Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona-podpowiedzcie cos

slub z rozwodnikiem w uk

Polecane posty

witam wszystkich! mam pytanie czy wiecie moze jak wyglada zalatwienie slubu w anglii? po ktotce opowiem moja sytuacje. moj chlopak jest po rozwodzie. bral z tamta slub koscielny. czy jest szansa zebysmy tu w anglii koscielny jakims sposobem wzieli? bo wiem ze w pl napewno nie, no a kazdej napewno mazy sie wieczor w przepieknej bialej sukni... ale jezeli sie nie da to nic nie szkodzi na cywilny tez moge sie ładnie wystroic:) to to jest jedno pytanie i jeszcze jedno jakis formalnosci trzeba dokonac, gdzie zlozyc te papiery, jak dlugo sie czeka na termin? dzieki za odpowiedzi

Gość nicola76-
z tego co wiem to w zadnym kosciele chrzescijanskim twoj przyszly maz nie moze jeszcze raz wziasc slubu,wiec pozostaje ci cywilny, chyba,ze on moze uniewaznic malzenstwo. Jestem prawie pewna. Moj maz jest protestantem i ksiadz katolicki tez kazal mu poswiadczyc, ze wczesniej nie bral slubu w zadnym chrzescijanskim kosciele

nicolka dzieki a jaka jest jeszcze mozliwsoc zeby wziasc slub w kociele? no wiesz garnitur biala suknia? w kociele protestanckim moze a moze w jakims innym tyle teraz tych odlamow chrzescijanstwa?

Gość gruntowa.
mozesz wiare zmienic:) a potem chyba koscileny jakos sxie da wtedy. zydowski slub tez jest fajny:)

chodzi mi o normalny slub k kosciele a nie jakies zydowskie:)

up

Gość jaka glupia
marzy ci sie slub w bialej sukni! Slub w kosciele bierze sie bo to jest przysiega przed Bogiem a nie dla bialej sukni. Suknie to mozesz sobie zalozyc nawet do cywilnego. A jesli jestescie oboje katolikami to nie mozecie brac slubu w kosciele anglikanskim.

mi bardziej chodzi o cala atmosfere i paradowanie w sukni bialej i w welonie niz ta przysiega przed bogiem, bo my sobie przysiegamy milosc a nie bogu:)

a czemu w anglikanskim nie mozemy brac? to to samo co ten nasz katolicki i dlatego? jak to jest?

Gość jaka glupia
nie, gluptasku, nie to samo! a jesli wam chodzi o atmosfere to moze wynajmiecie jakis fajny zameczek na slub cywilny

Gość nicola76-
do autorki-ale przeciez wyraznie napisalam,ze w ZADNYM kosciele CHRZESCIJANSKIM nie mozesz wziasc drugi raz slubu, chyba,ze pierwsze malzenstwo zostanie uniewaznione...wiec nie wazne, czy to jest anglikanski czy holenderski reformowany czy katolicki...to sa wszystko odlamy chrzescijanskie, wiec nie mozesz wziasc w nich slubu z rozwodnikiem kosciola katolickiego. Tak wiec pozostaje ci slub cywilny, uniewaznienie slubu i wtedy slub w kosciele katolickim lub w kazdej innej NIE chrzescijanskiej religii. Co do sukni czy garnituru..jesli tylko dlatego chcesz wziasc slub w kosciele, to tak samo mozesz sobie sprawic piekna suknie ( nawet biala) na cywilny, a facet chyba tak czy inaczej bedzie mial garnitur:)

Gość nicola76-
chyba ktos sie podszyl pod autorke...bo nie wierze...

Gość nikolinka
Nie wiem czy wiecie, ale dla anglikow katolicy to nie chrzescijaniewiec nie porownujcie anglikanow z katolikami. ja bralam slub w anglii w usc. Najpierw rejestracja 30 f od osoby pozniej ceremonia 170 f, w tym masz szampana mendelsona z reszta daja ankiete czego sobie zyczysz.