Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeczytaj i doradź

Dziwna sprawa po kliku latach w związku

Polecane posty

Gość przeczytaj i doradź

Witam. Mam 23 lata. Jestem z moim facetem 4 lata. Moim zdaniem wiele razem juz przeszliśmy wiele prób np. jego wyjazd zagranice zawodowo i inne. Od jakiegoś czasu dużo się kłócimy w sumie to o jakieś głupoty. Oboje studiujemy. Jednak on czasami spotyka sie ze swoimi "osiedlowymi kolegami" mimo że już się przeprowadził (teraz mieszka w innej dzielnicy) do tamtej starej lubi wracać. Pełno tam osiedlowych złodzieji, pijaków. Gdy tam jedzie to zaraz popije 2-3 piwa. Ja tam nie lubie jeździć i patrzeć na nich. Jeden po alkoholu katował kota. Wkurzam sie gdy tam jeździ i często o to się kłócimy. Dziś też o to poszło. Chciał pojechać ze mną do parku a później pójść do nich. On tak sie zdenerwował że rękami tak mi ucisnął nogi że teraz mam ogromne gule i na dodatek ściśnał mi za szyje. A ja mam problemy z kręgosłupem. Nie wiem co dalej robić. Gdy patrze na moje nogi to mam ochote go zostawić. Bo co mi zrobi za pare lat... Kiedyś też jakoś ścisnął mnie za szyje to obiecał, że nie będzie a mimo to..... Nie wiem co robić.

Gość dobrze radze
zostaw go!!! wiem, ze to bedzie ciezko, ale zrob to poki jeszcze nie macie slubu i dzieci, pozniej bedzie jeszcze bardziej zuchwaly!!!

Gość przeczytaj i doradź
napiszcie coś więcej.....

Gość przeczytaj i doradź
co myślicie o nim?

Gość Vio
Jestes tak bardzo mloda i uwierz mi, ze te 4 lata to nic w porownaniu z calym zyciem jakie masz przed soba. Wejdz na topik kobiet, ktorych faceci znecaja sie nad nimi psychicznie a zobaczysz ze nie jedna historia tak wlasnie sie zaczela. Za lojalnosc i znoszenie siniakow na szyji i nogach nikt Ci orderow nie przypnie. Wiem, ze ja bym od takiego typa odeszla. Czym predzej ! Rozgladnij sie wokol i przekonaj, ze jest wielu, ktorych jestes warta ! Powodzenia i wszystkiego dobrego.

Gość przeczytaj i doradź
Dziś mi powiedział że tak go wkurwiam że on wytrzymać nie może więc użył siły. Często jak mu cos nie pasuje jakis temat denerwujący jego poruszamy to mnie pchnie albo coś.

Gość shit happens
To agresywny gość, dla mnie to jasne. Teraz jeszcze się hamuje, ale jak z nim zostaniesz, to może zgotować Ci niezłę piekiełko. A przecież jest tylu nieśmiałych, wrażliwych kolesi którzy czekają na wartościową dziewczynę i nigdy nie woleliby isc chlać z jakimiś chłystkami mogąc spędzić ten czas w parku z dziewczyną. On teg nie docenia, a do tego słoma mu z butów wychodzi, więc daj sobie z nim spokój i poszukaj innego obiektu westchnień.

Gość dobrze radze
ten facet Cie zniszczy, powoli, ale skuteczni, to nie jest normalne - ODEJDZ!!!

Gość uciekaj gdzie
pieprz rośnie

Gość nie marnuj dla niego zycia
masz dopiero 23 lata wiec na pewno znajdziesz kogoś lepszego, z wiekiem jest trudniej kogoś znalezc,wiem cos o tym, wiec szukaj wartosciowego faceta poki czas

Gość przeczytaj i doradź
Dzięki za rady. On w sumie jest takim moim pierwszym poważnym chłopakiem a ja jego pierwszą poważną kobietą. Myśle, że on do znęcania psychicznego nie jest zdolny ale do użycia siły tak. Bo albo mnie pchnie albo ściśnie. Może to nic wielkiego i wyolbrzymiam wszystko?

Gość czterylitery
Naprawdę nie zastanawiałabym się oni jednej minuty.Dziewczyno jeżeli on teraz tak postepuje to pomyśl co będzie za chwilę.Pamiętaj jak ktoś raz podniesie na Ciebie rękę bedzie to robił zawsze.Wycofaj się z tego związku póki nie jest za póżno.:)

dziwie się że jeszcze z nim jesteś,ja rozstałam sie po 8 latach związku jak tylko dotarło do mnie co mój" ukochany" zrobił.Nie ma na co czekać dziewczyno

byla taka jedna dziewczyna, 24 lata, nie chciala odejsc od faceta łotra-bała sie samotnosci. Aż ktoregos dnia wyrzucil ją z 10 piętra....

uciekaj jak najszybciej, bo za parę lat będziesz miała siniaki pod oczami albo połamane ręce. Nie zastanawiaj się nawet

niczego nie wyolbrzymiasz to co on robi jest nienormalne

Gość shit happens
eee tam, porbujesz usprawiedliwiac zachowania jakimi charakteryzuja sie goscie o ktorych mowi sie "bydlak" chyba, ze nie przeszkadza Ci ze czasem dostaniesz po łbie, albo kopa w dupe. Tyle, że moze dojsc do eskalacji takich zachowań, ale wtedy może być juz za pozno na odseparowanie sie od tego kolesia. Zrób to teraz.

Gość jak dlugo trzeba
zebys sie przekonala ze to nie jest milosc z jego strony? kiedys go sprowokujesz drobnostką i cie pobije a potem bedzie przepraszal i wmawial ze to twoja wina ze go tego zmusilas swoim zachowaniem :( dobrze radze uciekaj puki czas, bo za rok, dwa , piec bedziesz plakac i pytac jak zostawic tyrana psychicznego i fizycznego, uwierz ze nie mozesz kochac kogos takiego, 4 lata to naprawde niewiele, jeszcze przed toba wiele lat zycia u jego boku- jako worek treningowy, z przekonaniem ze to twoja wina ze bije, albo zycia szczesliwego u boku kto cie szanuje i nie pozwoli tknac nikomu, wybieraj puki mozesz...

Gość uciekaj czym prędzej

Gość Vio
Moja droga, dostalas sporo odpowiedzi i nikt nie pisze, zebys walczyla o ten zwiazek. Nie bez powodu mowi sie, ze milosc jest slepa i teraz sama nie widzisz bezsensu sytuacji tak jak ja widza postronni. Wylacz serce i wlacz glowe, a sama zobaczysz, ze jedynym slusznym rozwiazaniem jest ulozenie sobie zycia bez niego !

Gość dobrze radze
przeczytaj i doradź Wiem o czym pisze!!!!!!!!! Przeczytaj sobie to uwaznie!!! To co on robi jest NIENORMALNE!!!!!!!!!!!!

Gość dickhead
wlasnie, to jest NIENORMALNE ! ratuj sie poki mozesz

Gość przeczytaj i doradź
Przeczytam pomyśle narazie łzy mi ciekną. Przemyśle i pogdam z nim.

Gość przeczytaj i doradź
Tak mi cięzko. On dziś mi powiedział , że go nie kocham bo bym go nie prowokowała. Tak strasznie mi ciężko.... Tyle planów miałam...

Gość jak dlugo trzeba
przeczytaj, przemysl ale ja bym z nim nie rozmawiala tylko bacznie obserwowala, musisz wyznaczyc granice (ktora z reszta on juz przekroczyl) po ktorej powiesz dosc, ale musisz byc silna i nie dac sie nabrac na litos i jego piekne slowa o milosci. I jeszcze jedno, zabezpieczaj sie przed ciaza! gdybys wpadla to juz sie od niego nie uwolnisz....

Gość dobrze radze
zawsze mowia, ze to Ty prowokujesz, to jest Twoja wina itp. - on Toba MANIPULUJE!!! Wiem, ze to bardzo ciezkie, bo go kochasz, ale ODEJDZ!!!!!! Pozniej bedzie tylko ciezej, bedziesz sie w tym zatracac i on Cie zniszczy................................. 🌼

Gość przeczytaj i doradź
Na początku był zupełnie inny a teraz zmienił sie bardzo..... Nie wiem czemu mi to robi...... Teraz jest lato a ja jestem cała posiniaczona. Może dorośnie do tego co robi i przestanie??

Gość ja pier*ole
jakbym czytała o swoim byłym.To po*eby