowiedziec na Twoje glupie sory pytanie? uczenie sie 2 jezyka znajac juz 1 nie jest az takie trudne, no chyba ze Twoje mozliwosci przekracza, ale w takim razie nie rozumiem znowu po co zalozylas topik :O fakultet ci sie skonczyl - ale go mialas wiec juz jakies podstawy do nauki 2 jezyka masz. zreszta, czego Ty oczekiwalas? jakiej odpowiedzi? "gdybym studiowala inny kierunek, taki, ktory nie pochlania tyle czaus nie zadawalabym takiego pytania" - no to jak masz czas i ochote to sie ucz 2 jezyka jak nei masz to sie nie ucz :D proste chyba nie?

Gość jasne ze nie
wybacz, ale nie bede czytala kolejnych twoich wypocin. przyjmijmy, ze masz racje i jestes fajna:classic_cool:, a my wszyscy na kafe, po ktorych jedziesz chcac sie dowartosciowac jestemy nieudacznikami. trzymaj sie.

ja nigdy tego nie powiedzialam. nie mam takiego stosunku do kafe i osob piszacych tutaj, wrecz przeciwnie. tylko wybacz, ale niektore problemy wcale nie sa problemami, tak jak np Twoj, bo odpowiedz jest oczywista - warto sie uczyc, zawsze, ale Ty musisz podjac decyzje czy dasz rade :O wystarczy pomyslec..