Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwok5

Śluz i miesiączka

Polecane posty

Gość Iwok5

Cześ mam na imię Iwona mam 12 lat. We wrześniu ukazał mi się w pochwie śluz biały nie klejący się. Bardzo się zaniepokoiłam bo nie wiedziałam czego to jest objawem... chcialabym się dowieedziec dlaczego ten śluz mi się wydziela tak często. Słyszalam że jest to objaw przed miesiączkowy chce się dowiedziec czy to prawda. Proszę o szybką odpowiedź.

Gość teraz juz tak całe życie
tak to zwiastuje miesiączki w bliskiej choc nieokreślonej przyszłości

Gość Iwok5
A dlaczego mi się tego aż tyle wydziela. Jak o tym powiedziec mamie, bardzo prosze o dokładną odpowiedz, ponieważ mam dopiero 12 lat i potrzebuje wskazowek.

dojrzewasz po prostu mamie powiedz normalnie, że masz tyle sluzu i możesz jej sie spytać czy też tak ma - i sobie porozmawiacie Mama napewno tez ma śluz. Spytaj mamę kiedy on miała pierwszą miesiączkę, u ciebie może byc podobnie, ale nie koniecznie.

Gość Iwok5
A jeśli zaczyna mi się otwierac dziura do której podczas miesiączki wkłada się tampony i z tej dziury mi wydala się śluz???

Porozmawiaj z mamą koniecznie ona będzie wiedzieć co ci doradzić. I lepiej używaj słowa "otwór", bo dziura brzmi okropnie.

Gość Iwok5
Jak można kąpac się jak się ma miesiączkę ??

Tak jak zwykle, tylko żeby woda nie była za gorąca - wbrew pozorom tej krwi wcale nie ma dużo - jeśli koniecznie chcesz kąpiel to przed wejściem do wanny możesz podmyc się na miednicy albo pod prysznic -

Gość Iwok5
a jesli ja.... nie chcący wsadziłam tam w (pochwie) do otworu palca i mnie to strasznie zabolalo i w dodatku bardzo zaczął się wydzielać śluz....bardzo obficie bardziej niz wczesniej... i później przez reszte dnia bolala mnie pochwa... ??

nie pchaj palca między drzwi ;-) zagoi się.

Gość agata4
to prawdopodobnie znacze, ze niedługo dostaniesz okres.Jest jeszcze inna ewentualność.Jeżeli śluz jest strasznie obfity i piecz cię w pochwie moze złapałaś jakąś infekcję.Porozmawiaj z mamą!!!:)Wszystko będzie dobrze..zobaczysz :P

Gość Iwok5
a czy moze byc tak : moja siostra byla nad morzem i dostała okresu który trwał tylko przez jeden dzień, dlaczego nie dostała miesiączki w następnym miesiącu

Gość pierwsze miesiączki
mogą byc bardzo nieregularne czyli następna może być za miesiąc albo nawet np. dopiero po pół roku

Gość Iwok5
aha dzienx

Gość Iwok5
a jakie podpaski sa najlepsze dla mnie

Gość Iwok5
piszcie

Gość dla ciebieee
bedą dobre każde, tak samo jak i dla każdej innej kobiety. To jest sprawa indywidualna i w grę wchodzi tutaj wygoda. A palca tam nie wkładaj bo możesz stracić błonę dziewiczą. Idź do mamy i z nią porozmawiaj. Po prostu dojrzewasz, ona Ci wszystko wytłumaczy. Okres mozesz dostać równie dobrze jutro, jak i za pół roku.

Gość 795642
a ja mam mala prosbe. ty na pewno nie chcialabys zeby ktos cie oklamywal, wiec nie odpowiadaj ludziom jesli nie znasz odpowiedzi jak zrobilas to w watku pytanie: 07.07.2008] 18:13 Iwok5 (iwoniasta7@o2.pl) iwoniasta7@tlen.pl na pewno jestes w ciazy jestem ginekologiem i wiem oni czekaja na iodpowiedz jak najbardziej zgodna z prawda chyba po to tu pisza, i ty chyba tez po to tu napisalas

Gość 2424971
iwoniasta.7@02.pl co masz na swoje usprawiedliwienie??

Gość 795642
pytanie o podpaski bylo od tej co cytowalam

Gość Iwok5
Pzepraszam panią, bardzo przepraszam...... Nie chciałam tego zrobić zażrtowałam sobie. Przyznaje że to był głupi żart.... jeszcze raz przepraszam...

Gość igunia9
ja mam sluz miesiączke tesz a mamie powiec tak mamo no wiesz ja mam sluz mama pomoze ci napewno nie martw sie ja mam 10lat pozdro