Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moje zdanieeeeeeeeeeeee

za znecanie sie nad zwierzątkami..

Polecane posty

Gość siabadaba
wyprowadzę się do Chin. Tam się psy KULTURALNIE i BEZBOLEŚNIE usypia, zanim trafią na talerz. Nikt się nie znęca. Powinniśmy się dużo od chińczyków uczyć. Psa nie piecze się żywcem :o Winny jest system edukacji, że ci młodzieńcy tego nie wiedzieli. Kurczaka też by pewnie tak chcieli opiekach. Ech, ta dzisiejsza młodzież.

"sąd wypuścił tych sku.rwysynów i nie zasądził im żadnej kary.potraktował to jako "wybryk" kur... :O gotuje sie we mnie wszystko, ktos robil wszystko zeby zwierze cierrpialo a potraktowali to jako wybryk jezu :( skąd biora sie tacy ludzie tylko patrzec jak dla "wybryku" zabiją kolejnego psa, albo napadną kogos z nozem :( 😭

Mała ta twoja kara. Ja bym wsadziła ich na 15 lat więzienia. Gnojki. Kocham zwierzęta... mam w domu dwa koty, są dla mnie wszystkim. Jakby ktokolwiek coś im zrobił mógłby się pożegnać z życiem. Jestem też wegetarianką... Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa i przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja, będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo jak teraz patrzą na mordercę ludzi. Leonardo da Vinci Tak długo jak człowiek będzie zabijał zwierzęta, ludzie będą zabijali się nawzajem. W istocie, ten kto zabija i zadaje ból, nie zazna radości i miłości. Pitagoras

Gość Magda_M
No to co , mieli ich wsadzić od razu do więzienia ? utrzymanie więżnia kosztuje ok. 2000 miesięcznie, poza tym chłopaków by tam recydywiści odpowiednio przerobili. Za 1 wybryk mają sobie życie zmarnować ? Są inne kary, które powinny odnieść skutek.

Gość syndrom Q
najgorsze jest to że znęcanie się nad zwierzakami jest wciąż traktowane jako coś niewinnego, jako gówniarski "wybryk", a to jest jedno z najohydniejszych przestępstw, bo kat ma fizyczną i psychiczną przewagę nad ofiarą, pies - zwykle jest ufny i niczego nieświadomy, jedyne co możemy zrobić to reagować na każdy taki przypadek zgłaszając na policję - nigdy nie przechodzić obojętni wobec okrucieństwa wobec zwierzaków. Najgorsze że na onecie w sondzie co zrobisz ze zwierzakiem podczas wyjazdu na wakacje 8% odpowiedziało - wyrzucę z domu i po kłopocie :(

pewnie wsadzic do więzirenia skurwiweli albo zrobic im to samo co oni zrobili psu :classic_cool:

Gość siabadaba
podszywaczu - spierdalaj oki?

Gość dodam bardzo subiektywnie
ze Polska nie jest panstwem prawa. My w domu mamy mojego brata, ktory sie nad nami zneca psychicznie i fizycznie. Sedziego nie obchodzi to za wiele, ciagle ma taryfe ulgowa, wystarczy ze wyrazi skruche i chec poprawy. I tak w kolo. Kocham takze zwierzeta, nie mgolam patrzec na tez reportaz. Uszlo im to na sucho, bo to "tylko" zwierze. Skoro ludzi mozna torturowac , to tym bardziej zwierzeta. Bardzo mi przykro

Magda_M - No a czemu nie do więzienia ? Czym się różni śmierć zwierzęcia od śmierci człowieka ? Niczym. Takie samo jest cierpienie. A co do kosztów utrzymania więźnia to najlepiej by było gdyby więźniowie sami na siebie zarabiali pracując.

Gość siabadaba
dodam bardzo subiektywnie -- niestety masz rację:(

nie rozumiem jak mozna zrobic taka kszywde zwiezeciu to jest zywe stwozenie co oni maja w tych glowach nie rozumiem tego

Gość kszywde to ty stwożenie boże
robisz językowi ojczystemu :o

dodam bardzo subiektywnie - No niestety. Moja ciotka ma taki problem z mężem - alkoholikiem. Dostał wezwanie na przymusowe leczenie, ale nic z tego, zabrali mu prawko za jeżdżenie po pijaku, teraz jeździ bez prawa jazdy... Nic... Wybił jej kciuk, rzuca talerzami... A sąd na to nic ! Nie chcą jej nawet dać rozwodu ;/ ( mają 2 dzieci)... Ciągle gadają o tym ,że jeszcze jedna szansa. Bo on zaczyna płakać na sprawie ,że tak bardzo kocha żonę ( ta... i jeszcze 2 kochanki) i swoje dzieci.

Gość siabadaba
to niech mu ciotka też przypierdoli talerzem w łeb

Moj brat doskonale wie, ze jest bezkarny. Chodzi tylko na pogadanki do sadu od czasu do czasu, a sedzia odwali 8 godzin roboty...co go obchodzi , ze w innych domach dzieje sie zle? albo co go obchodzi czyjego psa spalono Szlag mnie trafia!

Gość syndrom Q
zwierzęta powinny być pod szczególną ochroną, ludzie sobie jakoś mogą poradzić - choćby powiedzieć, zadzwonić na niebieską linię, pies nie zadzwoni

czlowiek czuje sie jak w matni, bo jeszcze dostanie sie mu od sadu, ze taki nieugodowy . ze nie chce dac setnej " pierwszej" szansy. Wiecie co , ja jestem za samosadami. Oko za oko. Tym gowniarzom ktos powinnien porzadnie wpier**lic i poszczuc wscieklymi psami. A pozniej obowiazkowa praca na rzecz schroniska. I to nie 100 godzin, ale rok, dwa. Odechcialo by sie gnojkom takich zabaw i zajecie pozadne by mieli

Tak wiem, dlatego ja w ogole nie moge ogladac programow o znecaniu sie nad zwierzetami. Ludzie maja sie jak obrionic, zwierzeta sa bezbronne

te dzieci mieszkały na wsi jeszcze dodam to troche szok, mślałam że tylko miastowi tak źle sie obchodzą ze zwierzakami.

Ja bym takiego gnojka oddała na leczenie pierw bym mu jaja wypatroszyła a potem rodzicom kazała zapłacić z 4000 zł Lałabym do bólu Nie oglądałam tego reportarzu ponieważ mam za słabą psychikę Kocham zwierzęta i nie wiem co kieruje ludźmi aby i robić krzywdę:(