Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xunia

Prawo jazdy

Polecane posty

Gość Xunia

Ostatnio podchodziłam do egzaminu 7 lat temu, ale oblalam go. Zniechęciłam się i od tego momentu nawet nie próbowałam. Słyszałam, że jak mam taką dużą przerwę to ponoć muszę robić cały kurs od samego początku... ale wydaje mi się to niemożliwe. Kurs jest kursem, egzamin egzaminem wg. mnie. Czy ktoś orientuje się jak jest naprawdę? To by bylo bezsensu zaczynac wszystko od nowa :o

Gość Xunia
Jest tu ktoś kto ma tak samo duża przerwe jak ja i orientuje sie w tej kwestii?

Gość Xunia
Wie ktoś?

Gość ChaCha
Z tego co wiem to od początku, ale zapuytaj się w szkole jazdy czy nie wystarczy jak wykupisz tylko kilka godzin.

Gość Xunia
ChaCha, żartujesz? Bezsens i zdzierstwo :o Nie mam słów!

hej ja robiłam prawko 10 lat temu i tez zrezygnowałam. teraz ponownie zaczynam, napisz kiedy robiłaś kurs bo jak w 1998 roku to musisz kurs robić od nowa.

Gość Xunia
Rozumiem bad. lekarskie znowu zrobić, ale cały kurs... Idioci to ustalili:/

Gość ChaCha
Już wiem dokładnie, zapytałam się mamy. Kurs jest ważny przez 3 lata. Więc trochę już za późno.

Gość no i w tej chwili
i chuj ci w dupę!!! będziesz musiała robić kurs od nowa bo nikt tych starych papierów ci nie uzna...w sumie szkoła mogłaby ci wystawic nowe papiery e ukończyłas kurs ale niby dlaczego mają to robic za friko??

Gość Xunia
W 2000/2001 jakoś tak...

musisz sobie wycofać papiery z urzędu miasta do ośrodka egzaminacyjnego i ponownie ustalić termin egzaminu.

Gość Xunia
Czyli jednak... bez sensu :o Dziękuje Wam za odpowiedzi.

to tylko cofnij papiery i ustal sobie egzamin, nie wiem czy nie trzeba wykupić dodatkowych godzin.

Gość no i w tej chwili
nie bez sensu bo przez 7 lat wiele nowych przepisów weszło, kurs trwa dłuzej jest więcej godzin do wyjezdzenia:p sama jesteś bez sensu przerywajac zdawanie:o

Gość ws
i bardzo dobrze, wiadomo ze jak wtedy oblalas tzn ze jestes do dupy i powinans sie uczyc od poczatku.

Gość Xunia
Hmm... papiery z urzedu miasta?

idź do ośrodka egzaminacyjnego tam wszystko ci powiedzą. Ja miałam 10 lat przerwy i nie musiałam robić kursu.Wykupiłam sobie tylko jazdy i egzamin mam we wrześniu.

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
nie pamiętam ile czasu kurs jest ważny, ale bardzo możliwe że już nie jest. zadzwoń do ośrodka egzaminacyjnego i spytaj. ja jednak radze iść na kurs, bo po pierwsze jest sporo nowych przepisów, egzamin wygląda zupełnie inaczej. na kursie jest 30 godzin jazd. w warszawie godzina jazy kosztuje 50zł. 30 godzin to 1500zł a kurs kosztuje 1300 i masz w tym zazwyczaj badania lekarskie, materiały. ja robiłam pierwszy raz kurs 10 lat remu i czułam się jakbym robiła wszystko od zera i te 30 godzin to dla mnie mało mimo że cały kurs jestem chwalona za bardzo szybkie postępy. a no i na pewno musisz mieć jakoś zaliczoną teorię (nowe przepisy) żeby w ogóle móc jeździć po mieście i nie chodzeniu na kurs zupełnie nie wiem jak to można rozwiązać (na kursie jest po prostu teoretyczny wewnętrzny).

Od 1998r. kurs jest wazny, TYLKO WTEDY kiedy robiłas wcześniej (bodajze przed lipcem 1998r.) to musisz go powtarzać. Tak mówił mój instruktor, bo własnie był poblem z kobietą, tylko, że ona robiła w 1995 i musi od nowa robić :)

Gość no i w tej chwili
mona co ty pierdolisz?? po 7 latach MUSI zrobic kurs od nowa i podejsć do egzaminu. nie pierdziel o jakichś urzędach miasta!!od kiedy to papiery na prawko laują w um??

no i w tej chwili to ty pierdolisz głupoty zawsze przecież ośrodek wycofuje papiery do wydziału komunikacji. KURS JEST WAżNY 10 LAT

Gość no i w tej chwili
ale kto jej teraz wystawi zaswiadczenie o ukończeniu za friko??

przecież imnstruktor po ukończeniu kursu oddaje papiery do osrodka, jeżeli nie zdasz egzaminu i po jakimś czasie rezygnujesz osrodek odsyła papiery do urzedu miasta. Wiem co pisze bo sama niedawno wycofałam papiery i nie musiałam iśc po nie do instruktora.

nie musi iśc do żadnego instruktora. Najlepiej niech idzie do ośrodka i tam się dowie.