Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kp28

facet oszalał - chce dziecko

Polecane posty

Gość kp28

Spotykamy się dopiero 3 miesiące, wczoraj kochaliśmy się po raz pierwszy i od razu zaliczyliśmy wpadkę. Guma pękła. Ja oczywiście zaczęłam panikowac, chociaż ryzyko było raczej niewielkie (5 dni przed okresem, a okres mam b. regularnie), a on... tak jakby się ucieszył. Powiedział że zawsze będzie mi się wydawało że moment jest nieodpowiedni i może tak miało się stać. Że jak ludzie planują dziecko i nie mogą się zdecydować, to trwa to latami. Powiedział że na pewno to dziecko nie byłoby z jego strony niechciane, i na pewno byśmy dali radę. Ja mam 28 lat, on 31. Jest fantastycznym facetem, inteligentnym, dobrym, z dobrą pracą, odpowiedzialnym, dojrzałym jak mało kto i szaleje za mną. Ja... chcę mieć dzieci, ale kiedyś i w odpowiedniej kolejności (najpierw ślub). Faktem jest że to najlepszy facet jakiego w swoim życiu spotkałam i sądzę że byłby fantastycznym ojcem. Ale... kurcze, nie teraz! Rano, ja spanikowana, szybko załatwiłam sobie Postinor. A potem... zaczelam odczuwać coś w rodzaju wyrzutów sumienia. Dziś powiedzialam mu "wczoraj mówiłeś tak, jakbyś chciał być już ojcem", a on "a ty za to mówilas tak, jakbyś nigdy nie chciała zostać matką". Co o tym myslicie? Facet jest naprawdę cudowny, gotowy nawet na małżeństwo, na dzieci, marzy o rodzinie, jest świetny pod każdym względem (ale dodam, że nie jest desperatem). Ale w koncu znamy się tylko kilka miesięcy... Zrobiłybyście to samo na moim miejscu, czy zaryzykowałybyście ciążę skoro facet byłby tak wspaniały?

Gość no ech
Trzymaj go dziewczyno, pierwszy test przeszadł:)

Gość olllllllllka
Facet nie oszalał a popriostu moze pasujesz mu jako kobieta i moze chce sie zwiazać z Tobą na stałe.

ale masz kurwa problem :-o weź się pierdolnij w łeb i zastanów nad tym, co napisałaś. bez komentarza.

Gość erwtwtwetwetew
może poprostu chciał Cię tylko uspokoić troszkę, nie wpadać w panikę. Jak zareagowałabyś jakby to on zaczął panikować że jeszcze nie teraz itd itp - moglabyś opoczuć ze nie myśli przyszłosciowo o tym związku....

Gość olllllllllka
ja bym wzięła postinor,niemniej chyba na stałe zaopiekowałabym się tym facetem:)

Gość magda2000
zazdroszcze

Gość magda2000
olllllllllka masz racje :P

Gość kp28
Nie chcialam go urazić w żaden sposób. Fakt, zareagowałam paniką bo nie tak sobie wymarzyłam życie, że dziecko z wpadki, potem szybki ślub i na siłe szukanie konta... Uwazam że to prawdopodobnie Ten, widzialabym go jako męża i ojca moich dzieci... ale kiedyś, nie teraz. A jednak jego to zabolało...

Gość kp28
miało być: kąta* (kącika do mieszkania) ;)

kobieto, weź naprawdę zastanów się, stara baba, a rozumuje jak dziecko :-o a gdyby było na odwrót? gdybyś to ty chciała dziecka, a on powiedziałby to, co ty teraz, jak byś się poczuła? masz ponoć 28 lat, a teksty walisz jak 18-latka :-o takie to nie do pojęcia, że mężczyzna może chcieć mieć dziecko? tak po prostu? no to uwaga, nowina - MOŻE. wielu takich znam, dla których mieć dziecko to największe szczęście i marzenie. a to, jak sobie wymarzyłaś życie, wybacz, chyba do tej pory nie miałaś zbyt wielu doświadczeń, skoro w tym wieku jeszcze wierzysz, że wszystko potoczy się dokładnie tak, jak sobie zaplanowałaś :P dorośnij

Gość Kimon Duży
kobieta co żąda gumy od faceta okazuje mu tym brak szacunku

Gość kp28
"takie to nie do pojęcia, że mężczyzna może chcieć mieć dziecko? tak po prostu?" A gdzie ja napisałam że to nienormalne? :O Wiem to i wierzę w to. Dla Ciebie "dorośnięcie" ma być koniecznie zgodą na ciążę już, teraz? Bo nie rozumiem? Nie mam prawa chcieć poczekać aż dorobię się czegoś, ustabilizuję swoją sytuację zawodową itd? Masz rację jednak z tym że czułabym się fatalnie w odwrotnej sytuacji. Dlatego napisałam że przykro mi z tego powodu. Nie chcialam go zranić ale tak samo mocno nie chcę na razie dziecka.

Gość bbb..
kimon dlaczego niby brak szacunku?

"facet oszalał - chce dziecko" tu napisałaś, że nie mieści ci sie w głowie, że facet może chcieć mieć dziecko tak po prostu. piszesz, ze on ma 31 lat, a ty 28, ma dobrą pracę i chce być z tobą. CZEGO jeszcze potrzeba by mu było do tego żeby mieć dziecko? Papierka? No przestań. Skoro poszedł z tobą do łóżka bez ślubu, to znaczy, że jakimś fanatykiem religijnym nie jest. Owszem, nie musisz chcieć mieć dziecka, masz pełne prawo do tego. Masz prawo wziąć Postinor, itd, bo to twoje życie, twoje ciało. Ale uważam, że TAKIE zdziwienie faktem, że facet może chcieć mieć dziecko, robienie z tego afery na forum internetowym jest oznaką braku dojrzałości. "o jeju jeju, mam taaaki prooooblem!! co ja mam zrobić? on chce a ja nie!!" dżizas :-o

Gość
Nie-ja -----> chyba nie doczytałaś, że są ze sobą 3 miesiące..... to tylko 3 miesiące. zapewne facet jest w pierwszej fazie zakochania i zauroczenia, także ojcostwo też wydaje się być cool. ja się autorce nie dziwię - kobieta powinna czuć że związek jest stabilny, zanim się zdecyduje na dziecko. a 3 miesiące i pierwszy seks? no sorry :/ ale to nie najlepszy scenariusz. polecam tabletki anty :>

Gość kp28
No jasne że chcę z nim być. Jestem w nim zakochana, a on jest zakochany we mnie. Chcę by kiedyś był moim mężem. Jest naprawdę jakby stworzony dla mnie. A w tytule chodziło o to że facet chce mieć dziecko po 3 miesiącach znajomości z kobietą, a nie o to że w ogole chce mieć.

Gość kp28
"a 3 miesiące i pierwszy seks? no sorry :/ ale to nie najlepszy scenariusz." Hm? Nie rozumiem? Twoim zdaniem za póno czy za wczesnie?

Gość
nie nie chodziło mi, że za wcześnie bądź za późno na seks, tylko o ciążę w takiej sytuacji. a tak poza tym to jakby facet po 3 miesiącach bycia razem mówił że chce mieć ze mną dziecko to uznałabym, że coś z nim jest nie tak i że za bardzo się spieszy :/

spoko jak ja bylam z moim facetem 3 miesiace tez sobie mowilismy, ze chcemy miec dziecko kiedys a jak sie teraz trafi to bedziemy sie cieszyc i w ogole, ze juz zawsze bedziemy ze soba i takie tam^^ po prostu to wiedzielismy od poczatku;]

Gość
normalne pary chcą sobie poużywać, a dopiero potem reprodukować :classic_cool: na moje oko, to gość musi być szaleńczo zakochany i jest w fazie czułości dla partnerki i ewentualnych małych tuptusiów w śpioszkach ;)

Gość takie tam duperele...
Jak go nie chcesz, ja się nim chętnie zaopiekuję. W dzisiejszych pojebanych czasach taki facet to skarb! Dasz jego numer tele????

Gość meldisa
to chyba normalne ze chce miec dziecko ?

no luz my se uzywamy juz od dawna ale od poczatku wiedzielismy, ze jak cos to bedzie ok bo i tak zawsze bedziemy ze soba, ale macie popieprzone problemy^^

Kuraiko wszystko doczytałam i o tym dokładnie piszę: przyjmuje się, że jest normalne, że KOBIETA chce mieć dziecko, tak po prostu - ile nawet na kafe jest wątków na ten temat, że laska chce mieć dziecko, chce mieć rodzinę, chce mieć faceta i dziecko! i to są młode siksy 20-25 letnie! ale kiedy mężczyzna po 30-stce stwierdza - "będzie dzidzia? SUPER" to od razu jest hasło, że to nienormalne, że o co mu chodzi. może po prostu dla niego liczy się właśnie rodzina, dzieci? ma warunki materialne, teraz znalazł partnerkę, z którą chce być, więc naprawdę nie rozumiem tego zdziwienia! a to, czy ona chce teraz, potem, czy w ogóle nie chce, to inna bajka. po prostu laska moim zdaniem stwarza sobie sztuczny problem i tyle.

a moze on byl wczesniej w jakims zwiazku z inna dziewczyna i im nie wyszlo i stwierdzil ze jak juz teraz bedzie w jakims zwiazku to od razu bierze sie do roboty:P ja znam takiego jednego , powiedzial mi ze jak juz bedzie pewny ze to ta to zrobi jej dziecko i tak sie stalo. ale jak sie im teraz zyje to nie wiem

Gość kp28
powtarzam - ależ ja rozumiem że facet chce mieć dziecko! Tu nawet nie chodzi o to że słabo się znamy i podręcznikowo trzeba spotykać się dłuzej, żeby miec pewność czy to jest To (bo np. moi rodzice zareczyli się po 3 mscach znajomości, a po kolejnych 2 wzieli ślub i do dziś, a minelo 30 lat, sa w sobie zakochani bez pamięci), tylko o to że na razie nie mamy nic (wspolnego), nie mieszkamy nawet razem. Ja naprawdę chcialabym mieć kiedyś takiego męża jak on, żeby moje dzieci miały własnie takiego ojca. Ale zmroziła mnie mysl - od pierwszego naszego razu mam zajść w ciąże? A kiedy nacieszymy się sobą? A potem ślub na chybcika? No naprawdę absolutnie nie znaczy że nie zależy mi na nim. Zależy bardzo. Ale chcę tez mysleć trochę racjonalnie. Niemniej jednak było mi przykro że tak zareagowałam, bo widziałam że poczuł się źle.

Gość meldisa
A jest obrzezany?

Gość
cóż dla mnie to też by było nienormalne, jakby kobieta po 3 miesiącach związku chciała mieć OD RAZU dziecko z facetem :/ autorkę dziwi fakt, że tak szybko, a nie że w ogóle. autorka pisze "Ale w koncu znamy się tylko kilka miesięcy... " moim zdaniem decydowanie się na dziecko po kilku miesiącach samej ZNAJOMOŚCI to brak odpowiedzialności. przecież oni się nawet dobrze nie znają :/