Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktrrtrrr

Bulgaria...jakie ceny w bulgarii?

Polecane posty

Gość ktrrtrrr

Czy ktos sie orientuje jakie sa aktualnie ceny zywnosci w bulgarii?I w ogole na co warto wydac pieniazki a na co nie bardzo?Jakies przydatne porady?:)

Gość kasienka0101010
Też się chętnie dowiem :D

Gość ktrrtrrr
:) szukalam na roznych forach czy przewodnkach ale albo piszą ogolnikowo-niedrogo,albo sa ceny sprzed dwoch trzech lat a teraz bardzo ceny wzrosly w bulgarii a nie chcialabym musiec glodowac jak mi zabraknie kaski:P

Gość kasienka0101010
Podane są ceny w bułgarskiej walucie LEWA (ok. 2zł) Ceny z lipca 2007 Ceny w Złotych Piaskach Dzielnica Czajka Alkohol Piwo Zagorka w barze 1,8 Piwo Zagorka w sklepie 1,2 Piwo Zagorka 2l w plastiku 2,8 Piwo Wyhmecko (4%) 0,8 Wódka Flirt 0,5l (37,5%) 6 Wino Sophia 2,2 Wino Kadarka 3 Piwo Carlsberg 1,8 Rakija (0,7) od 7 Papierosy Davidoffy 5 LM 2,6 West 2,5 Viceroy 2 Obiady Szaszłyk z kurczaka, sałatka, frytki, duże piwo 6 Kebab Danie 2,5 Kavarma z wieprzowiną 6,2 Kavarma z kurczakiem 5,8 Pieczone ziemniaki 1,8 Frytki 2 Musaka 4 Deser lodowy z owocami 3-5 Pizza 250g 2,5 Pizza 500g 5 Napoje Coca Cola 2l 2,5 Woda 3l 2 Plaża Wypożyczenie leżaka 6l Wypozyczenie parasola 8 Materac od 6 Okulary 10 Słodycze Mars 1,2 Duże Raffaello 8,9 Rogalik 7-Days 7,9 Czipsy Raffels 1,8 Owoce Czereśnie 6/kg Arbuz 2l/kg Truskawki 4l/kubek Inne Karta pocztowa + znaczek 1,5 Internet 2l/h Ser Hochland 2,5 Złote piaski Centrum Kebab Danie 5 Wejście do Arogancji 4 Wejście do PR Club 4 To znalazłam w necie :D

Gość kasienka0101010
Przedstawiam ceny w lewach bułgarskich z wybrzeża Morza Czarnego (od Sozopolu do Kawarny) z listopada 2007 roku: automatyczna przechowalnia bagażu w Burgas - 3 kawa z automatu (bez rewelacji) - 0,3 obiad - 7 weka (długa bułka) - 0,9 chleb - 0,8 cola (1 l) - 1,8 cola (1,25 l !!!) - 2 ser w plastrach w paczce - 2 pocztówka - 1 znaczek do Polski - 1 mapy - 2,4 - 4 czekolada - 1,05

Gość iwka3434
no to wsumie troszke taniej niz u nas ale podobnie.

Gość ktrrtrrr
oj,dzieki:8 Tylko szkoda ze to tez z tamtego roku bo:"Krajowy Instytut Statystyczny poinformował, że w stosunku do maja 2007 roku ceny żywności wzrosły w Bułgarii o 23 proc."

Gość ktrrtrrr
a gdzie warto isc w zlotych piaskach?Bo ogolnie w bulgarii to juz wiem,ale co z samymi zlotymi piaskami? a to żarcie bulgarskie,musaka,czorby i te podobne...dobre to w ogole?;]

Gość iwka3434
skopiuj sobie link

Gość aloe..//
Czy byl ktos w Slonecznym Brzegu w hotelu Veris ?

Gość bajgus
Podaje kilka cen z tego roku z, dokładnie z Burgas, może się przydadzą: Litr mleka 4,11zł, Bochenek chleba 2,10 zł, kg sera żółtego ok 11 zł, lód rożek 2,1zł, snickers 1,5 zł, dwulitrowa Coca Cola 5,15 zł, malboro 11,5zł, benzyna ok 5,15 zł za litr, obiad w restauracji dla 1 os ok 30zł, pizza 40cm ok 17zł, Big Mac 8,3zł, ścięcie włosów mężczyzny ok 16zł Co do cen to ostatnio w sieci widziałem ciekawą stronkę odsyłam http://jakieceny.pl