Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justa007

Topic po angielsku

Polecane posty

Gość cynamonowa_panna
I get it ;)

Get mean rozumiec, don`t it? Undrestand mean it, too. Więc kiedy używa się tego, a kiedy tego?

A i jeszcze taka prośba - jak coś źle napiszę, to mnie poprawcie, dzięki temu łatwiej pojmę gramatykę, itd, itp :)

Gość cynamonowa_panna
I get it znaczy coś w stylu "łapię, jarzę" bardziej informal po prostu x)

ok to poprawiam justa po pierwsze: "A long time, but I never to attach weight to learn English" nie istnieje cos takiego jak attach weight, rozumiem ze chodzi ci o przywiazywanie wagi do nauki jezyka, przetlumaczylas to doslownie z polskiego i po ang to brzmi smiesznie i bez sensu, powinnas raczej powiedziec w stylu I've never cared enough about learning English

Aha :) A czy dobrze napisałam moje wcześniejsze wywody? Chodzi o te, co próbowałam zapytać kiedy się czego używa :)

Gość marrrr
Could I join you?

understand znaczy doslownie rozumiec, to get something bardziej w znaczeniu pojac cos (mozna cos rozumiec, w znaczeniu ze rozumiec slowa ale ich nie pojmowac, o to chodzi), natomiast mean to znaczyc cos, a jesli powiesz zdanie I mean it to znaczy ze szczerze naprawde jestes do czegos przekonana, ze mowisz powaznie

O Boże, ten angielski jest taaaaki skomplikowany :( W życiu się go nie nauczę...

Gość cynamonowa_panna
Też poprawiam "I don't afraid of storm" powinno być: I'm not afraid of storm

Gość marrrr
Thanks. I learn Eanglish for many years, I understand almost everything but I have a problem with speaking and using apropriate word's. And my gramatic is also weak.

Gość cynamonowa_panna
Justa dasz radę ja tak samo myslę o hiszpańskim (dopiero rozpoczynam naukę) ale nie mozna sie poddawać bo taka postawa do niczego nie prowadzi.

cynamonowa panna -----> zgadza sie, poza tym nigdy nie slyszalam okreslenia a storm is gathering - moze w brytyjskim istnieje nie wiem, ja powiedzialabym raczej a storm is coming albo cos w stylu it looks like a storm is approaching jesli mialoby byc bardziej elokwentnie

Gość marrrr
If I will make mistake's please correct me ;)

Gość cynamonowa_panna
marrr - I have a problem with speaking as well. The bad thing about polish schools is that teachers don't teach how to speak in english and how to pronounce the words :/ Okay spadam narazie. Pa wszystkim. !

Gość marrrr
"the bad thing" w znaczeniu najgorszą rzeczą. I think so :)

justa nie mozna powiedziec "what mean", prawidlowo jest what does it mean bad thing to w tym przypadku wada

Gość cxzczx
teachers are not the problem ( maybe only with pronunciation). the problem is that during 45 minutes a week it is impossible to teach 20 people how to speak. one will never learn to speak at school

Gość marrrr
cynamonowa_panna bye. See you later!