Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrhrhr

dziwne upławy z pochwy-proszę wejdźcie

Polecane posty

Gość hrhrhr

Krótko. Serowate, żółte a czasem nawet lekko zielonkawe, okropnie śmierdzące, obklejają mi całe wargi i wejście do pochwy. Czuję je nawet przez spodnie a myję się dosłownie co chwile! Prócz tego nie piecze i nie swędzi (może czasam, ale baardzo rzadko). Tak, wiem-do ginekologa, ale w mojej mieścinie nie ma tego typu specjalisty. Oczywiście planuję iść, ale to trochę potrwa. To chyba nie grzyb, może rzęsistek? :O dodam, że pogorszyło mi się, kiedy zaczęłam używać czopków dopochwowych z propolisu.

Gość hrhrhr
up up

Gość hrhrhr
piszcie proszę

Gość trtr...
Pewnie to bakterie jakieś, może rzeczywiście ten rzęsistek jak żółte czy zielone, przy grzybicy raczej grudki białe są, na te gałki trzeba uważac ( ja ich nie używałam) ale wiele osób mówiło że ich uczuliły. Do czasu zanim pójdziesz do gin to ciężko coś doradzic, bo raczej wszystko na recepte a te bez recepoty raczej chyba nie pomogą:/ Ale może by irygacje coś pomogły?? Chociaz na 100% nie wiem jak w twoim przypadku by było bo wiadomo jedni polecają, inni nie, no ale jakoś ulżyc sobie trzeba...

Gość kleptynna
a czym sie podmywasz ? Bo jak mydłem dokładnie to niewolno Może zmyłaś sobie florę bakteryjną i wtedy są podobne objawy grzybiczne Trzeba sie podmywać tylko wodą albo specjalnym płynem

Gość wcale nie dziwne tylko grożne

Gość hrhrhr
mogą być groźne? :( do gina oczywiście pójdę, choć będzie to moja pierwsza wizyta, ale dopiero za tydzień, bo właśnie dzisiaj dostałam okres :O co do wizyty u ginekologa. słyszałam, że lepiej jest chodzić w spódniczkach, bo ściąga się tylko majtki a nie jak w przypadku spodni-cała garderobę. zawsze myślałam, że dostaje się jakiś fartuszek do zasłoniencia :O

Gość o jejku no
a co jest takiego strasznego w rozebraniu sie przed lekarzem? :( to tylko lekarz!! wolisz rozebrac sie do rosolu przed obcym lekarzem czy chodzic z takim potęznym zapaleniem albo innym grzybem? dziewczyny,same robicie sobie krzywde..............

Gość hrhrhr
nie chodzi o to, ale zrozum, że to będzie moja pierwsza wizyta u ginekologa :( poza tym głupio tak wyjść przed nim całkiem nago. tak wiem, że to lekarz i nie będe pierwszym cipskiem, które w życiu widział... z natury jestem bardzo wstydliwa

Gość hrhrhr
???

Gość Taka kobieta
Fartuszki są z reguły tylko w prywatnych gabinetach. Najwygodniej iść w spódnicy, albo zabrać długi podkoszulek. Dobrze pamiętam swoją pierwszą wizytę, wstydziłam się potwornie, na szczęście badanie trwało kilka sekund i po strachu. Cały czas wyobrażałam sobie, że to tak samo jak wizyta u dentysty, tylko chodzi o inną część ciała :)

Gość trtr...
ja to już wole bad. gin ( mimo że boli zawsze bardzo itp) niż dentyste, a to dlatego że trwa tylko chwilke, także nie stresuj się bardzo - wiem -łatwo mówic, ja i tak zawsze się denerwuje,ale na prawde jak się rozluźnisz wtedy mniej boli, i polecam krótka spódnice( ja tak zawsze chodze - mimo że sie naobserwowali tysiące gołych c*pek i dupek ja tam jednak wole nie paradowac ze wszystkim na wierzchu ) dlatego jak jesteś wstydliwa to polecam właśnie spódniczke krótka, bądź długa z materiału który się łatwo podwija lub jakaś tunika czy coś ( zawsze przeciez może wejśc jakas pielęgniarka czy kto, akurat wtedy kiedy ty złazisz z fotela i przypuszczam że po tym byś miała jeszcze większego stracha i zniesmaczenie przed następną wizytą.Pozdro:)

Gość zosiab
Do hrhrhr Koniecznie zgłoś się do gin, gdyż moze to być grzybica, ale niekoniecznie mogą to być bakterie. Ja dłuższy czas zmagam się z podobnymi dolegliwościami i moje wizyty u gin bywają bardzo częste. Pozdrawiam.

Gość mam tak samo jak ty........
kochana, a ja mam to juz od 2.5 roku i bylam z tym u 3 gin i kazdy mowil,ze nic mi nie jest, ze nie ma zadnego stanu zapalnego, po prostu \'taka moja uroda\' wiem,ze to smierdzi, i tez czuje to przez spodnie jak siedze..to straszne wiem... wspolczuje.

Gość pyza908
Miałam to samo i okazało się że to grzybica .Kup sobie w aptece takie nasiadowki w saszetkach tantum rose (a) to powinno ci pomoc .Ale i tak idz do ginekologa on przepisze ci jakies tabletki a najpredzej to globulki dopochwowe ,po ktorych bedziesz miala juz spokoj:) Powodzenia

Gość zosiab
do mam tak samo jak ty Chcę zapytać czy lekarze robili Ci jakieś badania np. wymaz z pochwy, lub szyjki macicy?

Gość mam tak samo jak ty.........
nie nic takiego mi nie robili, tylko ogladali.. tak naprawde to juz myslalam kiedys zeby po prostu sie nie umyc porzed ginekolgiem i im to pokazac,bo to jest naprawde meczace, ale w zyciu bym sie nie odwazyla nie umyc,.,,

Gość pyza908
Nawet nie piszcie ze z tym nie da sie nic zrobic .Stosuje sie terapie przeciwko takim uplawom .Lekarz przepisuje masci ,nasiadówki(np jakies ziola) globulki dopochwowe i tabletki ktore nalezy przyjmowac doustnie- i to wszystko naraz sie stosuje .Po takiej kuracji wsyzstko przechodzi!!!!!!Mialam to samo ,tez czulam od siebie ten nieprzyjemny zapach ale po tej terapii wszystko mi przeszlo jeszcze moze ze dwa razy wrocilo ale bylo juz znikome i kiedy zauwazylam ze wraca odrazu zglosilam sie do lekarza i znow przepisal leki.W sumie powtarzalam ta kuracje 2 razy i teraz od 2 lat mam spokoj.TAKZE WARTO SPROBOWAC! A takie uplawy o ktorych piszesz czasami wystepuja np przy posiadaniu nadzrzerki.

moze masz jakis stan zapalny badz grzybice..to sie baardzo czesto zdarza nawet przy dbaniu o siebei...ja np mam zawsze po antybiotykach....nie boj sie i pedz do ginekologa..dostaniesz tabletki dopochwowe i bedzie dobrze..mozesz tez dla ukojenia podmywac sie rumiankeiem/..powodzenia....

Gość zosiab
A czy masz jeszcze inne objawy jak pieczenie, swędzenie, upławy, czy tylko brzydki zapach?

Gość mam tak samo jak ty.........
nie. rzadnego pieczenia, swedzenia. nic! tylko smrod;(

Gość zosiab
Rumianek to dobra sprawa oraz płyn do higieny intymnej "Pichtowy" mozna go kupić w sklepie zielarskim

Gość zosiab
Jeśli nie masz innych dolegliwości to dobrze, lecz powinni wykonać Ci jakieś badania, bo jesli do jakiegoś okresu było wszysto ko. a nagle pojawił się zapach to chyba nie jest normalne.

Gość hrhrhr
dziękuję wszystkim za rady i miłe słowa 🌻 do ginekologa oczywiście pójdę, czekam, aż skończy mi się okres. dobrze, że mi powiedziałyście o tych spódniczkach... trzeba będzie wygrzebać jakąs z szafy. pozdrawiam

Gość hrhrhr

Gość na temat - z internetu
W celu wyjaśnienia przyczyny dolegliwości często oprócz wywiadu i oglądania narządów płciowych lekarz decyduje się na badanie mikroskopowe wydzieliny lub jej posiew bakteriologiczny. Czasem może okazać się konieczna biopsja błony śluzowej macicy i USG przezpochwowe narządu rodnego. Upławy są leczone często przypadkowo, wieloma lekami i nierzadko nieskutecznie. Zastosowanie terapii jest właściwe jedynie po ustaleniu przyczyny i miejsca pochodzenia wydzieliny. Podawanie leków przeciwzapalnych i antybiotyków w przypadku wzmożonej, fizjologicznej lub powstałej pod wpływem stresu wydzieliny może doprowadzić do wyjałowienia pochwy i zaburzenia mechanizmów obronnych, co zagraża rozwojem patologicznej flory bakteryjnej. Z drugiej strony, nie leczone przewlekłe stany zapalne narządu rodnego mogą spowodować zapalenie przydatków czy niepłodność. Dlatego też w przypadku pojawienia się wydzieliny odmiennej od zwykle występującej kobieta powinna zgłosić się do ginekologa. Pamiętając, że lepiej zapobiegać niż leczyć, starajmy się: używać bielizny bawełnianej, a nie z tworzyw sztucznych, stosować nie uczulające proszki do prania i płukania bielizny, nosić przewiewne, niezbyt obcisłe ubrania, w rozmiarze odpowiednim do budowy ciała i tuszy, nie używać płynów do higieny intymnej, perfumowanych mydeł i płynów do kąpieli, ograniczyć używanie tamponów do sytuacji wyjątkowych (basen, wyjazd), stosować prezerwatywy, ufając sobie, a nie partnerowi, pamiętać o prawidłowym kierunku podcierania po oddaniu stolca.

Gość leilaveila
kup tantum rosa w saszetkach, jesli to zapalenie to przejdzie, jesli nie to chociaz złagodzi objawy. to niewiele kosztuje- 3-4 zł daj znac czy poskutkowało

Gość hrhrhr
Nie chcę już się leczyć na własną rękę :O w poniedziałek idę do ginekologa... jeżeli nie można podmywać się płynami to hig. intymnej, mydłami etc. to czym? samą wodą? i to jeszcze pewnie przegotowaną... :O

Gość irasiadddd
posluchaj kiedys mialm podobny problem niby wszysstko ok ale skad te objawy... trafilam na suer gin ktora ze mna rozmwila dlugo i zdanych stringow,bron boze tamponow,podpaski tez tylko allweys oczywiscie nie preumowane,zadnych wkladek,absolutnie nic prefumowanego!!!!! myc sie tylko sarym mydelkiem alebo dla dzieci bobas takie tam,unikac slodyczy!masc do kupienia bez recepty clotomazum cos takiego wiem ze zle napisana nazwa takie bialo -brazowe opakowanie,samruje czesto sie nia np.po stosunku,pic jogury naturalne ,nie kap sie w wannie tylko prysznic!do sapania zadne tam pizamka tylko gola pupka powaznie ,jest goraco wiec spodniczka twoja broszka musi sobie oddychac !! bo jest cieplo woilgotno i moza sie bakterie dlatego pamietaj o tym co napisalam,ale koniecznie idz do ginekologa