Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana tym wszystkim...

Błagam pomóżcie mi...nie wiem co robić..

Polecane posty

hej dziewczyny...może po krótce przedstawie swoją historie. prawie dwa miesiace leczyłam sie na zapalenie jajkników,aż wylądowalam w szpitalu. wybrałam dozylne antybiotyki przez 7 dni,a ze dostalam okres to nic mi nie robili i brzuch i tak mnie bolal,ze nie umialam sie okreslic,czy mnei jajniki bola,chociaz przed okresem ból sie zmniejszyłł,ale niestety bóle znowu wrócily a okres juz mi sie skończył...taki sam ból jak przedtem...ale chodzi mi tez o to,ze wyniki morfologi,ob i crp nie wskazywaly na zadne zapalenie(wszystko w normie)....i teraz tu są moje watpliwosci i pytania..czy mozliwe jest to,ze lekarz cos pominął,a moze to wcale nie jest zapalenie jajników,tylko moze cos innego??ja juz mam tego wszystkiego dosyc...moze powinnam isc na usg przez powłoki brzuszne,zeby wykluczyli chorobe nerek,czy czegos innego...bo owszem prawy jajnik mnie boli(wiadomo torbiel),ale lewy??? ja już mam dośc tych lekarzy,wizyt....nie wiem co mam robic a nie chce tez,zeby ktos pomyslał,ze wymyslam sobie choroby itd prosze wyraźcie swoja opinie po wykonaniu usg dopochwowego lekarz stwierdził 27 mm torbiel( wiem wiem nie duzo,ale i tak mnie martwi to) po okresie mam sie zgłosic do lekarza i bedą mi ja obserwowac...(mam rozumiec,ze co chwila usg i badanie na samolocie??) przedstawie wam teraz wynik mojego usg i prosze o opinie na jego temat:trzon macicy wielkosci prawidłowej.endometrium 8,6 mm.W obrębie prawego jajnika przestrzeń plynowa o śr. 27mm.prawy jajnik 45 mm na 34mm lewy jajnik 29 na 27 mm... prosze o opinie MAM NADZIEJE,ZE WSZYSTKO ZROZUMIAŁYŚCIE I BŁAGAM POMÓŻCIE,ALBO CHOCIAZ WYRAŹCIE SWOJĄ OPONIE CO MAM ROBIC!!!!!!!1

Gość -_fiołek_-
ja miałam torbiel o średnicy 25 cm (tak centymetrów) malam ja od urodzenia i rosla razem ze mna i nic bym o niej nie wiedziala gfdyby którejs nocy nie zaczęło mnie cholernie boleć na plecach z prawej strony bo torbiel zaczela uciskać na moczowód. miesiaczki mialam bardzo bolesne i mam do tej pory. moze dobrze by bylo gdybys zwrocila sie do innego lekarza i nie mowila nic o wczesniejszych diagnozach. niech powie co on o tym mysli

jezu az tak wielki??:( masakra;( i co Ci z tym robili?? czy ktoś jeszcze mi pomoze i wyrazi swoją opnie?prosze

Gość po pierwsze badać
mnie stwierdzili na usg torbiel na jajniku 11 cm zacytuje to co juz gdzieś opisywałam: U mnie lekarz postawił diagnozę (usg): torbiel/nowotwór lewego jajnika, rozległy na dodatek, skierował na natychmiastową operację. W poniedziałek była diagnoza, w środę przyjęli do szpitala, w piątek już była operacja. Wszystko tak szybko, że nawet nie zdążyłam zebrać myśli i się dobrze przestraszyć - chociaż w noc po diagnozie (pon/wt) pierwszy raz w życiu nie zasnęłam na noc, bałam się ruszać mimo, że nic mnie nie bolało, bo myślałam, ze mi coś peknie, oczywiście postraszyli mnie, że to może być złośliwe. Ta noc to była makabra. W szpitalu lekarze okazali się o wiele spokojniejsi i z dystansem od tamtego gina na usg. Kazali podpisać, ze zgadzam się na usunięcie wszystkich damskich przydatków, bo nie wiadomo co się okaże po otwarciu. Podpisałam - nie widziałam wyjścia. Miałam 27lat, nie miałam dzieci i na dokładkę byłam dziewicą To, że muszę pożegnać się bezpowrotnie z lewym jajnikiem było w tym momencie pewne. Po wybudzeniu mnie z operacji doktor, który mnie operował z uśmiechem na twarzy powiedział mi, że okazało się, ze obydwa jajniki są zdrowe (!), że odcięli tylko duży mięśniak na zewnątrz macicy, który tak się przesunął, że zaciemniał widoczność tego lewego jajnika (mimo, że usg było dowcipne). Wyrzuciłi tylko ten mięsniak, a wszystkie moje damskie narządy zostały wraz z macicą. Jestem zdrowa od wielu lat. Co początkowo miało być olbrzymią torbielą zajmującą cały jajnik okazało się być łatwym do usuniecia, mięśniakiem bez śladu złośliwości. Diagnozy na USG nie są doskonałe jak widać.

Gość po pierwsze badać
A i weź pod uwagę, że zdrowy jajnik może bardzo bolec podczas uwalniania się jajeczka. Tak tez bywa.

ale mi sie wczoraj dopiero okres skonczyl....:(

nie martw sie bedzie dobrze.. mi po poronieniu w lutym dokladnie po badaniu usg wykryli torbiel na jajniku lewym o wielkosci 4 cmmm... zrobili mi w maju operacje i dzisija jestem juz zdrowa nie bój sie wszystko bedzie dobrze pozdrawiam :)