Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhhhhhh

czy gotowanie zup to już przeżytek?

Polecane posty

Gość hhhhhhhhhhhh

czy robiąc obiad-gotujecie jeszcze zupy?wydaje mi się,że młode pokolenia z tego rezygnują...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość misiakowek
ja ugotowalam wczoraj przepyszny zurek :) dla swojego narzeczonego :) a mam 22 latka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w sumie to proste danie i takie "co samo się gotuję", ja tam lubię zjeść dobrą zupę, mój typ to ogórkowa, pomidorowa, dobry rosół

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam zupy
;) Niestety nie umiem gotowac zup. Wg mnie dobrego kucharza poznac wlasnie po zupie. Bo kazdy glupi schabnowe zrobic umie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ponawiacz
u mnie mamusia codziennie zupę gotuje:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam zupy
u mnie nie codziennie niestety ;) Np nie lubie pomidorowych. A pomidorowa mojej mamy to delicja. Nigdy nie jadlam lepszej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o fajnieze jest taki temat
mam pytanie bo wlasnie woczraj ugotowalam rosol i wydaje mi sie,ze dalam tam za malo miesa...(na taki duzy gar 6 skrzydelek)wydawalo mi sie,ze to duzo,ale czuc bardziej wode niz zupe,czy da cos sie z tym jeszcze zrobic??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam zupy
zrob pomidorowa na tym rosole ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awril
6 skrzydełek na dobry rosoł to stanowczo za mało...nastepnym razem do skrzydełek kup porcje rosołowa z kurczaka i bedzie dobra zupka...oczywiscie warzywa di tego,ja daje jeszcze mały listek laurowy,kilka ziaren pieprzu,2-3 ziarna ziela ang,2-3 zabki czosnku i cebule

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
po najmniejszej linii oporu -wrzuć kostkę rosołową albo vegety sypnij, glutaminian od razu poprawi smak :) tak na marginesie - smak w upie jest w 90% z warzyw a nie z mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o fajnieze jest taki temat
to juz z rosolu nic nie bedzie tylko pomidorowa ?:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o fajnieze jest taki temat
dzieki Ewcia:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przeciez pomidorowa moze Ci
wyjsc przepyszna! I napewno jest duzo zdrowsza niz rosol :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awril
skoro rosol juz masz ugotowany,to przerob go na inna zupe,niekoniecznie pomidorową...jaka chcesz...i nie gotuj zup na kostkach rosołowych,vegecie itp bo to sama chemia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokojambo i do tyłu
ja robię pomidorowa z pomidorkow w puszce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie gotuje zup
może czasami ale zawsze po zjedzeniu zupy nikt nie dojada drugiego dania więc rzadko zupę gotuje :-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glutaminian
awril a co ty niby dajeszz do rosolu zeby go przyprawic, vegety nie sypiesz?ha ha......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oftenx
ubóstwiam szczawiową,trochę zachodu,ale delyszys

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ten glutaminian to tylko awaryjnie z resztą, jest to składnik naturalny pożywienia, tylko nie w takich ilościach staram sie go nie używać, ale jak mi, zwłaszcza na młodej włoszczyźnie, woda wyjdzie, to coś tam sypnę i nie umrę od tego przecież

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awril
no nie daje vegety...pisałam juz,co dodaje-lisc laurowy,ziarna pieprzu i ziela ang,zabki czosnku,cebula,i duzo warzyw-i wychodzi mi rosoł poezja...ale kazdy gotuje jak chce i lubi,jak komus smakuje rosoł z kostki-to nie moja sprawa przeciez....nie krytykuje...ale nie pochwalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mama tez nie sypie wegety
ani nie daje kostek... Ani nie soli ani nie pieprzy. I wlasnie jaka z tego przepyszna zupa wychodzi - to mucha nie siada!! I wg mnie po tym poznac dobrego kocharza ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mama tez nie sypie wegety
tak jak awril moja mama gotuje ;) Ktos nie wie niech sie nie wypowiada :P Nie ma nic lepszego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca kucharka
jak zrobic taka zupe?? ja zawsze daje marchewki,pietruszke,seler, cebule, czosnek lisc laurowy, ziele angielskie no i mieso oczywiscie, ale zawsze daje jedna kostke i wegete...bo jakos ten rosol nie ma smaku bez tych przypraw..czy mozecie powiedziec jak to robicie...?? 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mama tez nie sypie wegety
Ja niestety nie umiem... A moja mama tworzy w tym garnku kulinarne dzielo sztuki :D To chyba trzeba miec talent :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do rosołu NIE daj się czosnku
no, ludzie, nie piszcie głupot vegeta, glutaminian sodu, wszelkiej maści kostki "rosołowe" to największe świństwo :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×